Karácsonyék kifogással éltek a brüsszeli pénzek elosztása kapcsán, vagyis a kormány saját kegyet gyakorol kinek ad.

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöksége szerint a kormány programja nem szolgálja Magyarország jövőjét. Panasszal élt a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöksége az Európai Bizottság felé annak kapcsán, hogy szerintük a kormány az önkormányzatok nélkül döntött a brüsszeli pénzekről.

A nyílt állásfoglalás apropója, hogy pénteken Brüsszelbe utazott Orbán Viktor miniszterelnök, hogy az Európai Unió által Magyarországnak biztosított helyreállítási támogatás felhasználásáról tárgyaljon, s hogy az Európai Bizottság vezetőjével, Ursula von der Leyennel egyeztessen.

“A kormány programja az Európai Unió által Magyarországnak biztosított helyreállítási támogatás felhasználásáról azonban nem szolgálja Magyarország jövőjét” – állítja a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöksége, hozzátéve:

Orbán Viktor kormánya saját hatalmi-gazdasági érdekeit ismét a többség érdekei elé sorolta.

A szervezet aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a 6000 milliárd forint jelentős része ismét csak
kiváltságos kevesek” további gazdagodását szolgálja a magyar gazdaság talpra állítása és megerősítése helyet

Emlékeztetnek, az Európa Tanács rendeletével összhangban a kormánynak kötelezően egyeztetnie kellett volna minderről, ám ez a mai napig nem történt meg. Kifogásolják, hogy a kormány által készített terv nem segíti elő a koronavírus-járvány okozta társadalmi-gazdasági krízis felszámolását. A tervekből hiányoznak a foglalkoztatási krízis kezelését célzó programok, a lakhatási válság megszüntetésére, a lakóépületek energiatakarékosságának megteremtésére, a természeti környezet feljavítására irányuló elképzelések.

“A Magyar Önkormányzatok Szövetsége a jogszabályok biztosította kereteken belül panasszal él az Európai Bizottság felé.”
– zárul az állásfoglalás, amelyet Gémesi György, Gödöllő polgármestere, a szervezet elnöke és Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere jegyez.

error: Content is protected !!