Karácsony Gergely szerint érdemes felkészülni arra, hogy 2024-ben már nem lesznek megszokott önkormányzati választások                             Karácsony Gergely szerint érdemes felkészülni arra, hogy 2024-ben már nelesznek megszokott önkormányzati választások

„Szerintem érdemes arra is felkészülni, hogy 2024-ben nem lesznek önkormányzati választások olyan formában, ahogy megszoktuk” – mondta interjúban Karácsony Gergely, amit a 24.hu szemlézett.

A főpolgármester szerint ez régi terve a kormánynak, és a Fidesz-KDNP eddig minden ciklusban tett egy lépést afelé, hogy a tanácsrendszer szintjére süllyessze vissza az önkormányzatiságot.

Karácsony ismét megerősítette, hogy nem fog indulni a Párbeszéd társelnöki posztjáért, maga helyett pedig Tordai Bencét javasolja majd.

A főpolgármester őszintén hitt abban, hogy jó eredményeket fognak elérni a választásokon. Jelenleg pedig fogalma sincsen, hogy indul-e még valaha miniszterelnök-jelöltként.

„Érdemben nem befolyásolta volna az eredményt, ha valaki más vezeti a hat párt alkotta tömböt. Márki-Zay Péter jelölésében volt kockázat, de igazságtalan és méltánytalan lenne csak rajta elverni a port. Dobrev Klárával – akit rendkívül tehetséges, értékes politikusnak tartok – sem lehetett volna megúszni a kormányoldal minden propagandát bevető lejárató hadjáratát”

– válaszolta arra a kérdésre, miszerint jó döntésnek érzi-e még, hogy az előválasztásokon visszalépett Márki-Zay Péter javára.

Karácsony Gergely a legvalószínűbbnek azt tartja, hogy „minden úgy lesz, ahogy eddig volt: maradnak az önkormányzatot sújtó elvonások, és mi szép lassan elvérzünk.”

 

error: Content is protected !!