Hogyan maradhat tovább fiatalosabb?
A test öregedésével egyes életfunkciók lassulnak, a betegségek kockázata növekszik, bár az idő kerekét nem lehet visszafordítani. Egészséges életvitel rád is jó hatása van. A megválasztott táplálék kiegészítőkkel jelentősebb mértékben kivédhető, az öregedés.

Idősödés tünetek

Hátrányos hatásai tünetek szellemi képességek romlása, emlékezési nehézségek romlása,  Új emberekre, és a közelmúlt eseményei re való visszaemlékezés nehézségei. Az érzékelés hanyatlása, a szem fókuszáló képességének lassulása. A  magas hangok hallásának romlása.
Gyenge immunrendszer, megfázás, influenza, és más betegségekre való megnövekedett hajlam.
Az izom és csonttömeg csökkenése, szív és érrendszeri betegségek, valamint rák előfordulási gyakoriságnak megfelelően.

A folyamat leírása
Az öregedés az öreggé válás folyamata, amelyik test, minden egyes része hatással van.

Egyéb változások mellett haj megőszül, bőr ráncosodik, izomzat  elveszítik rugalmasságukat és ahol tudnak, meg gyengülnek. Memória hanyatlik, a látás romlik.
És a szervezet általános ellenálló képessége csökken.

Mi okozza
A  legtöbb sejt születése, növekedése, és pusztulása. Az egész élet során tart. Idősebb korban azonban több sejtpusztulás, mint amennyi létrejön, és ez valamennyi test funkciói. Lassú leépüléshez is ez vezet. Bár ennek a folyamatnak egy részét normálisnak és elkerülhetetlennek kell tekinteni, számos kutató szerint, a szabad gyököknek nevezett, instabil vegyületek, ezt a folyamatot meg gyorsítják, és idő előtti öregedéshez vezetnek. A károsodás részben elkerülhetetlen, mert szabad gyökök normális anyagcsere során, állandóan keletkeznek, külső tényezők, például cigarettafüst, környezetszennyeződés, túlzott alkoholfogyasztás, röntgen, és napsugárzás fokozzák. A szabad gyökök képződését, a szervezet védekezik. Ezt a védekező képességét antioxidáns, vegyületekkel fokozni lehet. Ezek a vegyületek táplálékkal is fellelhetők.


A táplálék kiegészítők hatása

Ha lassítani akarja az öregedés folyamatát, A, C, E vitamin szabad gyökök ellen.
Hatásos antioxidáns vegyületek a C vitamin és flavonoidok vízben jól oldódnak, és a sejt belsejében fejtik ki hatásukat.
Az E vitamin sejtvédő membrán károsodását, akadályozza meg idős korban.

Lényegesen javítja az immunrendszer ellenálló képességét, és egyes vizsgálatok szerint, csökkentheti bizonyos időközben, betegségek szívinfarktus rákok bizonyos fajtája és az Alzheimer kockázatát.

Az élettartamot fokozó hatásairól régóta ismert zöld tea kivonat, és a szőlőmag kivonat naponta kétszer, feltehetően az A és a E vitamin és hatásosabb antioxidánsok a B vitamin egyik fajtája.
A folsav szükséges vörösvérsejtek termeléséhez és elősegíti az idegrendszer egészséges működését. A szívet is jelentős mértékben védi, mivel fokozza a homo-cisztein, egy szívbetegségre hajlamosító aminosav szerű vegyület lebontását.
A vörösvérsejtek termeléséhez és az idegrendszer működéséhez elengedhetetlen a B12 vitamin. Idős korban sok ember szervezetének csökken a képessége, hogy a napi B12 vitamin szükségletét, az életből vegye fel.
Ez a hiányosság alacsony B12 szinthez az idegsejtek pusztulásához és idegrendszeri panaszok lehetnek, ami vitamin rendszeres szedésével megakadályozható.

Az egészséges szívműködés ez alapvető fontosságú, hogy az aminosavszerű vegyület a karnitin, ami oxigén sejtekhez történő szállítását és a sejtek energiatermelése szolgálja.
A csontritkulás ellen táplálkozástudományi szakemberek akció magnézium és B vitaminok készítményeket ajánlanak, mivel multivitaminok és az egyéb ásványi anyagok nem pótolják ezeket a kellő mennyiségben páfrányfenyő, ginkgo, Q10 javítja a szervezet általános vérellátását és így enyhíti az idősebb korban fokozott jelentkező vérellátási zavarokat, például szédülés, impotencia és memória romlást.


Mit tehet még
Kerülje a túlzott napozást: az UV sugárzástól ráncosodik a bőr.
Hagyjon fel mielőbb a dohányzással. Bizonyítottan káros és a leépülést felgyorsítja. A stresszt nem dohányzással, hanem relaxációval lehet megelőzni.
Séta, kocogás és tornagyakorlatok biztosan segítenek a fittség megőrzésében a fiatalosság fenntartásában.
Jót tesz az izmok és csonttömeg építésének.
Fogyasszon sok féle zöldséget, gyümölcsöt, amik antioxidánsokban gazdagok és olajos halat, hogy pótolja az omega-3 zsírsavat.

error: Content is protected !!