Az ellenzéki összefogás kormányváltó nagygyűlése, óriási tömeg 

ellenzéki összefogás kormányváltó nagygyűlése óriási tömeg hallgatta végig jó hangulatban

ellenzéki összefogás kormányváltó nagygyűlése óriási tömeg hallgatta végig jó hangulatban 2022 március 15

A márciusi ifjak után most az áprilisi ifjak hozzák el a szabad Magyarországot. Csak a fiatalok segíthetnek abban, hogy egy szabad és demokratikus országra ébredjünk április 3. után. Hisszük, hogy a hatalom a népé, Magyarország visszatér a történelem jó oldalára, hogy újra egy büszke nemzet leszünk. Mi, jobb- és baloldaliak, keresztények, zsidók, cigányok, ateisták és vallásosak, különböző szexuális beállítottságúak hisszük, hogy a gödörből, amibe Orbán Viktor juttatta hazánkat, a kijárat nem balra és jobbra van, hanem csak felfelé!

Harminchárom évvel a rendszerváltás után már nem egy nép vagyunk a világ számára, hanem egyetlen arc vagyunk, mert Orbán Viktor kisajátított minket immár tizenkét éve – mondta Márky-Zay. Ez az ember jeleníti meg a világban  a népet, nemzetünket,  és ő viszi vásárra a bőrünket. Ő az, aki jogot formál arra, hogy megmondja, ki része a nemzetnek, és ki nem.

Orbán az, aki kisstílű játszmáit adja elő a nemzetközi politika színpadán, és tipor bele önérzetünkbe  – mondta Márky-Zay. Idehaza is komoly bűne van, családok és családtagok közé, barátok és rokonok közé vert éket. Ezért április 3-án arra kell szavaznunk, hogy ismét egy nép legyünk, és nem lehetünk kívülállók a saját hazánkban.

Elfogadhatatlan, hogy egy ember akarja megmondani, hogy miről mit gondolunk. Elfogadhatatlan, hogy Magyarország sakktábláján csak gyalogok és vezérek vannak, az egyiktől mindent elvesznek, a másik pedig állandóan gazdagszik.

Elfogadhatatlan, hogy harminchárom évvel a rendszerváltás után megint a rossz oldalra sodródtunk, mégpedig saját vezetőink önzése miatt választottuk a szabadság helyett a rabságot – fogalmazott az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Fontos, hogy április 3-án a Kelettel szemben Európát válasszuk.

Az önkénnyel szemben csak a szabadságot választhatjuk, és a nélkülözéssel szemben a felemelkedő Magyarországot válasszuk! 

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje négy éve még nem gondolkodott országos politizáláson, mint mondta, most pedig egy fél ország vár tőle megváltást, egy fél ország pedig gyűlöli. Olyan emberektől éri megaláztatás, akiket soha nem bántott és nem is fog bántani. 

Donald Tusk: Orbán Viktor megdolgozott érte, hogy Putyin-pártiként könyvelje el egész Európa

Elfogadta Márki-Zay Péter meghívását az ellenzéki nagygyűlésre Donald Tusk, az Európai Néppárt lengyel elnöke, az Európai Tanács korábbi elnöke, lengyel ellenzéki politikus.

Donald Tusk hangsúlyozta: mindenhol el kell mondani, Brüsszeltől Varsón át Budapestig, hogy „nem akarjuk Putyint Európában”.

Az az orosz vízió, amelyet némelyik politikus oszt itt, Magyarországon is, az az autoriter, cenzúrázott és korrupt állam képe. Ezért néz Európa reményteljesen az április 3-i választásokra, ezért a kulcsszereplői önök a választásoknak. A mi harcunk a szabad, demokratikus országért fegyverek nélkül zajlik, szavazólapokkal. Csak akkor leszünk képesek szembeszállni a putyini agresszióval, ha el tudjuk távolítani azokat a politikusokat, akik az ő vízióit osztják. Sok sikert kívánok!

Dobrev Klára: Szabad ország, szabad egyetem!

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője azzal kezdte, hogy Szabad ország, szabad egyetem!

Egy elnyomó hatalom azért akar megfosztani bennünket a tudástól, mert csak akkor leszünk szabadok, ha minden információhoz hozzájutunk. 

Miért kell az euró? Hogy ne porladjanak el a megtakarításaink, hogy ne értéktelenedjen el a pénzünk és azért, hogy ezzel jelezzük, elköteleződtünk egy olyan táborhoz, ahol tisztességes politika folyik, és nem sunyi sumákolás. Olyan Európát szeretnénk, ahonnan nem lehet majd minket eltántorítani, visszahúzni, tehát erős Európa kell – folytatja  Dobrev Klára.

Jakab Péter: Lehetünk egységesek és sokszínűek

Jakab Péter elmondta: felnőttek a feladathoz, megteremtették Magyarország történetének legnagyobb ellenzéki egységét. 

Ez az ország csodákra képes. Lehetünk egységesek és sokszínűek egyszerre. Elég volt a lopásból és a hazudozásból. Putyin vagy Európa? Háború vagy béke? Kelet vagy Nyugat? Ez a kérdés, válasszatok! – Közben a tömeg azt skandálta, hogy Európa.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke egy idézettel nyitott, amelyet Bayer Zsolt üzent neki Facebookon. 

Ha valaki kihívja Magyarország miniszterelnökét egy vitára, az gyáván elbújik a várban vagy Vlagyimir Putyin asztala mögé. Gengszterek vannak hatalmon, gengszterek választanak köztársasági elnököt. Április 3-án vesszenek a gengszterek, vesszen a köpcös! 

Tóth Bertalan: A Magyar Nemzeti Bank nem a Fidesz házipénztára

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke következett, aki a Magyar Nemzeti Bankról és a közpénzekről szónokolt.

Az ellenzéki összefogás kormányváltó nagygyűlése és
A hatalom a népé dal>>

 

A hatalom a népé – amerikai feldolgozás magyar együttes változatában. (itt sajnos nincs)
A magyar feldolgozott dal igazi verziója sikersláger is lehetne itt nézd, hallgasd meg>>>Donald Tusk Lengyel Európa tag és Márki-Zay Péter

Márki-Zay Péter: Nem lehetünk kívülállók a saját hazánkban!

Márki-Zay Péter: Nem lehetünk kívülállók a saját hazánkban!