hatalom, remény, félelem, diktatúra, uralom, uralkodás, kapitalizmus, hatalom, remény, félelem, diktatúra, uralom, uralkodás, kapitalizmus, reménykedő emberek

hatalom, remény, félelem, diktatúra, kapitalizmus, remény, félelem, diktatúra uralom, uralkodás reménykedő emberek

A társadalmi rendszerek, pontosabban a mindenkori uralkodó hatalom két nagyon visszatérő érzelmet befolyásoló tényezőre épít. Nevezetesen a félelemre és a reménykeltésre.
Tehát magyarul tudatosan kell kreálni, olyan politikai ügyeket, amelyekkel engem, téged, őt, azaz mindannyiunkat sakkban tarthatnak. A normális működésű emberekben ugyanis kivétel nélkül, jelen van a félelem és a remény -nyilván mondanom sem kell, különböző mélységben.
Miért lehet erre bazírozni?
Mert képzeljük el remény nélkül élni. Nem lehet. Lemondani reményeinkről az életünk értelmetlenné válna a kilátástalanság okán.Az alkoholisták, a depressziósok leggyakoribb indító oka gyakorlatilag abban leledzik, hogy reményt vesztettekké váltak az életükben. Következménye a fásultság, lehangoltság, közönyösség, depresszió, amely a végletekig fokozódhat, akár az önmagunkon történő valamiféle ártásig. Most képzeljük el örökös félelemben élni. Szintén nem lehet. Tönkre tennénk az idegrendszerünk, előbb-utóbb idegösszeomlást kapnánk. Az állandó túlfeszített stressz állapot miatt, amit a félelmünk generál non-stop a végkimerülés, és a halál következne be. Amit tudni kell nekünk is, mert a politikusok ezt is nagyon jól tudják, ezért is alkalmazzák tudatosan rajtunk, /természetesen a legtökéletesebb hitelesség mellett/, elfogod hinni, hogy valóban nagy baj van.

Amikor a különféle visszajelzések alapján azt látják, hogy kezd szakadni a húr, akkor elkezdik adagolni azt a mesét, hogy megindultunk a fejlődés útján. Emlékezz a szocik jelszavára legutóbb ha jól tudom: „Dübörög a gazdaság” szlogennel futott, miközben ez megnyugtatólag hatott ránk. Később meg ugye kiderült az öszödi beszéd, hogy „hazudtunk éjjel nappal”, amit éppen a miniszter elnök maga mond.

Tehát a félelem és remény keltés fölött, mint legfelsőbb erkölcsi kitétel áll a:                                   HAZUGSÁG!
Hazugságot gyártják, mint bármely terméket, erre külön marketing csoport van fönn tartva, akiknek az a feladata, a sz.rt milyen csomagolásba tegyék. Ők nagyon jól tudják, mit csomagolnak be hiszen Ők teszik a csomagba.
Csak az a kérdés, kinek szól, milyen rétegnek, milyen végzettségűeknek és annak megfelelő lesz a csomagolás kitalálva és tálalva.
Az már rég megállapítást nyert a legnagyobb hazugságokat, a legszentebbnek tartott szavak mögött követik el. Ilyen a demokrácia, a szabadság, esélyesség, hazafiság, a nemzet, a nép érdek. Ebbe nem lehet bele szólni hiába látom, hogy hazugság, mert még én leszek a lázadó, hazaáruló bélyeggel megsütve.

Utána meg valójában is. Az már teljesen mindegy, hogy Én vagyok a haza mellett. A kérdés az, hogy kitudja a hazugságát vagy igazságát leghitelesebben igazolni. Ennyit számítanak a szavak. A szavak által, már sok zseni vagy egyszerűen csak rendes ember került az éppen aktuális hatalom, által halálba küldve.

A hatalmasok is markukban tartják egymást így aztán az igazságra gyakorlatilag semmi esély nincs. Lásd például a sokat emlegetett Nagy Imre, akit akkor elítéltek, most dicsőítenek.
Nem ez a lényeg, hanem mennyit jelent a politikai igazság.
           SEMMIT

Szóval ezeknek az érzelmeknek – félelem, remény – nem csak az a sajátosságuk, hogy szinte genetikailag kódoltan mindenkiben benne lappang, hanem a motivációs erejük is kellően nagy ahhoz, hogy a hatalom valóban hatásos eszközként tudja alkalmazni az egész társadalom az egész ország az egész nemzet felett.

Ez nagyon jól látható, hogy két ember, mint pl. Gyurcsány és Orbán megszólítják az országot és mi haptákban állunk és ha kell a szavukra egymás elveszejtőivé is válnánk. Ez, mint mondtam nem attól függ melyiküknek van igazuk, hanem attól, hogy kitudja hitelesebben, szuggesztívebben elmesélni nekünk miért is kövessük őt.

2500 év óta ez mindig így van és így is

lesz örökké.

hatalom, remény, félelem, diktatúra, uralom, uralkodás, kapitalizmus, hatalom, remény, félelem, diktatúra, uralom, uralkodás, kapitalizmus, reménykedő emberek

hatalom, remény, félelem, diktatúra, uralom, uralkodás, kapitalizmus, hatalom, remény, félelem, diktatúra, uralom, uralkodás, kapitalizmus, reménykedő emberek

De miért megy így?

Biztos, hogy valóban félni kellene a hatalomtól? Kinek a kezében van a hatalom? A népében! Tudd demokrácia egyenlő népuralom.
Akkor miért félsz?
Mert csak elméletileg van demokrácia, gyakorlatilag, maradt a két párt rendszerű diktatúra.
Szerte a világban ez a modell, de senki nem veszi észre. Ha igen, akkor elintézik, hát így van nyugaton is. Sőt Amerikában is. Akkor az biztos, hogy jó, mondják igazolásul.

Mi meg elhisszük. És mondjuk, tényleg igaz. Akkor megnyugszunk, mintha ez tökéletes bizonyíték lenne annak igazolásául, ez a legjobb egyetlen út. Erre most cáfolt rá a világválság, hogy ez éppúgy összeesik, mint a szocializmus. Ne feledjük a kapitalizmus cirka 250 éve működik és formálódhatott, a szocializmusnak csak kb. 30 éve volt.

Az igaz, hogy így van mindenütt!
De biztos ez jó is, hogy így van?
A világnak a többségnek mindig igaza van?
Gyakran nincs, a történelem számtalan példával igazolja. Legtöbbször éppen sorsdöntő kérdésekben van óriási tévedés.

Erre még senki nem kereste a választ kerek e világon.
Minek.
Közmegegyezéssel elfogadtuk jó így, ahogy van.
Pocsék, de megegyeztünk.
Hogy belepusztulunk?
Nos az kit érdekel…..

J.Dzs.Schwarcz

error: Content is protected !!