házasság, férjhez menni, házasság, jóban-rosszban, megházasodni, örökké együtt, társkereső vége,

házasság, férjhez menni, házasság, jóban-rosszban, megházasodni, örökké együtt, társkereső vége,

 Szilvi a szexi modell kijelentése szerint soha nem megy férjhez, mivel egy kapcsolatot nem egy papírdarab köt össze. Viszont annál többet ad arra, hogy az esküvő, külsőségekben minél sajátságosabbra, csillogóbbá sikeredjen, azzal a férfival, akivel az életét majd élni fogja. A nászéjszakán piros fűzőt és csipke kesztyűt viseljen, a lábára pedig egy kövekkel díszített, magas sarkú szandált húzzon, olyat, amilyet egy nő csak a fürdőszobától az ágyig visel – mondja a szakmai tanácsot Bódi Szilvi. Hát ha csak ennyi lenne a boldog házasság kulcsa, akkor már mindenki megtalálta volna. De ezek nagyon szerény – még ha fontosságukat nem is vitatom – nagyon szerény kiegészítők csak. Ettől jóval több, mégis jóval kevesebb kell. Azt mondom, ha azon múlna, hogy mit vesz fel valaki, akkor bárki megfelelne. Hisz ráadom, és máris elkápráztatott szexisségével. Sajnos ez semmit nem jelent, ha nincs valami jóval több és megfizethetetlen. Igen a papírról még. Az igaz, hogy a házassági szerződés nem minden, de ki mondja, hogy a szerződés a lényeg. A szerződés, csak egy darab papír valóban, ha nincs mögötte közvetlen az a leendő pár, akik tökéletes tartalommal töltik föl, és ezt készek vállalni bármilyen formában. Ha kell, akkor papír, ha kell, akkor vérszerződésben. Ez olyan, azt kéred tegyem érted tűzbe a kezem? Bele teszem. Ha azt kéred ugorjak a kútba? Megteszem. 


A példák lehet nem a legjobbak, de a lényeg a lényeg:
Érted megteszek bármit, mert számomra
különleges vagy és az egyetlen. Ezért, ha kéred írjak alá egy papírt? Aláírom.

házasság, férjhez menni, házasság, jóban-rosszban, megházasodni, örökké együtt, társkereső vége,

házasság, férjhez menni, házasság, jóban-rosszban, megházasodni, örökké együtt, társkereső vége,

Hogy mégis, milyen tartalommal töltődik föl egy új kapcsolat, az kizárólag csakis tőlük függ, a leendő pártól, az Ő tisztaságuktól, az egymáshoz való bátor, mégis örömmel váró önként vállalt elkötelezettségüktől egymáshoz.
Ha ezt nem mered megtenni, akkor keresd továbbra is a kalandot, mert a fejed ott jár.
Ezután véget ér a kalandok sora. Így igaz, de dönts. Vagy sok tartalmatlan kaland, vagy egy tartalmas, teljességérzést adó párkapcsolat.
Az ember nem a papír miatt teszi, amit tesz, hanem mert hiszek benne, hogy vele letudom élni az életem. Ha itt és most kétségeid vannak, hagyjad azonnal abba. Mert akkor valóban papír ide-vagy oda, nem segít semmit sem. Könyörgök nem a papír a lényeg, az csak egy megpecsételése annak, amit mi önként az örök szeretet hitünkbe vetve alá is írunk. Elődeink vérszerződést kötöttek. Akkor sem a vérnek, mint anyagnak volt a lényege, hanem annak a megbonthatatlan szellemiségnek, amit az képviselt a felek között.
Ma éppen ez a baj, ha van papír, ha nincs, egyre megy. Mert nincs meg a szellemiségünk semmihez.
Mert üres külcsínt csinálunk mindenből. Ledegradálunk csodálatos emberi eseményeket, luxuscikkek vásári kollekciójára, egy fajta divatbemutatóra, vagy nagyzolási mániára.
Azt is lehet mondani korábban említettek is formaságok. Igen.
De azok mögött már óriási misztériumi hagyomány áll és él.
Az mögött, hogy feltétlen a Bahamákon kell megtartani az esküvőt az mögött semmi. Csak az üres gazdagság, ami nagyon jó lehet, de önmagában semmi. Az ilyenek válásától hemzseg a bulvár sajtó.
Rengeteg külsőségekben varázslatos esküvő ment már tönkre és nem értették miért. Pedig mindent megtettünk mondják a szülők. Igen, de a minden nem kívül van, hanem az ünnepelt pár szívében.
Bár ketten vannak, mégis egyek. Harmóniában vannak, most már nem csak önmagukkal, de egymással is.
Az esküvőnek, különösen az egyházinak külön egy égies varázsa van, amit nem a papír, vagy nem papír miatt érdemes megtenni egyetlenszer első házas párnak, hanem az ott megélt misztikus élmények miatt. Azt a varázst nem pótolhatja semmi sem, amikor esküt kell tenni az örök hűségre, együtt jóban-rosszban -ra. Az ember ezzel is érzi most valami véget ért, ugyanakkor valami teljesen más kezdődik történik, nem egy újabb, sokadik nő, vagy férfi lép be az életembe.
Nem egy sokadik valaki lépi át a küszöböt, hanem az örök egyetlen, ebben a státusban. Ő lesz örökre az élettársam.
Ilyen eddig még nem történt velük, ez lesz az első, és az utolsó.
Minden igazi házasulandó ezzel a szent hittel állhat csak és kizárólag oltár elé.
Ellenkezőleg hazudni ment oda, ahhoz valóban nem szabad oda menni. A tíz parancsolatból mindjárt kettőt sért: Hazugságot és Hűtlenséget.


