embertelen vég, embertelen sorsok, embertelen életszemlélet, emberek stresszesek, emberei hazugság, emberi csalódás,

embertelen vég, embertelen sorsok, embertelen életszemlélet, emberek stresszesek, emberei hazugság, emberi csalódás,

EMBERTELEN VÉG, CSAK EMBERTŐL SZÁRMAZHAT
Az ember megérett a pusztulásra. Ezt nem a volt Osama Bin Laden miatti terror cselekménye mondatja azokkal, akik ezt félve, rettegve várják, vagy épp mondják. Ő a végzet elindító szikrája, netán eszköze lehet a jéghegy csúcsán az alul dübörgő, kitörni készülő vulkán tetején.
Nem lehet nem észre venni a legkülönbözőbb emberi kapcsolatok minden szintjén, lavina szerű sebességgel sodródik az ön, és egymás marcangolásán át, a kapcsolataink és ön megsemmisülése felé.
Tehát a megsemmisülése felé, ahonnét már nincs vissza út ebbe a világban. Valóban nem túlzás:

EMBERTELEN VÉG, CSAK EMBERTŐL SZÁRMAZHAT

Vég tendenciájának elkerülésében, mintha nem is akarnánk beleavatkozni.
Mintha csak hagynánk, hadd történjen meg, hadd következzen be, amit az emberiség a fennállása óta legmesszebb menőkig mindent megtett és ezáltal megérdemel.
Ahhoz egymás lelkét, idegrendszerét kellően széttapostuk már, hogy ez ne történhessen meg.
Az értékrendünk, olyan messze eltávolodott az igaz színtiszta EMBERI –től, hogy már szinte lehetetlen saját magunkon segíteni, még ha akarnánk is.

embertelen vég, embertelen sorsok, embertelen életszemlélet, emberek stresszesek, emberei hazugság, emberi csalódás,

embertelen vég, embertelen sorsok, embertelen életszemlélet, emberek stresszesek, emberei hazugság, emberi csalódás


Még ha valahol mélyen elkezdődne ez a szándék.

Azért kell erről ilyen egyértelműen veszélyt előre jelzően beszélni, mert talán minél több figyelmeztető jelzést kapunk, minél számosabb helytől az ember, akkor talán megúszhatjuk, vagy unokáinkban történhet, kellő változás.
De csak HA: Komoly, folyamatos, erősödő, gyors, és mint a vírus szétterjedő összes emberi tulajdonságaink változásai esetén.
Ma /ha egyáltalán nem késő/ túl gyorsan, nagy sebességgel kellene, és erőteljes pozitív változásoknak bekövetkezni, aminek jelenleg sajnálatos, de nagyon árnyalt jelét tapasztalni.A változásoknak olyan komplexnek kell lennie, hogy az ember gyakorlatilag képtelen erre, ha erre 2500 év tanulási, tapasztalási idő ennyire kevésnek bizonyult. Ha ennyi idő alatt csak ennyire tellett tőlünk, akkor az idő már attól tartok nem elég a szükséges változáshoz.

MINDENKITŐL CSAK AZ ÁMÍTÁST HALLOM.
Mindenkitől csak azt hallom, most már elindult egy jó folyamat, mostantól kezdve más emberek leszünk. Én nem az író asztal előtt ülök csak egész életembe kevés kivétellel, csak az emberek nagy fokú és mindenre kiterjedő gyarlóságát kellett megtapasztalnom. Korra, nemre, fajra, nemzetre való tekintet nélkül.

AZ EMBERISÉG VÉGLEGES PUSZTULÁSÁT SAJÁT MAGA OKOZZA SAJÁT MAGÁNAK.
NEM A TŐLE FÜGGETLEN TÉNYEZŐK A DRÁMAIAK, HANEM SOKKAL KÖZELEBB LÉVŐ AZ OK: MI MAGUNK, MAGUNK ÁLTAL.


