“Ha azért fognak össze ketten,

hogy ne a harmadik nyerjen, azzal

nem tesznek mást, mint sebeket ejtenek”

A Jobbiktól Jakab Péter jól vizsgázott erkölcstanból.

Jakab Péter nem nyert, de ERKÖLCSI GYŐZTES Ő LETT! - nagyon nem tetszik, hogy összefogna Karácsony és Márki-Zay. -írja Jakab Péter

Jakab Péter nem nyert, de ERKÖLCSI GYŐZTES Ő LETT! – nagyon nem tetszik, hogy összefogna Karácsony és Márki-Zay. -írja Jakab Péter

“Ha azért fognak össze ketten, hogy ne a harmadik nyerjen, azzal nem tesznek mást, mint sebeket ejtenek” – írta ki a Facebook-oldalára a Jobbik elnöke.

Amikor kiderült, hogy nem jutok miniszterelnök-jelöltként a második fordulóba, elmondtam, engem nem a helyezés érdekel, hanem az, hogy az ellenzéki összefogás stabil maradjon, a győztest pedig teljes mellszélességgel támogatni fogom.

 

Pénteken jelentette be Márki-Zay Péter, az előválasztáson harmadik helyen végzett hódmezővásárhelyi politikus, hogy megállapodtak abban a második Karácsony Gergellyel, hogy az előválasztás második fordulójába csak együtt mehetnek tovább.

Ez azt jelenti, hogy az egyikük miniszterelnök-, a másikuk pedig miniszterelnökhelyettes-jelölt lesz, az azonban még nem dőlt el, hogy ki lesz az előbbi és ki az utóbbi. Erről legközelebb hétfőn, Hódmezővásárhelyen tárgyalnak, és abban bíznak, hogy egy héten belül megszületik a megállapodás. Eközben szakértőkkel konzultálnak, kutatásokat elemeznek és programot egyeztetnek majd.

Erre reagált most Jakab Péter, a Jobbik elnöke, aki szerint, “most két miniszterelnök-jelölt bejelentette, hogy a második fordulóban összefognak, hogy ne a harmadik nyerjen. Ha azért fognának össze, hogy ezzel növeljék az ellenzéki szavazók számát, esetleg így bátorítsák a még bizonytalanokat, akkor üdvözölném.

De ha azért fognak össze ketten, hogy ne a harmadik nyerjen, azzal nem tesznek mást, mint sebeket ejtenek. Függetlenül attól, hogy sikerül-e a tervük vagy sem. A vesztes fél szavazói fognak sérülni, és ezzel a kormányváltás esélye.”

Éppen ezért szerinte nem egymást kellene legyőzni, hanem kiegészíteni, nem árkot ásni, hanem egyesíteni kellene. “Ne játsszátok el az esélyt” – üzente szövetségeseinek Jakab. forrás, hvg

Srácok! Mi lenne, ha nem legyőzni akarnánk egymást, hanem kiegészíteni? Mi lenne, ha nem egymás ellen fognánk össze, hanem Orbán ellen? Mi lenne, ha nem árkot ásnánk a szavazótáboraink közé, hanem egyesítenénk őket? Megmondom, mi lenne. Győznénk. Nem csak mi, hanem a nemzet. Ne játsszátok el az esélyt. Jakba Péter

 

 

error: Content is protected !!