Dráma a bíróságon: a Deák téri késeléses kettős gyilkosság tárgyalásán volt, aki már a folyosón sírva fakadt – A gyilkos öt osztályt végzett

Dráma bíróságon: Deák téri késeléses kettős gyilkosság tárgyalásán volt, már a folyosón sírva fakadt, gyilkos öt osztályt végzett

A gyilkos már a folyosón sírva fakadt

 

 

Budapest – Pár perc késéssel kedden valamivel 9 óra után megkezdődött a Deák téri, kettős halállal végződő brutális késes támadás bírósági tárgyalása. A talpig bilincsben lévő elsőrendű vádlottat kommandósok kísérték a terembe.

Mint ismert, két fiatalember halt meg a nyílt utcán 2020. május 22-én hajnalban, miután egy kegyetlen banda rájuk támadt. A brutális trió két barátot, a 16 éves Martinovics Lászlót és a 20 esztendős Khéli Gergelyt szúrta és verte halálra a belváros szívében.A korábban megtartott előkészítő ülésen az ügyészség 23 év és 10 hónap fegyházbűntetést ajánlott a vérengzéskor 18 éves Cs. Krisztiánnak, ha elismeri a bűnösségét. A férfi ezt nem fogadta el, ezért ma hosszú tárgyalássorozat veszi kezdetét.

Cs. Krisztiánt kísérik a tárgyalóterembe / Fotó: Fuszek Gábor
Az egyik vádlottat kísérik a tárgyalóterembe

A mai tárgyalás előtt az elhunyt fiúk több ismerőse is már a folyosón sírva fakadt.

Cs. Krisztián alig érthető, motyogó hangon közölte, hogy nem tesz vallomást. Személyi körülményeiről annyit elárult, hogy öt általánost végzett, írni-olvasni tud. Korábban segédmunkásként dolgozott.

Bár most nem tett vallomást Cs. Krisztián, egy korábbi, kézzel írott önvallomásából kiderült, hogy a halálos szúrásokra gyakorlatilag nem is emlékszik, annyira részeg volt.

A másodrendű vádlott, J. Marcell sem tett vallomást. Korábbi vallomását a bíró felolvasta, melyből kiderült: apja adta neki a tragikus éjjel előtti este azt a kést, amellyel Cs.Krisztián megölte a két fiút. A gyilkos eszközt az este folyamán odaadta barátjànak, így került Cs.Krisztiànhoz.