meghalt egy 33 éves nő mert késő vitték korházba két család árván maradt

“Regina 33 éves volt. Egy öt hónapos és egy hét éves kislány maradt édesanya nélkül. Az egészségügy leállása miatt nem tudták megfelelően és időben ellátni, s ezért hunyt el. A betegsége miatt még ma is élhetne.” 


A családnál jártam Esztergomban és erről számol be
Bangóné Borbély Ildikó MSZP országgyűlési képviselő számolt be.

A videó nézettsége KÉT MILLIÓRA EMELKEDETT. (lásd lentebb)
Talán segített ez a vizsgálat elrendelésére a fiatalon elhunyt esztergomi családanya ügyében, akit édesanyja szerint több kórház sem akart fogadni
Ami itt történt tipikus magyarnak mondható talán.  Egy videó és leírás bemutatja, ami közben lezajlott


meghalt egy 33 éves nő mert késő vitték kórházba két család árván maradt

meghalt egy 33 éves nő mert késő vitték kórházba két család árván maradt Fotó: Bangóné Borbély Ildikó Facebook-oldala

“A tragikus videó pofonszerűen hathatott a kormányzati kommunikációra is. A felvételen elhangzottakra nem is reagáltak, pusztán egy Bangónénak címzett közleményben írtak ismét olyanokat, hogy „a baloldal a járvány kezdete óta akadályozza a védekezést”, meg, hogy „a baloldal a járvány kezdete óta a védekezés sikertelenségéért drukkol.” Bangóné Borbély Ildikó
Az MSZP országgyűlési képviselője videóban emlékezett meg az esztergomi nőről, akit édesanyja szerint több kórház sem akarta fogadni. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az ATV Híradó megkeresésére közölte: az ügyben a Nemzeti Népegészségügyi Központ vizsgálatot rendelt el, ám arról csak lezárulta után adnak információt.

Martineczné Rezsnyák Regina (Regina anyja) több évtizedes egészségügyi tapasztalattal rendelkezik – a részletes beszámoló alapján jelenleg is a betegellátásban dolgozhat –, és valóban részletesen mesélte el, mi történt lányával április utolsó és május első napjaiban, amikor a járványhelyzet miatt nem kapott azonnali ellátást.
Meghalt egy 33 éves édesanya, akit a koronavírus-járványra hivatkozva nem tudtak időben ellátni, pedig betegsége gyógyítható lett volna, ha időben észreveszik – legalábbis ezt mondja Regina édesanyja. A gyászoló nagymama Bangóné Borbély Ildikónak egy videóban mesélt a szörnyű tragédiáról.


Beszélgetés írásban is részben olvasható, de videón is érdemes nézni, amit látni azt a szavak nem fejezik ki:

meghalt egy 33 éves nő mert késő vitték kórházba két család árván maradt


Szinte képtelenség, mégis ez a valóság – I rész


“Április 22-én fejfájással, szemgödri fájdalommal kezdődött, aztán rázta a hideg” – mondta Regina édesanyja. A fiatal anyuka ekkor azt mondta, lefekszik aludni. Másnapra már lázas volt és nem tudott felkelni.  “Feljöttem, megmértük a lázát: 39,2. Ugyan nem köhögött, nem voltak enterális panaszai, de én szóltam a körzeti orvosunknak, aki azt mondta, hogy oké, akkor ezt meg ezt, és akkor indul a jelentés, jönnek tesztelni” – emlékszik vissza a nagymama.

Mire Regina édesanyja hazajött a munkából, a 33 éves nő már hányt, szédült, fénykerülése és nagyon magas láza volt.
Regina anyukája az egészségügyben dolgozott évekig, tudta, hogy nagy a baj. Azt is tudta, hogy a tesztelésnek 48 órán belül meg kellene történnie. Ugyanakkor mégsem érkeztek hozzájuk tesztelni a 33 éves nőt. A nagymama végül telefonált, hogy mikorra várható a tesztelés, hiszen a lányát tovább kellene küldeni, mert romlik az állapota.

“Eltűnt a gépből. Eltűnt a rendszerből. Sehol nem találták” – ezt mondták Regina édesanyjának, aki ekkor ismét hívta az orvosukat.
Végül dél környékén jöttek a mentősök, akik elindultak Reginával Székesfehérvárra. Viszont a nagymama állítása szerint ott nem fogadták a nőt, ezért végül Tatabányára vitték kórházba.  “Nem történt vérnyomásmérés, nem történt a tüneteinek megfelelő vizsgálat, hiszen nem köhögött, nem volt náthás, nem voltak felső légúti panaszai. Gyakorlatilag félórás telefonálgatásokkal, hogy anya rosszul vagyok, anya rosszul vagyok, egyedül a sátorban – ez így ment este 11-ig” – meséli az asszony.

