EMBEREK SZERETETRE ÉS IGAZSÁGRA ÉHEZNEK

EMBEREK SZERETETRE ÉS IGAZSÁGRA ÉHEZNEK

 

Mert a világon – beleértve a saját közvetlen környezetünket is – rendkívüli módon elterjedtek az emberek minden nemű gyarlóságai, rossz tulajdonságai.

Ami még fokozza az igazság szerető emberek kiábrándulását, hogy a rossz, a gonoszság, nem a csökkenő, hanem az egyre eszkalálódó, szétterjedő irányba tart és egyre erősödik.

Ilyenkor azzal jövünk, de a világot nem tudjuk megváltoztatni. Ez a kényelmes alapállás, mert ilyenkor nem kell tenni semmit, mert mi meg ugye mindig jók vagyunk. Igazságszerető, békesség párti jó lelkű ember nem tud rossz társaságban lenni, ha mégis velük marad nem a rosszak változnak jó irányban, hanem Ő a rossz irányban.

AZ EMBEREK SZERETETRE ÉS BÉKESSÉGRE ÉHEZNEK

A mire éhezünk, minőségi váltás, nem mindegy mit eszek, szeretnék valami jót választani, mert van rá lehetőségem.
Hasonlóan van az ember a szeretettel is.

Amikor a szeretet rendben, akkor már azt szeretné, ha igaza is lenne, ha rá figyelnének, ha az lenne amit Ő akar.
Na innét kezdődnek el az emberi gyarlóságok, mert ekkor már nem szocializálódni akar, nem együtt működni akar, hanem uralkodni,
ez pedig egoista törekvés, ami viták, veszekedések elindító szikrája.

A kettő egyszerre ritkán fér meg, érdemesebb előtte a békesség a szeretet mellett dönteni és e-ként megbeszélni vitáinkat
A szeretetben élő emberek nem az igazságra fókuszálnak, hanem a szeretetre, ezért nagyon ritkán van veszekedés egymás között.
Aki igazságra szomjazik, azok gyakran vitával kezdődő nézeteltérés, hamar veszekedéssé fajul.

Igaz emberi életet kölcsönös békességben, szeretetben élésre fókuszálás biztosít csak értelmes életet a családnak és a társadalomnak egyaránt.
Sajnos jelenleg az egész világon most szinte lehetetlen elképzelni ilyen idilli létállapotot.

update-2021. 12. 19