Összeomlás. Európa az Európai Unió utánEurópa most nem engedhet meg magának olyan hibát, ami könnyedén az Európai Unió széteséséhez vezethet.
„Orbán személyében ismét egy erőszakos és ravasz zsarnokkal van dolgunk”


Die Zeitben cikkre reagáltak a DK, MSZP, Jobbik EP-képviselői, vagyis Dobrev Klára, Gyöngyösi Márton, Ara-Kovács Attila, Molnár Csaba, Rónai Sándor és Ujhelyi István.

A cikk az Orbánnal szembeni kemény fellépésre biztatja az Unió vezetőit.

Összeomlás. Európa az Európai Unió után

Európa az Európai Unió után

Die Zeitben Posener felidézi, hogy Orbán az “alárendelt” Magyar Rádiónak adott egyik interjújában azt mondta, hogy az Uniós támogatásokat a jogállamiság betartásához kötő, “német irányítással” kidolgozott szabályozás “egy második Szovjetunióvá” alakítaná át az EU-t. A kommunista időkben a “szovjetellenes cselekményeket” büntették, a tagállamokat most az Európa-ellenes cselekményeikért büntetnék – magyarázta a magyar miniszterelnök.
Posener szerint az ilyen összehasonlítás demagóg és annyira képtelenség, hogy az ellenkezője sem igaz. Katarina Barley EP-alelnök: most bosszulja meg magát, hogy az Unió annyi ideig kesztyűs kézzel bánt Magyarországgal és Lengyelországgal, ami Moritz Körner szerint, a két ország búcsúja Európa szolidáris közösségének.
Az Unió törekedjen Tony Blair szerint, hogy “szuperhatalom legyen, ne szuperállam”. Hogy az EU szuperhatalommá válhasson, olyan problémákat kell megoldania, mint a járvány legyőzése, a klímaváltozás elleni harc, Kína megregulázása Amerikával együtt, megoldani az orosz gázfüggés kérdését, biztosítani az Unió külső határait és megoldani a menekültkérdést, közös európai haderőt létrehozni és így tovább.

EU szempontjából belebonyolódni olyan belső harcba, amit egyik fél sem úszhat meg sértetlenül nem ajánlatos. ——————Azt az elképzelést is érdemes lenne feladni, hogy a magyarok és lengyelek azért adják majd fel, mert kell nekik a pénz – írja. Nem is olyan biztos, hogy Magyarországnak jobban kell a pénz, mint Görögországnak, Spanyolországnak vagy az olaszoknak.—————————————
A szerző szerint a civil társadalom ellenállását kellene támogatniuk a két országban, amibe a médiajelenlét megteremtése is beletartozik.


Fentiekre reagáltak a magyar baloldali ellenzék és a Jobbik EP-képviselői.

Ők Die Zeit-ben Posenerrel ellenkezőleg a kemény fellépés hívei. Cikkük azzal kezdődik, hogy “Európa most nem engedhet meg magának olyan hibát, ami könnyedén az Európai Unió széteséséhez vezethet.”
Ezek után történelmi kontextusba helyezik a mostani jogállamisági vitát a magyar és lengyel populistákat Hitlerhez és Sztálinhoz hasonlítva:

“Gondoljunk itt a Népszövetség kudarcára, Jaltára és annak a következményeire. Mindkét alkalommal demokratikus országok demokratikusan gondolkodó vezetőinek kellett megbirkóznia olyan erőszakos és ravasz diktátorokkal, mint Hitler és Sztálin. Wilson, Roosevelt és mások alapvetően abból indultak ki, hogy ellenfeleik hasonlóan gondolkodnak és hasonlóan reagálnak, mint ahogy ők maguk tennék. Ebbe a tévedésbe esik Alan Posener is.”

Hogy ne maradjon kétséges az összehasonítás, a szöveg azzal folytatódik, hogy
“Orbán személyében ismét egy erőszakos és ravasz zsarnokkal van dolgunk, aki politikai hatalmát és az EU pénzét saját családja és klientúrája meggazdagodására használja, miközben lebontja a demokráciát és lábbal tiporja az európai értékeket. Orbán hatalma megtartása érdekében bármire képes. “

“Orbán nem egyenlő a magyar emberekkel”, szerintük a miniszterelnök kétharmados parlamenti többsége is megtévesztő:
“A sajtószabadság lebontásával, az ellenzék ellehetetlenítésével és nem utolsó sorban a választási rendszer saját érdekei szerint történő változtatásával Magyarországon a szavazásra jogosultak egynegyedének szavazatával meg lehet szerezni a parlamenti helyek kétharmadát.
Magyarországon a választások már se nem szabadok, se nem igazságosak”

Ellenzék úgy véli a magyarok elsöprő többsége támogatja Magyarország EU-s tagságát, és nem áll Orbán mögött annak EU-ellenességében, ezért téved hatalmasat Posener a véleménycikk írója”.
A publicisztikát jegyző magyar EP-képviselők ezek után nyíltan megfogalmazták, mit várnak az Uniótól:


“Orbán tíz éves uralkodása alatt világossá tette, hogy csak az erőből ért, és ő nem az a politikus, akit érvekkel meg lehet győzni.
… a magyarok igenis azt várják az EU-tól, hogy szabjon végre gátat Orbán destruktivitásának.
Ez Magyarország és Európa lételeme is.”

“Ha Európa vezetői ismét elkövetik azt a hibát, hogy egy intoleráns zsarnoknak engednek, teljesen hiteltelenné fognak válni az Európai választók szemében. Nem lehet, hogy több száz millió európai állampolgár érdekével ellentétesen Orbánt és társait finanszírozzák, vagy ha mégis, Európa ismét egy olyan hibát követ el, ami könnyedén az EU végét jelentheti.” fejezi be veszéjt jelzően az ellenzék.

Az apokaliptikus jelző a szétesés lehetősége annál is inkább észszerű előjelzés lehet, mivel a BREXIT már a vége felé jár és esély, sem szándék nem mutatkozik a brit politikusok visszarendezési szándéka mellett.

Összeomlás. Európa az Európai Unió után


Senki nem a nemzet része aki másképp gondolkodik
“Ebből a nézőpontból, hogy lehet egy országot vezetni? ….de ki akar a hatalmon lévők közül országot vezetni?


Top slágerek videók itt a jó hangulathoz

Diszkó slágerek – Cherona – Sound Of Africa

 

error: Content is protected !!