elégedetlen Gyurcsány Mindig oda akarsz jutni, ahol nem vagy. Mindig valamit el akarsz érni, ami esetleg lehetetlen. Mindig hasonlítgatsz - más hol tart, és te hol. Egyszóval a jelenlegi állapotoddal, körülményeddel nagyon ritkán vagy elégedett.

elégedetlen Gyurcsány Mindig oda akarsz jutni, ahol nem vagy. Mindig valamit el akarsz érni, ami esetleg lehetetlen. Mindig hasonlítgatsz – más hol tart, és te hol.

Elégedetlenséged valóban tönkre teszi a jelened, ezáltal a jövőd, így elégedetlen múltat hagysz hátra. Ezáltal gyakorlatilag egyetlen idő dimenzióban nem fogod magad jól érezni magad.
Bármilyen a körülményed lesz, sosem leszel maradéktalanul elégedett vele, lásd lehetsz akár miniszter elnök, neki sem felhőtlen az élete. Rendben van, hogy sok mindent megtehet, de az elégedetlensége akkor is megmarad. Ha meg nem érzi jól magát, miért cserélnél vele?
Elégedetlenséget – elégedetlenségre? Rossz csere.A minél többet adsz, annál többet elvárnak következménye az elégedetlenség, amely mindig mást, és többet akarsz irányba hajszol, mint amid van.

Mindig oda akarsz jutni, ahol nem vagy. Mindig valamit el akarsz érni, ami esetleg lehetetlen. Mindig hasonlítgatsz – más hol tart, és te hol. Egyszóval a jelenlegi állapotoddal, körülményeddel nagyon ritkán vagy elégedett.
Ha meg eléred a célod, egy kicsit örülsz, és máris jön a korábbi elégedetlenség, ami mindig azt súgja mindig valami mást, valamit másképp! Fontos észrevenned nem az a baj, hogy többet akarsz, hiszen a fejlődés feltétele akár anyagi, akár spirituális téren egyaránt. A probléma az a lelki – szellemi viszonyulás, hogy mindig, csak a jövőben tartózkodsz és elfelejtesz visszajönni a jelenbe, hogy amit elértél, annak örülj!

Jellemzően nagyon sokszor, úgyszólván belesodródunk az elégedetlenség kelepcéjébe. Erre sarkalló életelemek az unalomig ismétlődő reklámok tömkelege, az ismerősök unszolása, vagy hencegése, hogy nekik mijük van vagy, mert másnak van, akkor nekem is kell, hogy legyen.

Igazából akkor már nem a Te életed éled, hanem mások éltetik veled az életed.

Mikor megkérdeztem tanfolyamon embereket, hogy befolyásolják e a döntéseiket a reklámok, politika, vallás, média – kivétel nélkül mindenki azt mondta: „Á nem, Ő tudja mit akar és abba nem szólhat bele senki”. Olyan határozott volt, hogy hihetőnek is tűnt, de amikor rá kérdeztem, ki milyen termékeket használ érdekes módon mindegyik, nagyon sokat szerepelt a tv-rádió, újság reklámokban.

Az elégedetlenséged meg akarod szüntetni az őt létrehozó és fenntartó körülmény megoldásával.

De mivel mindig lesz egy újabb körülmény, ezért mindig meg kell oldani hasonló problémákat, ezért az elégedetlenségedet fenntartod, öntözöd, mint egy virágot, ez fejlődik, sokasodik és lassacskán az egész életed másból sem áll, mint az elégedetlenséged megszüntetésére irányuló erőfeszítésekből.

Ebben az öngerjesztő zárt körben élni az életed garantált örömtelenség és boldogtalanság, amit éppen elérni kívántál volna, az elégedetlenség kiküszöbölésével.

Vedd észre ellentétes irányba mész. Olyan mintha Bécsbe szeretnél eljutni, de a debreceni vonatra szálltál.
Pedig csak annyi a megoldás elfogadom a körülményeim, ami nem ellentétes azzal, hogy igyekezzek javítani.

J.Dzsozef. Schwarcz

error: Content is protected !!