ÉLETET AZ „ÉRTÉKEKÉRT”
Férfiasodó nők, férfiak, egészség, értékrend fontossága, értékrend változás, Nagyon sajnálom, hogy egyre több nő is férfias, yang jellegűvé válik.
Üzenem az ilyen nőknek, amit kaptak a természettől az olyan csoda, amiért a férfiak, ha egész életben küszködnének, sem érnék el.
Erre hol mi fémekért, ruhadarab többletért anyagi „ÉRTÉKEKÉRT” aprópénzre cserélik a természet adta csodájukat. Vagyis a megfizethetetlent, felváltják értéktelenre, inflálódó érmékre.

A férfiaktól ilyent természetesen veszünk, mert ez a vérükben van, de a nőktől meglepetés ez az értelmetlen értékrend változtatás és ennek hajszolása.
Találkoztam Mariannal, olyan menedzser típusú nővel, akivel nem lehetett szót váltani este 8 órakor, mert jöttek a munkaügyi telefonok. Kérdeztem mikor várható, hogy kikapcsolja a telefonokat.

Azt mondta sosem, mert elvesztem az ügyfeleket. Magyarul az élete veszhet, de egyetlen ügyfél sem.
Ilyenkor szokás mondani, hogy szeretem a munkám, szívesen csinálom, meg kell nekem is élni..
Ez mind szép és jó. Azért megkérdezem?
Mikor élsz? Mi lesz az életeddel? Élni-halni a munkáért?
Megjegyzés formában előre vetítem: Amikor Te majdan, valamikor élni szeretnél, már késő lesz.
Ne cseréljük föl a mondást: Azért dolgozunk, hogy éljünk és nem fordítva.
Ma kell dolgozni, de ma kell a mai életem megélni is, a MAI életed lehetetlen, majd holnap megélni.
Ma már a nők is teljesen önállóan akarnak és tudnak is élni. Ezzel semmi baj nem lenne, ha közben megtudnának maradni nőknek. Csak attól tartok, hogy ez ritka kivétellel nem megy.
Az életben maradás mindennapos küzdelme: Túlélni –élni –jól élni –visszaélni fokozatai szinte mindig bejönnek.

A nők férfiasodására a klasszikus eset a válás.

Válást követő kezdetben mindegyik nő túl akarja azt élni, természetesen sikerrel.
Eközben észre veszi, hiszen Ő akár egyedül is életképes, eltudja magát, gyerekeit tartani, eléri az „élni fokozatot”.
De ha már sikerül élni, mi következik, szeretnénk jobban élni, és egyre jobban.
Ez a mentalitás vezet oda, hogy előbb-utóbb visszaél saját női természetével. Ahhoz ugyanis hogy az ember fenntartsa magát, és normál életet teremtsen magának, megköveteli a férfias mentalitást.
Néhányat gyorsan ezek közül, mivel túl összetett: határozott, küzdő, versengő, célratörő, nem adhatja fel, nem hajlik lelkileg-testileg sem… és talán ez utóbbi a legrosszabb.
Aki nem hajlik, megtörik. A férfiak, és a férfias nők ezért hamarabb távoznak.
Összességében a férfiassággal járó külső, /nem csak a nők részéről/ elvárások nem kedveznek sokszor éppen ellentétesek a hosszú élet kilátásainak.
Mondhatjuk ezt úgy is, a férfiaktól sok olyan dolgokat elvárunk, amik az emberivel nem harmonikusak. Nevetni lehet, sírniuk nem. Mondják a nevetés emberi dolog, én azt mondom a sírás sokkal mélyebben emberi. A lelkiek mélysége miatt épen ezért nem emlegetik a sírást emberinek, inkább tévesen csak nőiesnek.
Például, ha egy férfi, ha sír azt mondják mimóza, pipogya fráter. Ha nő sír, akkor érzékeny.
Ezzel szembe a sírást hol definiálták, hogy csak a nők előjoga.
Talán nem véletlen adatott a természet által, hogy a férfiak is tudnak sírni, mert ha kell, akkor tudjanak.
Ez olyan /talán/ nemzetközi szocializáció, amit lehetetlen a férfiaknak felszámolniuk, még ha eszükbe jutna és akarnák is.
A sírás egy olyan természetes stresszmentesítés, amit a szervezet pillanatok alatt rendez, a pszichiáterek adott esetben egy élet alatt sem.
Ezért a férfiak egyre inkább megkeményednek, izmaikban, ízületeikben, és a halálos veszély, ezek következményeképp a keringési rendszerükben is. Az érhálózatuk, és a szívük is.
A rugalmasságot vesztett érrendszer következménye a magas vérnyomás, aminek következménye, hogy előbb utóbb, ha nem figyelünk, a leggyengébb láncszem szakad.
Ez a szakadás a katasztrófa, ami sok esetben sztrók, szívinfarktus képében jelentkezik.
Sok tudós, de magam egyszerű logikája révén is azt állítom, amilyen a érrendszerünk, csővezetékünk, olyan a hosszú élet egészségünk.

A férfiak halálozási aránya 40-69 éves korosztályban a férfiak közel 9 százaléka halt meg, addig a nőknek kevesebb, mint ennek a fele. Az sem szép adat a többi országokhoz képest, de sokkal jobb a hazai férfi mezőnyhöz viszonyítva.
Egy szenzációs szép példát produkáltak a nők Finn országban, ahol a probléma közelített csak a magyar férfiak problémájához és mit tettek?
Kimentek demonstrálni „Mentsük meg a férfiakat” jelszóval, majd ezután egy védő háló alakult ki a cél érdekében.
A svéd népegészségügyi program első pontjai a társadalmi kohézió erősítése, bizonytalanság, a munkahelyi stressz csökkentése. /forrás: Semmelweis Egyetem/
Nálunk közel sincs ilyen érezhető markáns példa, jelenleg semmi hozzá állás sehonnét. A gyengék mindig erőseknek akarnak látszani, de elvéreznek az erőlködésben.

Kedves versengő, küzdő, pozíció, pénz hajtó nők, valóban erre a sorsra akarjátok terelni az életetek?
A nagyobb probléma, hogy lányaitoknak is ezt a mintát adjátok tovább. Az teljesen mindegy, hogy közbe mit mondotok jó szándékkal.
Az kimutatott tény, hogy a gyerekek sosem azt tanulják meg, amit mondanak, hanem elsősorban amit látnak.
Minden esetre a mindenkinek a legfontosabb és elérhető védő háló a család lehetne, de sajnos épen ma kezd kimenni a “divatból”, ami életeket hosszabbíthatna, életminőséget javíthatna.
Nem beszélve egészséges családokból lehetséges, csak egészséges nemzet, de mire fent erre az egyszerű tényre rájönnek, sok áldozat szenvedi meg.

J.Dzs.Scwarcz

error: Content is protected !!