Különböző hitféleséggel találkozunk a mindennapokban, ami legjellemzőbb a pártokban vetett hit, és a

békemenet CÖF

békemenet CÖF, Fidesz buszokkal vitte a közönséget

vallási nézetekbe vetett hit. A hit nem feltétlen pozitív, mint ahogy felfigyeltem, ennek kérdése sokszor fel sem merül. A hit esetében is áll:
Éppen annyi kárt okozhat, mint jót tehet bennünk, kapcsolatrendszerünkben, bármelyik hitről beszélünk.
A hit minősége Tőled függ: „Amiben hiszel, az leszel.” A hit végzetességét hirdeti a német nemzet tévedése, amire sikerült Hitlernek rávenni teljes Németországot. Ha nem is ilyen gyalázatra, de rengeteg ostobaságra tudnak rá venni bennünk, akár éppen most, és fognak, sikerül a jövőben is „jó politikusaink”.
Ha észre veszed a történelembe nem jobb, hanem egyre rosszabb emberek lesznek a vezetőink. Miért? Mert valójában nem alulról szerveződik. Aki oda kerül, addigra mindegyik beszennyeződik. És egy szennyes ember már semmit sem tud tenni, a másikkal szembe. „Holló a hollónak nem vájja ki a szemét.

HITTEK, HISZÜNK AZ ESZMÉKBEN!
Pontosan a tömegeket mozgató hitformákban a vallási, és a politikaiban vehettük észre a hit borzalmasan

kereszténység vallás

kereszténység vallás

romboló erejét számtalanszor. Éppúgy összevesznek emberek -Mi- a két különböző pártban lévő emberek, mint a két különböző vallásban lévők. A vallás hit, mint a pártok szintén embereket, ember csoportokat, országokat, sőt világrendszert választ szét, pontosan úgy, mint a szocialista és kapitalista rendszer.

Ugyanilyen ellenállás tapasztalható, zsidó, buddhista, keresztény, ha találkoznak egymással.
A hit nagy ereje révén a viták a szemben álló felek között annyira felerősödhetnek, hogy veszekedéssé, vagy erős agresszivitásba csaphat át. A vita jellemzője, ami végig kíséri kommunikációjukat, hogy a felek alapvetően képtelenek egymást megérteni, de nem is akarják, annál inkább mindegyik a másikkal akarja elfogadtatni a saját hitét.

 

HIT AZONOSULÁS, A TÁRGYÁVAL
Miért van ez?
Nyilván való a hit egy olyan eszmerendszer bennünk, amellyel teljes mértékben azonosulunk. Ha most elfogadnánk egy másik eszmerendszert, akkor saját önazonosságunkat kellene feladni, amit úgy mondhatnánk, hogy „ez vagyok én!” „ez részem Nekem”. Mint ahogy a testrészeinktől sem válnánk meg, úgy nem válunk meg a hitrendszerünktől sem. Hiszen valamit elveszítenénk abban a pillanatban, ami „Én vagyok, voltam”. A veszteség sokkal erősebb motiváló erő, mint a győzelem. Ezért sem adjuk csak úgy a hitünket.
Ha mégis fel kell adni a hitünket, mert rádöbbentünk, hogy tényleg téves úton jártunk eddig, az nagy csalódás lenne.
Mert az elmerendszerünk azonosult az eszmerendszerünkkel, így olyan erős önazonosulás jött létre, hogy az eszmerendszerünket egyenlővé tettük önmagunkkal.

Képtelenség lemondani arról, amivel azonosulok, ami „én vagyok” nem de?
Egy másik hitrendszerbe átmenni, olyan, mintha az énem egy jelentős darabját veszíteném el.

Tudathasadásos állapotba kerülhetek. Ha nincs, vagy megszűnik a jelenlegi hitem, akkor helyette mi lesz?
Föl kell venni új hitet, ami nagyon nehéz, hiszen tele vagyunk most bizonytalansággal, bizalmatlansággal. Amit akceptálni is kell, hiszen olyan, amikor az ember elválik a társától, akibe szintén valamikor hitt, és amikor ez a hit megtörik, akkor ott vége mindennek. Mintha üressé válnánk, mintha szürkébe látnánk a világot.

Még kérdés marad az, ami lesz helyette hit, az tényleg és biztosan a megfelelő hit lesz?

SORS HELYZETBEN NINCS OKOSKODÁS
Az életünk végén, hidd el semmilyen okoskodásnak, elmerendszeri trükknek nem lesz semmi helye.
Abban a pillanatban az eszmerendszeri okoskodásod összeomlik egy pillanat alatt, mint a rongybábú és megszűnik.
Ha most semmi hited nincs az elmerendszeri okoskodáson, filozofálgatáson kívül, teljesen magadra fogsz maradni. Ez lesz egy olyan magányosság Neked, amely elviselhetetlenebb lesz ebben a kiszolgáltatott végső pillanatban, mint az egész eddigi abszolút összes veszteséged, nyűgöd-problémád együtt véve.
A repülőgép zuhanási állapotot mindannyian előbb-utóbb megéljük, csak ehhez senkinek sem kell repülőgépre ülni. Ami annyit tesz, hogy a zuhanási pillanatokban NINCS ATEISTA. Ilyen pillanatokban mindenbe belekapaszkodik mindenki, hogy életét mentse, elhiszed?

