Letartóztatták Donald Trumpot

Letartóztatták Donald Trumpot

Ma először állt bíróság elé Donald Trump volt amerikai elnök. A múlt héten emelt vádat ellene a manhattani speciális ügyészség. Trumpot az épületbe érve a menetrendnek megfelelően letartóztatták.

Helyi idő szerint kora délután indult el konvojával a Trump Toronyból a manhattani bíróságra a volt elnök. Ahogy elhagyta az épületet Trump felemelte az öklét a kint várakozó támogatói felé. A bíróság előtt Trump érkezését a volt elnök támogatói és tüntetők is várták, ő azonban a hátsóbejáratot vette igénybe.

Donald Trumpot az épületbe érve a menetrendnek megfelelően letartóztatták. Ez a hivatalos ügymenet, mielőtt a New York-i hatóságok eljárást indítanak ellene.

A The Guardian tudósítása szerint Trumpot látták belépni a tárgyalóterembe. Várhatóan minden vádpontban ártatlannak fogja vallani magát. Ugyanakkor a konkrét vádak egyelőre nem ismertek a nyilvánosság előtt, ezekre csak a mai bírósági meghallgatás után fog fény derülni. Múlt héten a CNN két, az ügyre jó rálátással bíró informátorra hivatkozva azt írta, Trumpnak több mint 30, üzleti csalással kapcsolatos vád miatt kell felelnie.

A lehetséges republikánus elnökjelöltek között egyelőre remekül álló volt elnök ellen több eljárás is folyamatban van. A Stormy Daniels nevű pornósztárral kapcsolatos ügyről ő maga számolt be saját közösségi oldalán, a Truth Socialön.

A gyanú szerint Trump a 2016-os – később győztes – kampánya idején 130 ezer dollárt (mai árfolyamon 47,2 millió forintot) fizetett az ügyvédjén keresztül Stormy Danielsnek, hogy hallgasson egy tíz évvel korábbi afférjukról.

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!