A DK-s Varga Zoltán fél kiló csirkemellfilét tett Orbán Viktor parlamenti dolgozószobájának bejárati ajtajára, a kilincsre.

A DK szerint „a most harsogva bejelentett pótlólagos nyugdíjemelés” – 

„átlagos mértéke 900 forint, de van, aki 247 forinttal kap csupán többet”, és „ennél gusztustalanabb, aljasabb gesztust nem is tehetett volna az Orbán-kormány, mint hogy pár száz forinttal szúrja ki a nyugdíjasok szemét”.

Varga Zoltán – egy darabos beszéd után – ezzel az akcióval azt akarta megmutatni, hogy „ennyire futja a 900 forintjából”. Videó az „akcióról”:

„Próbálja meg ezt enni egy hónapig, persze köret vagy savanyúság nélkül, hiszen a gázt is ki kell fizetni, amivel megsüti a csirkéjét!” – áll a Demokratikus Koalíció közleményében, ami „újra követeli, hogy adjanak egyszeri, 50 ezer forintos támogatást a nyugdíjasoknak”.

„Egy becsületesen ledolgozott élet után a világ szégyene, hogy a kormány aprópénzzel próbálja lekenyerezni őket” – írják.

“gyáva gyenge kormány, embertelen miniszterelnökének”

Kövér László tavaly 4,4 millió forintra büntette Jakab Pétert, a Jobbik elnökét, mert az ülésteremben egy zsák krumplit akart adni Orbánnak, de Fidesz-KNDP-s képviselők elállták az útját.

 

error: Content is protected !!