Gyurcsány újrafelfedezése nem eldugni, hanem előtérbe kellene állítani Orbán mumusát, mert ő beszél a legjobban

Gyurcsányt előtérbe kell állítani Orbán mumusát, mert ő beszél legjobban

 

Gyurcsány Ferenc a DK önkormányzati képviselői értekezletén elmondott az ellenzék katasztrofális vereségét követő tanácstalanság után felhívjuk a figyelmet egy jelenségre, amely kapcsolatban áll az Orbán által elindított és ma már az ellenzék által is átvett “gyurcsányozással”.

De mondhat bárki bármit, a magyar ellenzékben nincs még egy olyan ember, aki így beszélne, és Orbán fasiszta diktatúrájának ilyen következetes ellenfele lenne.

Kifejtjük a gondolatainkat az ellenzék Orbánnak való tudatos és öntudatlan behódolásról, és annak veszélyeiről. Egyetlen tapasztalattal rendelkező politikus, aki tisztán és világosan látja az orbáni világ és egy szabad világ közötti különbséget, aki egyedül tartja tisztán az orbáni fasizmus teljes elutasításának gondolatát, miközben hódolnak be neki az ellenzéki pártok.

Orbán mindent a gyurcsányellenességre és az ő lejáratására épített. Erről készült videó is.

Orbán egyetlen és legnagyobb ellenfele beszél, ehhez nem férhet kétség. Nem kívánunk mérleget vonni Gyurcsány Ferenc kormányzásáról, azt sok szempontból kellene elemezni, figyelembe véve az MSZP-n belüli hatalmi harcokat, Gyurcsány konfliktusát a Fidesszel összenőtt pártpénztárnoki rendszerrel, az önmagát leamortizált és teljes intellektuális leépülését észre sem vevő koalíciós partner ármánykodásait, és egy mindenre elszánt puccsista ellenzéket, amely utcai zavargásokat szított. De ez ma már teljesen mindegy.

Éppen arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy 16 év telt el azóta, ebből a 16 évből 12 évet egy fasiszta diktatúrában töltött el az ország, mert minden értelmiségi okoskodással szemben Orbán rendszere az első pillanattól kezdve az volt. A választás éjszakáján bejelentette az alkotmányos rend megdöntését (a “fülkeforradalom” ezt jelentette), azóta csak az új fasiszta rendszer kiépítése és békés bevezetése zajlik. Most új helyzet van, amikor egy diktatúra működik.

Önmagában is nevetséges, hogy egy fasiszta diktatúra, Orbán korlát nélküli hatalma és önkényuralma, a magyar társadalom totális leigázása és kifosztása közepén az ország legnagyobb ellensége az utolsó demokratikus miniszterelnök és nem a diktátor. Hogy Orbán elhitette, hogy az országnak vége, ha Gyurcsány, a pártja, a felesége, a politikai szövetségesei kerülnek hatalomra, miközben

annál borzalmasabb helyzet nem lehet, hogy egy korlátolt fasiszta diktátor kisajátította az országot, felszámolta a sajtószabadságot, elüldözte a CEU-t, megszüntette a hatalmi ágak szétválasztását.

Magyarország orosz gyarmat. A Nyugat ellensége.

Minden hatalom egyetlen ember kezében van, aki a családja, a strómanja és az oligarchái tulajdonába helyezte a magyar közvagyont. Nincsenek (még) megszálló orosz csapatok az országban, de olyan, mintha lennének. Ebben a helyzetben közellenség az egyetlen profi politikus, aki a semmiből a legnagyobb ellenzéki pártot hozta létre, s aki egyedül képes arra, hogy a magyaroknak egy tiszta, európai, szabad, liberális jogállamról, mint alternatíváról beszéljen, elszakítva azt az orbáni fasiszta förtelem minden szennyétől.

Ezt az embert ki kellene találni, ha nem lenne, de ha 16 év alatt nem termett hozzá hasonlóan tisztán látó és tisztán beszélő politikus, akkor ezt az embert nem a szemétdombra kell dobni, mert az orbáni gyűlöletpropaganda karaktergyilkos gépezete démonizált közellenséget csinált belőle, hanem rehabilitálni kellene, meg kellene védeni, és fel kellene erősíteni, hogy legyen legalább egyetlen ellenfele ennek a sötét, gazember, fasiszta diktátornak. Ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy Gyurcsány Ferenc hogyan kormányzott, mert most nem kormányoznia kell, hanem beszélnie.

Gyurcsány kifejti a hallgatóságnak a napnál világosabban, milyen veszélyt jelent az ellenzék számára, ha az orbáni propaganda, világnézet, világszemlélet beszűrődik az agyukba, a lelkükbe, ha mint egy varázsló (lásd: Marió és a varázsló) megigézi őket, és beengedik a lelkükbe Orbánt. Ez okozza azt, hogy egy ellenzéki miniszterelnök-jelölt és ellenzéki összefogás kiindulópontja Orbán gondolkodása, rezsicsökkentése, buzizása, migránsozása, stb. lesz. A végén kiegyezést ajánl neki.

