Hadházy Ákos egy kis baranyai faluban tett alternatív esküt a Parlament helyett

Hadházy Ákos egy kis baranyai faluban tett alternatív esküt a Parlament helyett

Hétfőn tartotta alakuló ülését az országgyűlés, ahol az április 3-i választásokon mandátumot szerzett képviselők letették az esküt. Ahogy azonban ezt előre jelezte, az eseményen nem vett részt Hadházy Ákos, aki a Zugló nagyrészét magában foglaló budapesti 8-as számú egyéni választókerületben nyert az ellenzéki jelöltjeként.

Hadházy a Facebookon azt írta, hogy ma a parlament aranyozott falai helyett egy kis baranyai faluban, Kisvaszaron tesz alternatív esküt.

“A nyitó ülésről való távolmaradásnak nem az a legfontosabb üzenete, hogy nem ma esküszöm fel, hiszen később meg fogom azt tenni.

A távolmaradás legfontosabb üzenete, hogy nem fogom ünneplőben végignézni, ahogyan a Választási Bizottság beszámolója után a parlament megszavazza, hogy ez egy tisztességes és demokratikus választás volt”

– írta a közösségi oldalán a politikus. Hadházy azt is hozzátette: továbbra sem vállal semmilyen extra fizetéssel járó kamu pozíciót, például bizottsági tagságot, és nem fogok részt venni a hatalom ellenőrzésének illúzióját fenntartó interpellációkban és látszat vitákban sem.

“Egy demokráciát elhagyó országban, egy tisztességtelen, elcsalt választás után a valódi ellenzéki munka nem folyhat a parlament falai között, mert azzal csak a hatalomnak teszünk jót” – írta. Hadházy már korábban is arról beszélt, hogy ha már a választás után a mandátumunkat felvették az ellenzéki képviselők, az csak akkor védhető, ha “a látszatát is elkerüljük annak, hogy a hatalom kollaboránsai legyünk”.

A politikus helyszínválasztása sem véletlen. Kisvaszaron ugyanis a beszámolója szerint az a hely, ahol “több roma honfitársunk arcát és nevét vállalva beszélt arról, hogyan csalta el az önkormányzat a megsegítésükre, felemelésükre kapott százmilliókat”. Azóta Hadházy szerint folyamatos retorziók érik őket a helyi hatalom részéről.

A jelenlétével azt akarta üzenni, hogy nem hagyhatják magukra azokat, akik kiállnak a hatalom ellen. Hadházy Ákos Kisvaszarról Zuglóba megy, délután pedig köztéri fogadóórát tart a Kossuth téren, az országház főbejárata előtt.

 

error: Content is protected !!