Karácsony Gergely bocsánatot kért, amiért alacsonynak és kövérnek nevezte Orbánt


Budapest főpolgármestere az Economistnak adott interjújában vicces megjegyzésnek szánta csupán, hogy azt válaszolta az újságíró kérdésére, abban különböznek Orbánnal, hogy a miniszterelnök alacsony és kövér.

Fontos is, hasznos is, megtisztelő is olyan jelentős orgánumnak nyilatkozni, mint a világszerte befolyásos Economist. A lap újságírója a velem készített interjúban sok más mellett azt is végigvette, miben különbözök én a miniszterelnöktől.
Arra jutottunk, hogy szinte semmiben nem hasonlítunk, ám ekkor, az elvi, elkötelezettségbeli, stílusban megmutatkozó különbségek mellett tettem egy viccesnek szánt megjegyzést a testalkatunkból fakadó különbségekre is.

A cikk szerint az ellenzék számára akkor jön csak a neheze, ha sikerül megnyerni a jövő évi választásokat. Karácsony ehhez kapcsolódóan Ralf Dahrendorf mondását idézte, miszerint az alkotmányozáshoz hat hónapra, egy piacgazdaság kiépítéséhez hat évre, egy társadalom megváltoztatásához pedig 60 évre van szükség. A lap a magyar választási rendszert szabadnak, de igazságtalannak írja le: a körzetek átrajzolása és a médiaviszonyok miatt is lejt a pálya. Ettől függetlenül Orbán akár veszíthet is, ennek apropóján említik az egyetemek alapítványosítását, ami egy választási bukás után is hatalmat hagyhat a Fidesz kezében. 

Rossz vicc volt, nem kellett volna.
Mert tudom, ilyennel nem viccelünk, ez nem lehet része a politikai vitáknak, mindenkinek kijár az alapvető tisztelet. Sajnálom, hogy az a látszat keletkezhet most, mintha ezt nem tudnám, pedig nagyon is tudom, és ehhez tartom magam. Elnézést kérek mindazoktól, akik a rossz tréfámat sértőnek találják, igazuk van.
Nem beszélve arról, hogy a visszafogottság amúgy is indokolt, hiszen magam is egyre kevésbé sikeres küzdelmet folytatok a vékonyság megőrzéséért.

app-facebook
Karácsony Gergely 2 órája
error: Content is protected !!