Kina beszél demokráciárol, de Hongkongba bevezeti diktatórikus rémuralmat

Kína beszél demokráciáról, de Hongkongba bevezeti a diktatórikus rémuralmat, – lásd az “egyenlőbb világot”

Hszi Csin-ping Kína elnöke szerint egyenlőbb világra van szükség, amiben nem egy ország diktálja a szabályokat a többinek.


Nincs szükség hegemón hatalmakra a világ kormányzásában, közölte Hszi Csin-ping kínai elnök kedden az ázsiai gazdasági konferencia nyitó plenáris ülésén.

Hszi kiemelte, egyes országok akadályokat emelnek és távolságokat alakítanak ki másokkal szemben, ami ártalmas, és valójában senkinek nincs előnyére.

Kína már jó ideje szorgalmazza, hogy reformra szorul a globális világ kormányzása: szerintük többféle szempontnak és értéknek kéne megjelennie a nemzetközi közösségben. Ezzel alapvetően elsősorban az Egyesült Államok liberális világrendet kritizálták persze. Peking és Washington viszonya az utóbbi években különösen fagyossá vált, ahogy Kína egyre komolyabb mértékben igyekszik növelni befolyását a világ számos régiójában, és

közben lehet tudni arról, hogy koncentrációs táborokat tartanak fenn az ujguroknak, katonai fenyegetést jelentenek a Dél-kínai-tengeren, letörték Hongkong autonómiáját és folyamatosan fenyegetik Tajvant.Hszi keddi beszédében hangsúlyozta: az egyenlőség, valamint a kölcsönös tisztelet és bizalom alapelveinek központi szerepet kell betölteniük az államok közötti kapcsolatokban,

“mások utasítgatásával, és mások belügyeibe avatkozással nem lehet támogatást szerezni”.

Kina beszél demokráciárol, de Hongkongba bevezeti diktatórikus rémuralmat

Kína beszél demokráciáról, de Hongkongba bevezeti diktatórikus rémuralmat

Hszi megjegyzéseit ugyan nem célozta egyik konkrét félnek sem, ám a “mások belügyeibe avatkozás” vádját kínai félről az utóbbi időben rendszeresen hangoztatták mindazokkal szemben, akik kritizálták a pekingi vezetést a Hongkongban és Hszincsiangban történtek miatt. (..és megint ki diktálna mások belügyeibe Kína, – és brutálisan! lásd a fotókat)

A kínai elnök szerint az egy, vagy néhány ország által szabott szabályok nem erőltethetők másokra, mint ahogyan az
egyes országok által követett egyoldalú politika sem diktálhatja a tempót az egész világnak.
Leszögezte továbbá: Kína sosem fog részt venni fegyverkezési versenyben.

Hszi beszédében a nemzetközi együttműködés előmozdítását sürgette továbbá a kutatás és fejlesztés, valamint az oltóanyagok gyártása és elosztása terén a koronavírus-járvánnyal szemben folytatott küzdelemben. Aláhúzta: arra kell törekedni, hogy a világon mindenki hozzáférhessen a számára szükséges vakcinához.

Kiemelte: Kína tartja magát ígéretéhez, és “globális közkinccsé” teszi a saját fejlesztésű oltóanyagait (mintha a kapitalisták nem ezt tennék, tiszta helyi kormány kettős mérce), folytatja az együttműködést az Egészségügyi Világszervezettel és más országokkal a járvány elleni fellépésben, és igyekszik még többet tenni azért, hogy a fejlődő országoknak is segítséget nyújtson a koronavírus leküzdésében. (MTI, Reuters)

Kína beszél demokráciáról, de Hongkongba bevezeti a diktatórikus rémuralmat, – Honkong tüntetés.

Kina beszél demokráciárol, de Hongkongba bevezeti diktatórikus rémuralmat

Kína beszél demokráciáról, de Hongkongba bevezeti diktatórikus rémuralmat

 

 

error: Content is protected !!