Gyurcsány: Orbán nagyon-nagy bajban van és ezt ő is tudja

Gyurcsány: Orbán nagyon-nagy bajban van és ezt ő is tudja

Orbán önmagát menti

nem a nemzetet

 

 

 

Az „öregúr” bajban van – így kezdi csütörtök reggeli Facebook-posztját Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnöke a bejegyzés szövege mellé Orbán Viktor miniszterelnökről rakott ki egy fotót, hogy mindenkinek világos legyen, kire céloz pontosan.

A közösségi médiában az ellenzéki politikusok sorra reagáltak Orbán Viktor tusványosi beszédére, Gyurcsány Ferenc sem maradt ki a sorból. A DK elnöke most ismét beleállt legnagyobb politikai ellenfelébe.

Mint írta, aki úgy hirtelen előránt tíz nemzetmentő pontot, „az nem a nemzetet menti, hanem önmagát”.

Érzi, hogy elment mellette a valóság. Egyedül maradt. Szövege áporodott, könnyű, mégis mérgező, cselekedni már nem tud. Mert egyedül maradt, írta Orbán Viktorról a baloldali politikus.

Nem kell zseninek lenni, hogy megértsük. Van itt egy történelmi szövetség. Európai Uniónak hívják. Közösen keresi négyszázmillió ember, hogy miként élhet jobb életet. Sok ember, sok ország, sok kompromisszum. Ez a szabály. A mi emberünk nem így gondolta. >>Nekem kell minden! Einstand<< – hirdette, mint a vörösingesek a Pál utcai fiukban. A vörösinges erőszakfiúkat ki nem állhatjuk. Ezért a végén elverik őket. Mi meg a mi erőszakemberünket

– figyelmeztetett Gyurcsány Ferenc.

A DK elnöke ezt követően azt fejtegette, az „öregúr” most bukik meg itthon, mert kiderült, hogy rendszere tarthatatlan, ígéretei a semmibe zuhannak. És most bukik meg a világban, mert zavaros gonoszsága már csak vállalhatatlan történelmi gazembereknek kell.

error: Content is protected !!