Rákkal küzdött, 71 évesen meghalt Kirstie Alley - szívfacsaró búcsút vettek tőle gyerekei

Rákkal küzdött, 71 évesen meghalt Kirstie Alley – szívfacsaró búcsút vettek tőle gyerekei

szívfacsaró búcsút

vettek tőle gyerekei

 

 

Kirstie Alley rákbetegségben halt meg, a kétszeres Emmy-díjas színész, akit Magyarországon a legtöbben a Nicsak, ki beszél-filmek miatt ismerhettek, 71 éves volt. Halálhírét gyerekei jelentették be a színész Instagramján.

„Amilyen ikonikus volt a képernyőn, olyan csodálatos anya és nagymama volt” – írták gyerekei, hozzátéve, hogy a betegséget csak nemrég fedezték fel Alley-nél, illetve hogy hálásak a Moffit Rákközpont orvosainak és ápolóinak a gondoskodásért.

Rákkal küzdött, 71 évesen meghalt Kirstie Alley - szívfacsaró búcsút vettek tőle gyerekei

Rákkal küzdött, 71 évesen meghalt Kirstie Alley – szívfacsaró búcsút vettek tőle gyerekei

 

Kirstie Alley 1951-ben született Kansasban, 1980-ban költözött Los Angelesbe, ahol először belsőépítészként dolgozott. Alley már akkor tagja volt a Szcientológiai Egyháznak, legalábbis saját bevallása szerint az egyházhoz tartozó Narconon programban kezelték kokainfüggősége miatt.

Filmes karrierjét 1982-ben kezdte az Űrszekerek II: A Khan bosszúja című filmben. 1987-ben kapta meg Rebecca Howe szerepét a Cheers című sorozatban, a Nicsak, ki beszél-filmek első részében pedig 1989-ben játszott.

Ahogy a Variety is írja, az elmúlt években Alley nagyon aktív volt a közösségi médiában, lelkes és hangos támogatója volt Twitteren Donald Trumpnak az elnökválasztáskor, majd visszavonta tőle támogatását, később azonban közölte, hogy mégis rá szavazott.

2011-ben második lett a Dancing with the Starsban, 2013-ban kapott egy önálló sitcomot Kirstie címmel, amit egy évad után elkaszáltak, legutóbb pedig az Álarcos énekes amerikai verziójában szerepelt.

Szomorúan tudatjuk veletek, hogy a csodálatos, erős és szerető édesanyánk elhunyt a rákkal való küzdelme során, amelyet nemrég fedeztek fel nála.

Közeli családja mellette volt, ő pedig nagy erővel küzdött, így biztosak voltunk a soha véget nem érő életében és minden kalandban, ami még előttünk állt. Amilyen ikonikus volt a képernyőn, annál még lenyűgözőbb anya és nagymama volt. Hálásak vagyunk az orvosoknak és nővéreknek a Moffitt Cancer Centerben a gondoskodásukért.

Édesanyánk szeretete és szenvedélye az élethez, a gyermekeihez, unokáihoz és állataihoz, nem is említve az alkotáshoz való örömét, semmihez sem volt fogható, és arra inspirált minket, hogy teljes életet éljünk, akárcsak ő tette. – írták a posztban búcsúként gyermekei.

Kirstie Alley a 90-es években ért karrierjében a csúcsra, Hollywood rajongott érte, rengetegen szerették volna filmjükben látni. Ő maga pedig imádott színésznőként dolgozni, ezért is viselte meg annyira, amikor a 2000-es években sorra fordultak el tőle a filmesek. Kirstie úgy vélte, súlya tehet az elutasításokról, számos próbálkozást tett a fogyásra, de így sem sikerült olyan szerepet szereznie, ami segíthetett volna a visszatérésben. 

Kirstie Alley Instagramja:

Kirstie Alley az Instagramon: „To all our friends, far and wide around the world… We are sad to inform you that our incredible, fierce and loving mother has passed away…”

error: Content is protected !!