Ha ezt az egészet átgondolod, sőt átérzed, akkor Te magad a helyes választ adod. Vagyis hinni fogsz Istenbe, Úr Jézusba. Az egyik nevét kiejted mielőtt gondolkodnál. Gondolkodásra nincs ugyanis idő. Hogy nem a vonzás törvényéhez, rezgésekhez fohászkodsz az biztos. Ez jó lépés már, de nagyon kevés. Olyan, mintha gyermekedre gondolnál, de nem segítesz, amikor bajba van. Tehát elkellene kezdeni mielőbb imádsággal, felvenni a kapcsolatot az Égiekkel. Gondold meg a vonzás törvényében biztosan okosabb hinni, mint Istenbe, Úr Jézusban. Mert észre vettem, aki eddig Istenbe nem hitt, a vonzás törvényében hisz. Nem beszélve, hogy sok bibliai idézetet találunk a vonzás törvényében, sőt azt is mondják a Végtelen Univerzum helyett nevezheted Istennek. Azért bocsánat!
Ez olyan ostobaság, mint ahogy a viccbe volt, „Jenő vagyok, de ha akarod lehetek Erzsi is neked.”
Most vagy Istenről szól, vagy nem. Ha Istenről, akkor nevezzük Istennek. Ha nem akkor meg ne hozzuk közös nevezőt vele. A Jenő is hasonlít sokban az Erzsire, de attól még nagyon nem mindegy senkinek adott esetben.
”Istenem bocsáss meg, mert nem tudjuk mit teszünk.”
Ne feledd eljön az idő….

Megkérdezlek, és üzletet ajánlok.
Ha egy pár az emberek és általad is elfogadott alapvető normalitásokat betartasz – kb. csak egy tucatnyit- ezért külön erőfeszítéseket nem is kell tenned sem.
Ennek fejébe örök boldogság lesz a jutalmad, ha megtennéd, vállalnád?

Azt mondanád ennyit a boldogságomért, a legkevesebb, amit meg tennék.
Azt mondanám ráadásul ez Neked, az Embereknek és Istennek is tetsző lenne egyszerre. Mi csoda nagyszerű ajánlat!
Találkoztál ilyennel a legmesésebb üzleti sikered esetén is? Nem!
Lehet, hogy sok pénzt sikerült elérned, nagyon örültél is, de örök boldogságot nem garantál egyetlen emberi üzlet sem. Mondjuk Nekem sikerülne ilyet ajánlani.

Ki ne tenné meg?
A SEMMIÉRT MINDENT KAPOK! Te is, Én is! Bárki vállalná!
Legalábbis ezt gondolnánk az első lelkesedésben.

Ezzel szembe mi a tény és valóság?
SENKI NEM TUD TÍZ PARANCSOLATOT BETARTANI.
Mózesnek és követőinek tíz parancsolatot írt elő az Úr!
Csak tízet!
Már ők megszegték pillanatok alatt.

Ne feledd csak tíz parancsolat van, amit be kellene tartani, ha ezt megtudná tenni a világ, már öröm ódákat zenghetnénk itt és most és valóságos okkal.
Amint láthatod az emberi történelembe, még soha nem volt ember, aki csupán ennek a pár parancsolatnak eleget tudott volna tenni.
A kivétel milliónként egyetlen egy szem ember.
Ez az emberiség legnagyobb szégyene.
 

J.Dzs.Schwarcz

Csak azt ne mond, hogy most jött a vonzás törvénye és rendet tesz.
Hogy sikerülne, a kreált, befuttatott MŰ MESTEREKNEK, mű alkotásokkal, technikákkal, trükkökkel, amikor végre ÉPPEN EZEKET KELLENE FELSZÁMOLNI, SEMMIVÉ TENNI.
Őszinteséget akarsz és hülyeségeket tanulsz, és azt éljenzed.
A Titok vonzás törvénye a világ legnagyobb butítása.

Kérj, Várj, Higgy!
Ez az esti mese oldja meg a boldogságod?
Jézus hiteles értelmes szavai nem?
Vagy Te csak a Jézus szavait egy ostoba felkapott divat diktátor útján érted meg, aki 1-2 éve még semmit nem tudott, és a lánya adott neki könyvet, aki előbb látta a család baját mint Byrne?

Most egy-két év alatti tudással ő lenne a mesterek mestere?
A világ megmentője?
Mert nem kevesebbre tartsa a világ.
Mert gyerekkorba jó volt olvasni Andersent, az rendben van de ismét szükséged van rá?
Ez szomorú, hogy ilyen formában, nagyon szomorú.