Ennek vége az öntudatlan behódolás, a megalkuvások, az elvtelen kompromisszumok, és az orbáni világtól független szabad világ ismeretének, értékének elvesztése lesznek. Alá kerülnek egy fasiszta diktátor szellemiségének, szellemi elnyomásának, és észrevétlenül Orbán beszél belőlük, ha mozgatják a szájukat. Gyurcsányt azért kell rehabilitálni, mert ő az egyetlen ellenzéki politikus aki látja, tudja, érti ezt, és ő az, aki nem került ilyen szellemi befolyás alá. Márpedig ez ma Magyarországon a legnagyobb veszély, hogy nemcsak a fideszesek, hanem az ellenzék is ez alá kerül.

Ez ellen nincs más védekezés, csak a beszéd. A hit hallásból van. Orbán beszéddel hiteti el az embereket, nyomja őket saját hazug szellemi befolyása és gondolkodása alá. Ez alól csak beszéddel, az Orbán varázslását leleplező, azt szétrobbantó, a hazugságait felfejtő, meggyőző beszéddel lehet védekezni és ellenállni. De ehhez az kell, hogy minél többen hallják ezt a beszédet. Ezért kellene újra felfedezni és csatasorba állítani bátran Gyurcsányt, hogy beszéljen, és vegye le az emberek szeméről a hályogot, agyáról a leplet, hogy felébredjenek a varázslat, az igézet alól.

Ma már az is nagy dolog lenne, ha nem kerülnének még többen ez alá. Halálba segítettek tízezreket, pénzt kerestek a világjárványon, és több tízezer magyar ember halálát okozták. Lezüllesztették az országot, hatósági áras csirkefarhát és benzin tartja lélegeztetőgépen az eladósodott, csőd szélén álló országot, és akkor elhiszik az olcsó orosz gáz és a rezsicsökkentés hazugságát, miközben az ellenzék pártjai és politikusai sorban kínálják fel magukat a rendszernek, élükön Márki-Zay Péterrel, legutóbb pedig a Momentum új elnöke ígért a diktatúrának konstruktív ellenzékiséget.

Ebben a helyzetben egy orbánizmussal meg nem fertőzött, önmagát fel nem adó, be nem hódoló Gyurcsány úgy kell, mint egy falat kenyér. Lassan Orbán menti meg az MSZP-t és a többi ellenzéki pártot a megszűnéstől, a megsemmisüléstől, ő tart magának saját ellenzéket, egyre lojálisabb kollaboránsok vezetésével. Megérkeztek a 2010-ben Orbánra szavazó, volt fideszes bálványimádók az ellenzékbe a maguk elnéző, megalkuvó, korrupt szemléletével, akiknek Orbánnál nagyobb és gyűlöltebb ellenfelük Gyurcsány, és mindaz, amit ő képvisel. Ez a baj. Miközben ez az utolsó fáklya.

Gyurcsány Ferenc és a DK hatalmas hibát követett el, amikor nem bojkottálta ezt a rendszert, a csaló választásokat, az illegitim parlamentet. Annak ellenére, hogy Gyurcsány és a DK tisztában van az alkotmányos rend megdöntésével, az alaptörvény érvénytelenségével, a parlament illegitimitásával és a rendszer törvénytelen voltával. Nem is tud a DK ebből az elvi ellentmondásból kikeveredni, ezért nagyon keményen bíráltuk. De négy éve van rá, hogy kitalálja, milyen feltételek elutasítása esetén és hogyan teheti meg ezt.

A hódmezővásárhelyi ámokfutó szélhámos polgármester iszonyatos károkat okozott azzal, hogy nárcizmusával és zavaros fejével lenullázta az ellenzéki esélyeket, ezért nem derült ki egyértelműen mindenki számára, hogy a választások bojkottjával, Orbán csaló választási rendszerének elutasításával és a választástól való távolmaradással semmiféle esély nem szalad el, mert választáson ezt a fasiszta diktatúrát nem lehet leváltani, mert Orbán azt nem teszi lehetővé. Most arra volt esély, hogy ez kiderüljön, de Márki-Zay a gyurcsányozással sikeresen állította maga mellé az ellenzéket.

Addig ment felfelé az ellenzék, amíg Gyurcsány és Dobrev Klára szellemisége járta át az előválasztást.

Ez az igazság, ha tetszik, ha nem. Erre vágott be a mennykő a hét gyerekkel, a vasárnapi misével, a zsidózás, a buzizás, a migránsozás, niggerezés borzalmaival, a soft keresztényfasizmus szellemiségével, egy Orbán-klóntól, ami agyonvágott mindent. Mindez miért? A Gyurcsány-gyűlölet miatt.

