Csak a  szerencse mentheti meg – 22-es csapdájában a Klubrádió

Klubrádió megszűnhet Bolgár György

Klubrádió megszűnhet

Az nem tisztességes eljárás, ha az ellopott telefonját csak pályáztatás útján, másokkal versenyezve szerezheti vissza – írta
a Klubrádió helyzetét Arató András, a csatorna elnöke.


Az Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa ugyanis pályáztatás útján tervezi kiadni hét évre a Klubrádió eddig használt frekvenciáját. A testület szeptember eleji döntése szerint nem hosszabbítható meg a február 14-én lejáró engedély, mert a rádió többször is megsértette a médiatörvényt.

– Téves – ha akarom hazug – a Médiatanács érvelése – fogalmazott az elnök. Arató András szerint ugyanis az NMHH a jogszabályok szerint csak arra hivatkozva tagadhatná meg a frekvenciaengedély meghosszabbítását, ha a műsorfolyamot tartalmi okokból marasztalják el, például ha az előírtnál kevesebb volt a magyar zene aránya. A Klubrádió viszont ilyen hibát nem követett el, és az elmúlt években – a csaknem 400 alkalomból – mindössze kétszer késett el annak a listának a leadásával, amellyel arról szolgáltattak adatot, hogy milyen zenéket sugároztak.


Klubrádió megszűnhet Bolgár György

Klubrádió megszűnhet Bolgár György

A médiahatóság szerint az “adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása” miatt mérlegelés nélkül el kellett utasítani a frekvenciaengedély meghosszabbítását, a csatorna szerint viszont a törvény ezt nem teszi lehetővé.

Az NMHH Médiatanácsa vasárnap az közölte, hogy a Klubrádió nincs kizárva az eljárásból, tehát van elvi esélye új pályázattal ismét elnyerni a frekvenciát.
A kérdés lehetne miért, csak a Klub rádiónak kell versenyezni a saját csatornájáért és miért őket figyeli árgus szemekkel a médiahatóság.

– A médiatörvény szerint viszont olyan frekvenciára nem lehet pályázatot kiírni, amely jogvita tárgyát képezi, így lehet, hogy a 22-es csapdájába esünk: se frekvencia, se pályázat – jegyezte meg Arató András. Erre az esetre az online működéssel készülnek, ha pedig mégis kiírnák a pályázatot, indulnának rajta. A rádió elnöke szerint az is fontos körülmény, hogy az NMHH gyakorlata miatt jelenleg csaknem 300 kiadható frekvencia kihasználatlan, azokra ugyanis nem írtak ki pályázatot.

A csatorna az aHang nevű oldalon petíciót indított, amelyben azt követelik, hogy a Médiatanács vonja vissza “a jogsértő határozatát”, és hosszabbítsa meg a Klubrádió frekvencia engedélyét hét évvel. A hétfőn indult kezdeményezést eddig csaknem kilencezren támogatták.
A rádió emellett bírósági úton is megpróbál jogorvoslatot keresni a frekvenciahasználati engedélyük megszűnésére. Megkeresésünkre a Médiatanács csak a korábbi közleményét küldte el ismét.

forrás: Népszava


Ki akar itt országot vezetni? Miért nem kell? +videó

error: Content is protected !!