Karácsony Gergely főpolgármester miért titkolta a kormány a vírus adatok részleteit itt a válasz

Karácsony Gergely főpolgármester miért titkolta a kormány a vírus adatok részleteit

A főpolgármester szerint nem véletlen, hogy a kormány titkolja a járvánnyal kapcsolatos részletes adatokat, nem válaszol továbbra sem a kérdéseire. A vírus adatok részleteit titokkén kezelték a legfelsőbb hivatali szinten, amiről a Főpolgármester sem tudott, hogy a védekezést tények alapján tehesse meg Budapest helyi, akár kerületi szinten.
A mai legérdekesebb és meglepő hír.


Karácsony Gergely Facebook-oldalán így reagált arra, hogy a Válasz Online megszerezte a Nemzeti Népegészségügyi Központ egyik prezentációjának diáját.

Azon az látszik, hogy április utolsó napjaiban az új fertőzések 59 százaléka kórházi vagy szociális intézményi volt.
A főpolgármester szerint a kiszivárgott táblázatból a napnál világosabb, hogy a járvány főleg kórházakban, kórházakból fertőz.
Az állami fenntartású kórházakban gyakoribb a fertőzés, mint a szociális intézményekben, idősotthonokban.

A fertőzések többsége kórházban vagy szociális intézményben történik április vége óta. A kórházakban pedig jóval korábban kimutatták a vírust.
Kiderül az adatokból az is, hogy már jelen volt a fertőzés a kórházakban, amikor azt kértük a kormányhivataltól, hogy ne kerülhessen ki a kórházakból egyetlen beteg sem negatív koronavírus-teszt nélkül.
Miután ezt a kormányhivatal »felesleges költségnek« minősítette, megugrott a fertőzés a szociális intézményekben, az idősotthonokban. Ezért a kormányhivatali döntésért valakinek felelnie kell.
Karácsony Gergely szerint az Orbán-kormánynak pedig arra kellene felelnie: miért titkolják a kórházi fertőzések adatait, mit tettek és mit akarnak tenni a kórházakban jelenlévő fertőzés megállításáért.

A főpolgármester számára az is kérdés, ha a vírus elsősorban a kórházakban és onnan intézményekbe átkerülve van jelen, miért bizonytalankodnak a budapestieket érintő korlátozások fokozatos és biztonságos enyhítéséről döntést hozni?

forrás 24.hu

error: Content is protected !!