Bereczki Zoltán Fotó: RAS/ Oláh Csaba Bereczki Zoltán Fotó: RAS/ Oláh Csaba

“Nem fogsz te nevetgélni” – szúrta oda az EDDA frontembere a ledöbbent színésznek.

A nem mindennapi jelenet a Life TV reggeli műsorában zajlott le, amikor Ábel Anita és Bereczki Zoltán arról beszélgettek Pataki Attilával, a 47 éves Edda zenekar frontemberével, hogy új lemezzel jelentkeznek, szám szerint a 35- el. Miután kivesézték az új dalokkal kapcsolatos témákat, Zoli személyesebb terepre helyezte át a beszélgetést.

– Amikor az első EDDA táboromba elmentem, akkor apám azt mondta: Hú, az EDDA! Az nekem, amikor én gyerek voltam, és bejött a Kölyköd voltam, és az én viszonyom az apámmal az, hogy tépett engem szét. Hány generáción keresztül jött végig az EDDA. Ezt te tudod? – kérdezte Attilától lelkesen, aki röviden csak annyit válaszolt: tudom, majd elkomorult az arca. Mit komorult! Egyenesen ijesztő lett, amikor Zolihoz fordulva azt mondta:

Ne mosolyogj, most összeszedtem magam.
Eljött az a reggel, hogy megmondom a véleményem az arcodba.

Ez nem lesz olyan vidám reggel – mondta kellő szigorral Pataki, és mikor Zoli kuncogott egyet, még komolyabban folytatta: – Nem fogsz te annyira nevetgélni! Te egy nagyon nagy hibát elkövettél az életedben. Azt, hogy nem lettél rocksztár, rockénekes! Az nagyon nagy hiba volt – ezen a ponton mindenki elnevette magát. – Amikor először életemben valahol, meg nem mondom a helyszínt, meghallottalak énekelni, és ez nem frankózás szembe, hanem komoly…

– Tudod, hogy hol? – szólt közbe Zoli izgatottan. – Ott az EDDA táborban. Neveztem a kareoki versenyre, és megnyertem. Akkor letépted magadról a saját pólódat és odaadtad nekem.

– Azt a mindenit! Most így már megvan. Csuda! -ámult el Attila, mire Zoli nevetve mutatott magára: Ez az a vörös fiú!
– Azt a mindenit! – ismételte meg Attila döbbenten. – Ezzel a torokkal nagyon ott lettél volna a bandában, az biztos!
– Felpattantál mellém a színpadra és együtt elénekeltük a Szálljunk felt – folytatta Zoli csillogó szemmel. Láthatóan boldog volt, hogy a meglepetéstől leesett Attila álla.

Folytatták a beszélgetést arról, hogyan hatott a zenekar több generációra is, majd végezetül Pataki csibészes mosollyal Bereczkihez fordult:
– Egyszer még valahogy felcsallak a színpadra, egy nótát összedobunk egy jó bőrdzsekiben – mire Zoli szerényen mosolyogva annyit válaszolt: állok elébe. Anita nevetve tette hozzá: én pedig letépem a pólóm!

error: Content is protected !!