Közös videóüzenetben emlékeztek ellenzéki pártok március 15-re2020 március 15 ünnepség ellenzéki megemlékezés elmarad

2020 március 15 rendezvényüket ellenzéki pártok nem tartják meg a koronavírus megelőzése miatt,
viszont mindenki videón üzent röviden és tartalmasan


Közös március 15-i ünnepség, 2020 ellenzéki megemlékezése március 15-éről hét ellenzéki párt.
A résztvevők korábban közös demonstrációt terveztek, de a rendezvényt a koronavírus-járvány miatt lemondták.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke azt mondta, hogy 1848-ban konzervatívok és liberálisok, nemesek és jobbágyok együtt harcoltak azért, hogy lebontsák az országot fojtogató feudalizmust.
– A feladat ma ugyanaz, le kell bontani azt a rendszert, amely nem a tisztességet támogatja, hanem a korrupciót, agyonadóztatja a magyarokat, leépíti a jogállamot, gyűlöletbe taszít a szolidaritás helyett – jelentette ki a politikus.
Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke arról beszélt, hogy az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kiemelkedő alakja, Szemere Bertalan forradalminak, demokratikusnak és köztársaságinak nevezte kormányát.  – Ma is korszakváltó, demokratikus és köztársaságpárti kormányra van szükség, ez 1848-49 igazi üzenete a mának – szögezte le a politikus.
Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője azt emelte ki, hogy 1848. március 15. a lázadó és szabadságvágyó fiatalok ünnepe. – Azoké a fiataloké, akik nem fogadták el, hogy a világ csak úgy működhet, ahogy a hatalmasok kitalálják, akik tudták, hogy a zsarnokság, a jogfosztottság és a nyomor nem lehet a világ rendje – fogalmazott.
Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke azt mondta, hogy március 15. nem csak ünnep, de küzdelemre is hív. Emlékeztetett, hogy az ellenzéki pártok közös kiállást terveztek, de ezt a járvány miatt nem tudják megtenni. Hangsúlyozta, nem a küzdelmet adták fel, hanem azt mutatják meg, hogy felelősséget viselnek az országért. A pártelnök arra kérte az ellenzékieket, hogy maradjanak együtt, és küzdjenek közösen, mert ha így tesznek, győzni fognak.
Kendernay János, az LMP elnöke 12 pontba szedve fogalmazta meg pártja követeléseit. A klímavédelmet, igazságosságot, emberi méltóságot, jólétet, környezetvédelmet, a „velünk élő élőlénytársak” fokozott védelmét, a termőföld értékének megóvását, egészséges élelmiszereket, az ipari beruházások korlátozását, a vízkészletek védelmét, tiszta vizet és levegőt, tiszta, zöld és megújuló energiát, a jövő generáció tiszteletét, szabad oktatást, digitális tudást, valamint független, szabad közszolgálati és közösségi médiát kért.
Szabó Tímea, a Párbeszéd elnöke azt mondta, hogy az önkormányzati választás során Budapesten és sok nagyvárosban „elkergettük a zsarnok helytartóját”, és csak az ellenzékieken múlik, hogy 2022-ben ugyanezt országosan is megtegyék „magával a zsarnokkal”. Úgy véli, a mai márciusi ifjak pontosan értik a korszak legfontosabb kihívásait.
Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt elnöke a mai Magyarország egyik legnagyobb drámájának nevezte, hogy az 1848-ban megfogalmazott 12 pont több követelése, mint például a szabadság vagy a sajtószabadság megteremtése még aktuálisabb, mint valaha.
Hadházy Ákos független arról beszélt, hogy 1848 márciusában az akkori ellenzék abbahagyta a veszekedést, és a tettek mezejére lépett.
A március 15 ünnepségnek a 2020 ellenzéki megemlékezés fentiekben összegződött.


2020 március 15 ünnepség elmaradó rendezvények elmaradását sorra tették ki megyénként,
városonként az országos ünnepségig

2020 március 15 ünnepség ellenzéki megemlékezés elmarad

2020 március 15 ünnepség ellenzéki megemlékezés elmarad


2020 március 15 ünnepség ellenzéki megemlékezés elmarad

2020 március 15 ünnepség ellenzéki megemlékezés elmarad


2020 március 15 ünnepség ellenzéki megemlékezés elmarad

2020 március 15 ünnepség ellenzéki megemlékezés elmarad

error: Content is protected !!