Az eskü nem piaci alku, vagy betartod,
vagy ne menj oda.

hazasag, férjhez menni, házasság, jóban-rosszban, megházasodni, örökké együtt, társkereső vége,

házasság, férjhez menni, házasság, jóban-rosszban, megházasodni, örökké együtt, társkereső vége,

Oda elmenni, kimondani a boldogító Igent, fenséges, szavakkal leírhatatlan élmény. Le sem próbálom, mert lehetetlen, mint bármilyen érzést. Persze sokszor nagyon is félnek, mert tudják, valami befejeződik, és egy teljesen új valami kezdődik. De az újat még nem tudják milyen lesz, hisz ezért új. Ez tényleg olyan, mintha egy kicsit meghalna az ember önmagának, egymásnak, de utána ujjá éled a kapcsolatban, teljesen más emberként. A férfiből és nőből egy igazi kötelességtudó pár azaz egység lesz, akik tudják véget ért egy korszak mostantól, ketten járnak egy közös utat. De nem jelenti azt, hogy ne érezzék magukat igazán boldognak. Sőt azt hiszem csak így lehet boldog valaki, hogy lezárja az út keresés szerteágazó szálait és minden figyelmük a párnak, egymásra koncentrálódik. A gondolataik kavalkádja már nem szerteszét, hanem egymásra irányul. Igen és ehhez egy kicsit a házasságban meg kell halni, hogy egy megtisztító katarzisban új emberként kerüljenek be az örök kapcsolatban élettársával együtt. Ez akkor az igazi, amikor mind két fél így éli ezt meg. Ne hallgassuk el azt a tényt, hogy ma már kivétel nélkül a felek, házasság előtt mindent tudnak egymásról, tehát nem lesz újdonság a nászéjszaka sem. Mégis az igazi újdonság tartalmát elsősorban nem a másabb külsőségek adják, – ahogy ezt fentebb Bódy Szilvi ismertette- bár ezek is lehetnek fontosak, hanem mégis éppen annak az éjszakának a más minősége, sorsfordító értékítélete adja. A karikagyűrű, mint a végtelen kapcsolat jelképes szimbóluma, szintén ezt a véget nem érő összetartozást kívánja érzékletesen szemléltetni szüntelen ország – világ – Isten előtt. Aki ezt kötelességnek titulálja, az igazából nem is szereti a másikat. Amit az ember saját elhatározásból tesz az, ha kötelesség, akkor olyan, amit mindig szíves-örömest vállalnak a párok. De csak ilyen értelembe lehet kötelesség, egyébként nem is kötelesség, hanem kényszer, amiről itt szót sem ejtek.

Szóval nagyon sajnálom azokat, akik ezt a döntést nem ilyen formán hozzák meg életükben, mivel igazán ők nem tudják megadni magukat a sorsnak, nem élik meg azt a katarzist, ami nélkül az egész csak egy ünnepélyesebb cécó, de azt a lelkiséget nem fogja biztosítani, amire minden házaspár szívesen emlékszik vissza, akik szabad akaratukból döntöttek.
E naptól nagyon tudatosul az ünnepelt párban, hogy Isten és ember előtt elválaszthatatlanok.

Egymásért felelnek, élnek és halnak.

J.Dzs.Schwarcz

  1. Sose feledkezz meg róla, egy igazi társat nem helyettesíti az élet semmilyen külső leggazdagabb adománya sem.
    Ha nem ez az értékítéleted, akkor Te nagyon szegény vagy, bármid is legyen.
error: Content is protected !!