Jogi lépések  Főváros plakátjainak meghamisítása miatt Karácsony

Jogi lépések Főváros plakátjainak meghamisítása miatt Karácsony                                                         Facebook/Karácsony Gergely

A főpolgármester szerint egyáltalán nem vicces, hogy hamisítók az életek mentésére szervezett oltási kampányukat lejáratásra használják fel.
Terjed itt a Facebookon egy fotó egy bizonyos plakáttal kapcsolatban, amely a VII. kerületben található, és a főváros cége helyezte ki. Szeretném tisztázni, hogy a kép egy hamisítvány – szögezte le bejegyzésében Karácsony Gergely. A főpolgármester oldalán bemutatott, Budapest címerével ellátott oltásikampány-plakát eredeti szövege így szólt:
„Kell az oltás! Hogy újra megölelhessük egymást.”
A plakát meghekkelője azonban az emberi szeretet egyik megnyilvánulásának kifejezését átírta így: „megölhessük egymást.” Budapest vezetője felháborítónak tartja, hogy valaki éppen most, a járványhelyzetben gúnyt űz egy ilyen komoly témából.
„A koronavírus több ezer embertársunk halálát követelte, a korlátozások vállalkozásokat, s velük együtt életeket tettek tönkre” – figyelmeztetett.
A Főváros nemrégiben tájékoztatási kampányba kezdett, amelynek keretében az oltás fontosságára hívják fel a figyelmet szerte a városban.
„Nagyon fontos, hogy minél többen megkapják a vakcinát, hogy utána visszatérhessünk régi életünkhöz. (…)

A jogi lépéseket ebben az ügyben megtesszük. Az állampolgároknak egyéni felelőssége, hogy segítsék a védekezést, ezért továbbra is kérünk mindenkit, hogy tartsa tiszteletben a szabályokat, és ne csináljon viccet abból, ami egyáltalán nem vicces”– szögezte le végül Karácsony Gergely.

forrás: nepszava.hu

error: Content is protected !!