De a DK-nak előbb-utóbb fel kell ismernie azt, belülről nem tud harcolni egy diktatúra ellen azzal, hogy ez egy törvénytelen rendszer és fasiszta diktatúra. Ha legitimálja Orbán rendszerét, azzal azt üzeni a polgároknak, hogy ez egy törvényes rendszer, és saját retorikája nem igaz. Ezzel meghúzza saját növekedésének határait, és leszűkíti az emberek gondolkodását is erről a rendszerről.

Ezért egy hiteles, szervezetileg és intellektuálisan is erős párt kívülről csak akkor tud a rendszer nyílt ellenfele lenni, ha vállalja az ezzel járó következményeket, és kilép a rendszerből. Ez egyedül a DK lehet, ennek felismerésére és vállalására csak Gyurcsány és pártja lehet képes. Ha pedig a díszes, mindenkinél okosabb magyar értelmiség képes volt a leghülyébb idiótával is azért szövetkezni, nehogy “Gyurcsány” és a felesége, Dobrev Klára legyen az ellenzék vezetője, mert “Orbán eltakarítása mindennél fontosabb”, akkor barátkozzon a gondolattal, hogy ehhez Gyurcsány kell.

Hazugság, és kizárólag az ellenszenv, a versengés és a gyűlölet motiválja azokat az állításokat, hogy “Gyurcsányt olyan mértékben amortizálta a Fidesz, hogy őt képtelenség rehabilitálni”. Mindent és mindenkit lehet rehabilitálni, mindenkit fel lehet építeni, minden véleményt meg lehet változtatni.

Az emberek bármit elfelejtenek, felülvizsgálnak, megváltoztatnak, ahogy mindent el lehet adni és mindent felül lehet írni. Nincs más elkötelezett, tisztán látó, jól beszélő ellenzéki politikus, akitől Orbán fél is, mint a tűztől, mint Gyurcsány Ferenc. Ez a helyzet. Ebből kell főzni.

Rajta kívül mindenki megalkuvó, megfertőződött, kiegyezést kereső ember. Gyurcsány nem az. Ő az egyedüli, aki nem az. Ezért ma ő az egyetlen alkalmas ember, akinek ráadásul már a felesége is önálló, független politikai tényező, potenciális vezető. Legyenek akik még ismerik, képviselik és hirdetik a liberális demokrácia igazságát, eszméjét, akik hisznek is benne, ezért alternatívát képesek nyújtani az orbáni keresztényfasiszta világnézettel szemben.

Ez a maradék, akár tetszik, akár nem, ma a DK-ban van. Lehet Gyurcsányt utálni, de azzal az Orbánnal való szembenállás, a demokratikus alternatíva utolsó szikráját utasítják el. S mondunk még valamit, ha ez számít: ebben a pártban vannak az Orbán-rendszer ellenfelei közül a legtöbben. Ezt Gyurcsány hozta létre. A sok nagyszájú paprikajancsi pedig, akik ma már hízelegnek Orbánnak, semmit nem hozott létre.

Aki Gyurcsányt elveti, ezeket az embereket is elveti. Ezek a realitások. Orbánnal szemben a “dafke”, a csak azért is, működik. Nem Orbán mellé kell beállni, gyalázni a legnagyobb ellenfelét, hanem csak azért is mellé kell állni. Gyurcsányt kell rehabilitálni, támogatni, előtérbe állítani és beszéltetni, beszéltetni. Ha az emberek meghallgatják, megváltozik a véleményük. Mindenkit meg lehet az igazsággal győzni. Orbánnak nincs nagyobb csapás, mintha az ellenzék “feltámasztja” Gyurcsányt. Nem kell elhinni Orbán hazugságait. Meg lehet fordítani a gyurcsányozást.

Az emberek egyszer annyira unni fogják a gyurcsányozást, a sok hazugságtól akkora csömört kapnak, hogy amikor meghallják ezeket, dührohamot kapnak. Orbánra rá fog omlani a sok hazugsága. A hazugságot soha nem szabad tudomásul venni, ahhoz alkalmazkodni, hanem annak mindig ellene kell állni. A DK-nak nyitnia kell, hogy ne szektásodjon el, mert akkor nem tud megnyerni más embereket.

Az ellenzék öngyilkos politikájának része, hogy a mostani divat szerint nem kell “orbánozni”. De “gyurcsányozni” lehet. Hol vannak Gyurcsány állítólagos bűnei Orbán bűneihez képest?

Hol ártott Gyurcsány Ferenc annyit Magyarországnak, mint Orbán? Mégis ő a közellenség, Orbán pedig a “jótevő” miniszterelnök. Ez nevetséges. Orbánozni kell, mert Orbán ennek az országnak a rákfenéje, a pusztítója és a kifosztója. Minden miatta van, mindent ő csinált. Ha pedig van egy elszánt ellenfele, aki jószerivel már az egyetlen, aki nem hódol be, azt nem kiutálni kell, hanem az élre állítani.

 

error: Content is protected !!