Lucenzo és Don Omar - Danza Kuduro

Lucenzo és Don Omar – Danza Kuduro

Amerika, Európa szerte

slágerlistás dal

 

Lucenzo és Don Omar – Danza Kuduro Puerto Ricó-i művész spanyol dal, amelyen portugál–francia énekes szerepel egyúttal slágerlistás

Előadó és a dal címe: Lucenzo és Don Omar – Danza Kuduro

A Danza Kuduro  Don Omar Puerto Ricó-i művész spanyol dala, amelyen Lucenzo portugál–francia énekes szerepel Don Omar Meet the Orphans című közös albumáról.
 

 

A dal Lucenzo ” Vem Dançar Kuduro ” című, portugál/angol dalának adaptációja. A “Danza Kuduro” az album vezető kislemezeként jelent meg. Siker lett a legtöbb latin-amerikai országban, és végül egész Európában.

 Danza Kuduro, amellyel Don Omar a második US Billboard Hot Latin dalok első számú slágere, Lucenzo pedig az első. A dal remake-je a 2011-es Fast Five című filmben is szerepel, mint befejező dal, és szerepel a film soundtrack albumán is . A Danza Kuduro a 2010- es évek legsikeresebb dala lett, jelentős számú európai portugál nyelvű verssel.

Háttér

A Lucenzo által írt és producer által írt dalt többnyire Don Omar énekli spanyolul, kivéve Lucenzo európai portugál versét. A kuduro egy táncstílus, amelyet a nyugat-afrikai Angolában gyakorolnak. Eredetileg arra tervezték, hogy tisztelegjenek a sok eltorzult és megnyomorított ember előtt az országban az országot pusztító, és a régióban taposóaknákat hagyó halálos polgárháború miatt. 

A tánc célja, hogy ne csak tisztelegjen ezeknek a fogyatékos embereknek, hanem beépítse a mozdulatok folyásába azok kiszámíthatatlan és szaggatott mozdulatait is. Míg Portugália egykor uralta az egykori gyarmatot, a zenei ihletésű táncőrület diaszpórás elterjedése tovább fokozta a “világzene” hangulatát, amely Brazíliától Pekingig vitte a Kuduro fogalmát. 

error: Content is protected !!