A XVI. kerület vezetője, Kovács Péter mérhetetlenül igazságtalannak nevezte a Böröcz László által benyújtott törvényjavaslatot.

“Ha minden, vagy a legtöbb bérlakást megveszik a most bent lakó bérlők, akkor nem marad bérbeadható lakása az önkormányzatnak, akkor hogyan fog segíteni az önkormányzat a többi lakosának? Hogyan fognak a jövőben boldogulni? Ha nincs elég pénzük piaci albérletet fizetni, hová menjenek? A híd alá vagy egy életre maradjanak a szülői házban, mondjuk 8-an 45 négyzetméteres 1,5 szobás lakásban? Ezt akarod?”  Többek között ez is olvasható abban a nyílt levélben, amelyet a XVI. kerület fideszes polgármestere, Kovács Péter írt Böröcz Lászlónak.

A fideszes országgyűlési képviselő jegyzi ugyanis azt a törvényjavaslatot, amely szerint az önkormányzati ingatlanokat töredékáron vehetnék meg a jelenlegi bérlők, nagyon kedvező feltételekkel.  Kovács Péter úgy számol, ezzel a lehetőséggel nagyon sok bérlő élni fog és a bank nagy eséllyel adni fog majd a vásárlásra hitelt. Ha pedig még nem jut hozzá, akkor szerinte a lakásmaffia teszi rá kezét az ingatlanokra. Megjegyzi, az I. kerületi önkormányzati bérlakásokat leszámítva jellemzően olyan emberek élnek ilyen ingatlanokban, akiknek nincs pénzük saját lakást venni.  Hozzátette, sem állami, sem önkormányzati lakásépítés nincsen és kérdés, hogy ha nem lesz önkormányzati lakásvagyon, mi marad a lakóknak.

“Javaslatod, megítélésem szerint marhaság (…) mérhetetlenül igazságtalan.

Remélem, az új információk alapján új döntést fogsz hozni és visszavonod, vagy jelentősen módosítod javaslatodat. Készséggel állok rendelkezésedre bármilyen konkrét információval, amely segítheti felelősségteljes munkádat” – zárta sorait Kovács Péter. Mint lapunk is beszámolt róla, a kötelező lakásprivatizáció terve ellene megy az európai trendeknek, és bizonyos esetekben épp a gettósodás felgyorsulásához vezethet.
error: Content is protected !!