A 33 éves nőt végül ismét hazavitték, de a tünetei nem csillapodtak. Hétfőn szállították újból kórházba, mikor megjött a negatív koronavírus-teszt. A háziorvos kiment hozzájuk, perceken belül megállapította, hogy a nőnek agyhártyagyulladása van. Regina ezután még utoljára hazatelefonált, de az édesanyja éppen a háziorvost hívta. “Lemaradtam a lányom utolsó telefonjáról. Próbáltam visszahívni, de amikor már reggel sem vette fel, akkor már tudtam, hogy itt valami nagyon nagy baj van. A nyolcadik kórház fogadta…” – mesélte könnyeivel küszködve Regina édesanyja.

“Kedd délelőtt gépre kellett tenni (…), aztán keringéstámogatásra, légzéstámogatásra volt szüksége és elsején halt meg, a szülinapja előtt másfél órával. Nagyon nehéz volt, és vasárnap anyák napja volt” – mondta a nagymama, aki azt is hozzáfűzte, hogy ebből a “rémálomból”, ami velük történt tanulni kell.
“Ez egy gyógyítható betegség, hogyha idejében észreveszik. Maradványtünetek nélkül gyógyult volna, ha időben orvoshoz kerül, aki észreveszi a tüneteket és a tünetek segítenek neki abban, hogy felállítsa a pontos diagnózist” – fogalmazott Regina édesanyja.

Regina halálával egy öt hónapos és egy hétéves kislány maradt édesanya nélkül.
A nagymamának még lett volna szűk egy éve a nyugdíjig, de a tragédia után otthon marad a kicsikkel.

Gyakorlatilag hordágyon szállították a tatabányai kórház covidos részlegére

– mondta a gyászoló édesanya, elmondásából pedig kiderült, hogy lányának még április 22-én szemgödri fájdalommal kezdődtek panaszai, amelyek óráról órára súlyosbodtak, de hiába kért az őt telefonon diagnosztizálni igyekvő háziorvosa azonnali koronavírustesztet, több nap eltelt, ami alatt a fiatal asszony állapota romlott, és semmilyen orvosi ellátást nem kapott.

Ráadásul a mentősök érkezésére 48 órát türelmesen váró édesanya szerint a koronavírusteszt végül negatív lett, ám csak napokkal később, a mentők érkezése után válhatott világossá, hogy lánya súlyos agyhártyagyulladással maradt ellátás nélkül a járványügyi vészhelyzet idején. A gyászoló édesanya elmondása szerint a centrális hányással szenvedő lányával ráadásul vissza kellett fordulnia a Székesfehérvárra induló mentőnek, majd pedig csak a nyolcadik kórház fogadta, és összességében 117 kilométert utaztatták a beteget. Az asszony szerint lányáért mindennek ellenére mindent megtett az őt szállító két mentős, amiért köszönetet is mondott, szerinte a megkésett ellátás professzionális volt, csak éppen későn került a beteg egyáltalán szakember látókörébe. Végül a balassagyarmati kórházba került lánya, akinek utolsó telefonhívásáról édesanyja lemaradt. A kórházban lánya, Regina május elsején belehalt az agyhártyagyulladásba.

Ez egy gyógyítható betegség,

                                                                                                                               ha idejében észreveszik.

– mondja a videóban az egészségügyi végzettségű édesanya, aki azt is mondta, hogy csakis azért nyilatkozott a szocialista képviselőnek, hogy a jövőben elkerülhetőek legyenek a lányáéhoz hasonló értelmetlen halálesetek. Azt is mondta, hogy ők a rövidebbet húzták, és sokan fogják az egészségügyi ellátás értelmetlen leállítása miatt a rövidebbet húzni.

Forrás: Bangóné Borbély Ildikó Facebook oldala és általa készített videó.


A Fidesz közleményben reagált a fenti esetre. “Azok a szocialisták beszélnek egészségügyről, meg a járvány elleni védekezésről, akik kormányzásuk alatt kivéreztették az egészségügyet, csődbe vitték a kórházakat, most is mindvégig akadályozták a védekezést. Nem szavazták meg a koronavírus-törvényt és a gyors intézkedéseket lehetővé tevő különleges jogrendet” – írták. A kormánypárt szerint “a baloldal a járvány kezdete óta a védekezés sikertelenségéért drukkol, csak a politikai támadásokkal, dudálgatással van elfoglalva,meg azzal, hogy újra és újra hátba támadják Magyarországot Brüsszelben”. HVG


Szinte képtelenség, mégis ez a valóság – I rész

error: Content is protected !!