A külső tényezők okozhatnának, némelyike hamarabb pusztulást, de egy része lassabb, mint az emberi alantasság terjedése, másfelől, a fegyverkezéssel már senki nem mer világ háborút indítani, bár 100 százalékig biztos vagyok sokak szeretnék, de ebben a kérdésben ők is tudják az a saját pusztulásukat is jelentené. Bár már hasonlítottam az emberiséget más helyen a rák – különösen az egoizmusa – tulajdonságaira, emiatt az ön pusztítás valószínű hamarabb következik be, mint a külső okok, amiktől jobban tartunk.
Ne feledjük a dicsőségben úszó Amerika, gyakorlatilag rulettezik, az emberiség életével, amikor egyértelmű jelek utalnak arra, hogy messze nem a demokrácia, mint a kapzsisága viszi bele az igazságtalan háborúkba. Amerikai bátor önkritikus írók, számtalan amerikai -enyhe szóval- rafináltságról számolnak be.

Az emberiség a világtörténelmében még sosem választott jó utat, még sosem haladt jó úton, még sosem tapasztalta meg, milyen jó úton járni.
Illetve ahhoz túl ritka és rövid út volt az, hogy amit addig fölépített az ne egy szempillantás alatt legyen a lángok martaléka, mint a “pokoli tornyok”.
A nagy tudós, okoskodó, pökhendi emberiség a saját sírját ássa, de ahhoz túl hülye, avagy túl “okosnak” tartja magát, mindezt észrevegye, minthogy fel sem tételezi hülyeségének ormótlan nagyságát.
Mit is írtam az elején? …. hétköznapibb, ám annál mindennapibb és legalább olyan fondorlatos, főképp alattomos lassan ölő, de biztos átverések kerülnek terítékre.


Járványok nem okoztak ilyen veszedelmet
Egyetlen járvány, vagy a legbrutálisabb háború sem öltött ilyen világot átható méreteket, és nem sodorta végveszélyben az emberiséget, mint maga az ember teszi ezt Önmagával, szánalomra sem méltó embertelen, kapzsi, irigy, hazug, bosszúálló, gyűlölködő, ……hosszú a sor az ördögi kivetkőzésünknek, önpusztító gyarlóságainknak.
Egyszóval a kapcsolatok világméretben, a legkülönbözőbb formában és mélységében rombolódása, előre vetíti annak az egész emberiségre vonatkozó végkifejletét.
Hogy nem írtam konkrétumokat?  Minek?!
Naponta kapja szériaszámra az emberek, embertelen cselekedeteit a tévé, rádió hírekből, napilapokban, bulvár lapokban, a legkülönbözőbb magazinokban és az interneten keresztűl egyaránt.

MI MENHETNÉ MEG AZ EMBERÍSÉGET?
Hát most úgy tűnik, mintha ellent mondásba kerülnék magammal, mert ami ellen szavam emelem, most éppen azt mondom, hogy az menthet meg bennünket.
A HARMADIK VILÁGHÁBORÚ!
Ha az Osama Bin Laden általi és az azt követő háborúk, Amerika által, nem ébresztette fel az emberiséget, valamint a mindennapos agresszivitás, gyilkosság kimenetellel, csalás, hazugság, kapzsiság, a válások, a csonka családokban felnövő gyermekek és azok „erkölcsisége”, forradalmak, polgárháborúk, ha mindezek kevés,
akkor vajon:
MI ÉBRESZTENÉ FEL A VILÁGOT BRUTALITÁSÁTÓL?
Mert az embernek kellően meg kell rettennie, a halálveszélyétől, amikor a túlélés mindennapi tényei messze nem érdekli nem veszi észre magát, az életben maradása hosszabb távon teljesen kérdőjeles.
A harmadik világháború, már kellően megrázná az embereket, amikor már nem üldöznék egymást, hanem értékelnék egymást, örülnének, ha találkoznának bárkivel, csak:

EMBER LEGYEN.
J.Dzs.Schwarcz

Ettől borzalmasabb képek láttak nap világot, de szerintem, aki ebből nem látja az ember embertelenségét….

 

error: Content is protected !!