egy hete beszélt róla ezt gondolja Varga Judit a válásról igazságügyi miniszter

egy hete beszélt róla ezt gondolja Varga Judit a válásról igazságügyi miniszter


kihitte volna:

elválnak

Az egyszülős családok mellett is ott áll a polgári, konzervatív kormány, amely számára a családok támogatása az anyai ösztönhöz hasonló zsigeri ösztön – fogalmazott Varga Judit igazságügyi miniszter még március 2-án csütörtökön az Egyszülős Központ rendezvényén. Szavai azóta egészen más értelmet nyertek, hiszen ma, egy azóta már törölt Facebook-posztban a politikus férje, Magyar Péter azt írta, hogy 18 évvel a megismerkedésük után elválnak.

Varga Judit a múlt heti rendezvényen kitért arra is: a “megengedhetetlen esetek” a gyermekvédelmi törvény szigorítására sarkallják a kormányt, és még tavasszal benyújtják a javaslatot, “mert hazánkban a gyermek szent és sérthetetlen”.

AHogyan tovább a válás után? A váltott gondoskodás gyakorlata a mindennapokban” című konferencián a miniszter azt mondta: a szakmai munka fontos eleme, hogy folyamatosan finomhangolják a rendszert, erre szolgál a családjogi munkacsoport és a múlt csütörtökihez hasonló rendezvények. A váltott gondoskodás tapasztalatait elemezve a jogalkotó is levonhat következtetéseket – jelentette ki Varga Judit.

Varga Judit férje kiposztolta: elválnak

Varga Judit férje kiposztolta: elválnak

Szerinte “szülővé válni életre szóló felelősség, mindennap vizsgázik az ember, a gyermeknevelés az egyik legszebb feladat, de hatalmas felelősség és kihívás.”

Minden szülő legféltettebb kincse a gyermek, politikai közösségünk számára pedig szent és sérthetetlen

– tette hozzá a miniszter.

Varga a rendezvényen emlékeztetett arra, hogy 2021-ben a GDP 6,2 százalékát a családtámogatásra fordították, “ezzel világelsők lettünk”, nagy érdeklődés van külföldről a támogatási rendszerünk iránt. Felidézte azt is, hogy egyszerűbbé vált a tartásdíj megállapítása és behajtása, illetve a kormány minden lehetséges módon segíteni fogja az egyszülős magyar családokat – szögezte le Varga Judit.