byalax-eurovision-dalfesztival
Eurovíziós Dalfesztivál sorban az 58 döntőt 2013 Május 18-án tartották Svédországban Malmőben. Ezen vett részt többek között Magyarországot képviselve ByeAlex.
Itthoni megmérettetés nagyon vegyes volt, de a szavazó nagy közönségnek határozottan tetszett, ami arra inspirálta a zsűrit is, hogy mindent összevetve Alex mellett döntsön.
Megjegyzendő a Youtube-on is látható, hogy többen elkezdték játszani a dalt már a döntő előtt a Külföldi fiatalok! A dalt saját maga írta és zenésítette meg, ami azt jelenti a zenéhez elsősorban nagyfokú érzék kell, zeneszeretet, elhívatottság, amely  be épül a mindennapi életében. byalax-eurovision-dalfesztival
Egyébként nem csak belföldön, de külföldön is a szakemberek esetleg el sem jut a döntőig, de ha mégis, akkor a döntőbe már nemmel szavaztak.
Ezzel szemben a harmadik legjobb Eurovíziós Magyarországi énekesként debütálhatott a 10. helyezésével.
Bye Alex a hatalmas pozitív meglepetés, hogy szinte mindenkire rácáfolt helyezésével.

“Szerintem önmagáért beszél, hogy Magyarország eddigi harmadik legjobb eredményét értem el az Eurovízión, ráadásul 12 pontot kaptam a németektől.
Úgy érzem, kiderült, hogy Európa nyitott egy új dologra, sokakban benne volt: egy énekes magát hozza, ne pedig másoljon”
Mondta ByeAlex – MTI nyilatkozatából.
Az Eurovíziós Dalfesztivál győztese  Emmelie de Forest – We Are One dalával.     

A következő Eurovíziós dalversenyt, ezért tehát Dániában rendezik a versenyt

error: Content is protected !!