szex, szerelem, fiatalok, társkereső csábítás, szeretet, társkereső szeretet,

szerelem, fiatalok, társkereső csábítás, szeretet, társkereső kapcsolat,

Kevesebb amerikai középiskolás létesít szexuális kapcsolatot, többen használnak óvszert, a tinédzserszülések aránya pedig negatív rekordot ért el – áll egy pénteken nyilvánosságra hozott jelentésben.
“Az eredmények igen pozitívak a lakosság egészségét és jólétét illetően.” — mondta Edward Sondik, az Országos Egészségügyi Statisztikai Központ munkatársa. “A szexuális életet élő kamaszok számának csökkenése egyben a nemi úton terjedő betegségek kockázatának csökkenését is jelenti.”

Az 1991-es 54 százalékhoz képest 2005-ben a középiskolások 47 százaléka (6,7 millióan) vallotta azt, hogy már volt szexuális kapcsolata. 2003 óta azok aránya, akik már létesítettek szexuális kapcsolatot, nem változott. Azok közül, akik 2005-ben egy három hónapos időszak alatt nemi életet éltek, 63 százalék (körülbelül 9 millióan) használtak óvszert, amely a tizennégy évvel korábbi állapothoz képest 17 százalékos növekedést jelent. – írja a MediPress.

A jelentés alapján a tinédzser szülések aránya is visszaesett: 1991-ben 1000 15-17 éves fiatal nőre 39, míg 2005-ben már csak 21 szülés jutott, amely minden idők legalacsonyabb aránya. “Ezek igazán jó hírek.” – mondta Sondik. “A ifjú tinédzseranyukák és kisbabájuk ugyanis sokkal nagyobb eséllyel szembesülnek azonnali, illetve hosszútávú nehézségekkel.” A 15-19 éves korosztály szülési aránya 2005-ben 1000-bõl 40 volt, mely szintén nagyarányú csökkenés az előző évtized értékeihez képest. stop

error: Content is protected !!