Lábainkon látszik, ha baj van a szerveinkkel TÜNETEK lábdagadás, tünetek Kidagadó erek, tünetek Kiütések, tünetek Fájdalmas csomók, tünetek Kék-zöld foltok,

Lábainkon látszik, baj van  szerveinkkel

Ezt érdemes elolvasni, ha most semmi baj sincs.

Bizonyos egészségügyi problémák a láb megbetegedéséhez vezethetnek. Éppen ezért nem árt tisztában lenni azzal, hogy melyik tünet mire utalhat. Ha az alább felsorolt tünetek a lábon bármelyikén megjelenik forduljon szakorvoshoz, van hogy azonnal.

 

 

 

 

Lábdagadás

Életveszélyes lehet a duzzadt láb!

Ha bedagad az alsó lábszárunk, illetve a bokánk, annak hátterében a túl sok ülés vagy állás is állhat, viszont betegségre is utalhat a duzzanat. Egyes szívbetegségek hatására például folyadék, érrendszeri problémák következtében pedig vér gyűlhet fel a lábszárban. Ezeken kívül a nyirokrendszer elégtelen működése és a májbetegség is előidézheti a lábduzzadást.

Elszíneződés

Ha a lábfejen kékes vagy lilás elszíneződést tapasztalunk, az jelentheti egyszerűen csak azt, hogy nagyon hideg van, és fázunk. Ám ha lábujjaink normál hőmérséklet mellett kékülnek el, annak hátterében a vérerek elzáródása állhat.

láb, foltok, kiütések, lábdagadás, elszíneződés, visszér,

                                                                       A foltok, a csomók és a kiütések is nagy bajt jelezhetnek. Fotó: iStock

Fájdalmas csomók

Mindenképpen forduljunk orvoshoz, ha a lábujjainkban – esetleg a kézujjakban – hirtelen fájdalmas csomók jelennek meg, amelyek néhány óra vagy nap után eltűnnek. Ezek ugyanis bakteriális eredetű szívfertőzésre is utalhatnak. Szerencsére a probléma műtét nélkül, antibiotikumokkal kezelhető.

Kék-zöld foltok

Ha elesünk vagy valaminek véletlenül nekiütközünk, akkor teljesen természetes, hogy kék-zöld foltok, zúzódások jelennek meg a lábainkon. Ám ha minden ok nélkül is lassan múló kék foltokat találunk a lábainkon, akkor májbetegséggel, valamilyen autoimmun betegséggel, a vérerek gyulladásával vagy véralvadási zavarral állhatunk szemben.

Kiütések

Ha a lábainkon élénk, sötétvörös vagy lilás kiütések jelennek meg, annak leggyakrabban allergiás reakció az oka – különösen, ha viszketés is kíséri a bőrtüneteket. Ugyanakkor egyes esetekben a vérerek gyulladása, illetve valamilyen autoimmun betegség – például lupusz vagy reumatoid artritisz – is állhat a háttérben.

Kidagadó erek

Terhesség,elhízásés mozgásszegény életmód esetén gyakori probléma, hogy a lábak erei látványosan kidagadnak. Ez azonban visszerességet is jelezhet – manapság nagyjából az emberek 30 százalékát érinti ez az érbetegség.

 

forrás

 

error: Content is protected !!