„A kisembernek se így, se úgy nem lesz jó” - Majkáék rendszerkritikus dala

„A kisembernek se így, se úgy nem lesz jó” – Majkáék rendszerkritikus dala

„Azt beszélik a városban” Majka és Molnár Tamás új dala

Majka és Molnár Tamás új, közös dala gyakorlatilag felrobbantotta a legnagyobb videómegosztót, már közel kétmillióan nézték meg a hozzá tartozó klipet. A friss szerzemény több, a rendszert kritizáló állítást is tartalmaz.

A szavazók 59 százaléka arra voksolt, miszerint ez teljesen így van, hiszen mindenki sír, hogy nincs pénz, de az üzletekben mozdulni sem lehet hétvégén és tényleg tele vannak a szállodák is. 30 százalékuk úgy gondolja, hogy azért ez így nem teljesen igaz. Elmennek pihenni az emberek, csakhogy ez látszat, a legtöbben csak irigykedve figyelik azokat, akik eljutnak valami normális szállodába.

Kiderült, hogy a szavazók 79 százaléka igazat ad a következő soroknak: „És törvény írja elő, hogy az elit tovább nyúljon”, hiszen az összes kormány, pártállás nélkül a saját képére, rokonokra, haverokra szabta a törvényeket. 16 százalékuk nem ért egyet ezzel, ugyanis nincs törvény arra, hogy lophat az elit, de tény, hogy sok negatív példát láttunk már. 5 százalék pedig úgy véli, hogy ez csupán általánosítás.A válaszadók 41 százaléka szerint durva általánosítás az, miszerint „A vidék kényszert szül, bűnt és aztán imát / Ott fiatal kölykök a pénzért mind ölre mennek”, hiszen tök jó vidéken élni. 34 százalék vidéki olvasónk pedig rendszeresen tapasztalja ezeket, míg 25 százalékuk nem vidéken él, így nem tud hozzászólni a témához.

76 százalék szavazott úgy, hogy sajnos tényleg igazak a következő sorok: „Mocskos végrehajtók, hitelbe bukott lakás, / Paraziták, élősködők, akiket támogat a rendszer, / Nulla teljesítmény, a mottójuk, hogy vedd el”, a szegényektől vesznek el mindent, így ők húzzák a rövidebbet. 20 százalék szerint ez csak részben igaz, hiszen az nem a rendszer hibája, ha valaki hitelt vesz fel. Csupán 4 százalék gondolja azt, hogy a végrehajtók nem élősködők, az viszont tény, hogy mindenhol, így köztük is lehetnek rossz szándékú emberek.

A dalszövegben vannak a Jobbik egykori elnökére, Jakab Péterre utaló célzások. A voksolók 45 százaléka arra adta le a szavazatát, hogy ők is csalódtak benne, ezzel szemben 39 százalékuk szerint ezek általánosságban nem igazak rá, csak a politikusokra. 16 százalék pedig azt mondja, hogy Jakab Péter soha nem hibázott.

A zenében kritizálják a kormányt, illetve a politikusokat is. A megkérdezettek 71 százaléka azt a felvetést támogatja, hogy teljesen igaz a dal mondanivalója, mindegy, hogy ki van hatalmon, az hazudik. Teljesen igaz, amit a dal mond, mindegy, ki van itt hatalmon, az soha nem jó. 19 százalék viszont azon a véleményen van, hogy a mostani kormány rossz, és nem azzal van a baj, amit tesznek, hanem ahogy teszik. 10 százalék pedig azt mondja, hogy a jelenlegi kormány sokat tett a kisemberekért, így nem igazak a sorok.

Nagyon meglepő, hogy a szavazók magasan, 85 százalékban arra szavaztak, hogy szoronganak, félnek a jövőt illetően az országban, és csupán 15 százalék gondolja az ellentétét.

Majka dala betalált: a rendszerkritikus új klip egy nap alatt egymillió magyart fogott meg – Az emberek tényleg kezdik a politikusokat „nulla teljesítményű parazitáknak” tekinteni?

A Blikk-olvasók 56 százaléka érzi úgy, hogy egyenesen rossz Magyarországon élni. 38 százalék szerint olyan itthon, mint a többi országban: van, ami jó, és van, ami rossz. 5 százalék úgy vélekedik, hogy jó, míg 1 százalékuk nem hazánkban él.

Végül megkérdeztük, hogy Önök összességben mit gondolnak Majka és Molnár Tamás közös szerzeményéről: 63 szálalék arra voksolt, hogy minden szava igaz, 22 százalék szerint pedig van benne igazság, de nem minden szava igaz. 9 százalék azt valószínűsíti, hogy a hallottak csak az ország egy bizonyos részén állnak helyt, 4 százalék szerint jó a dal, de ők nem látják ennyire borúsnak a helyzetet. 1 százalék azt mondja, hogy ez jó nagy marhaság, míg másik 1 százalék a fent említett állítások egyikével sem ért egyet.

error: Content is protected !!