Megszavazta az Európai Parlament: ne adjanak pénzt Magyarországnak

Megszavazta az Európai Parlament: ne adjanak pénzt Magyarországnak

 

 

 

Elfogadta az Európai Parlament azt az állásfoglalást, amely elégtelennek minősíti a magyar kormány vállalásait, amelyeket a addicionalitási eljárásban tett az uniós pénzek megszerzéséért.

Aki nem tudná az Orbán kormány korrupciós ügyei, haveri körei, stb “pénzosztási” deformitása miatt nem bíznak – jogosan – Magyarországba.
A szavazáson 573 európai parlamenti képviselő vett részt, 416 mellette, 124 ellene szavazott, és 33 képviselő tartózkodott.

 

Az állásfoglalás nagyjából arra kéri az Európai Bizottságot és a tanácsot, hogy ne zárják le a Magyarország ellen indított kondicionalitási eljárást, és fagyasszák be a Magyarországnak járó támogatások egy részét.

Magában az állásfoglalás nem számít kötelező erejűnek, ez leginkább arra szolgál, hogy elmondja az Európai Parlament véleményét az ügyről. Ez viszont azért fontos, mert az Európai Parlament adott esetben bizalmatlansági indítványt is indíthat a bizottság ellen, és fel is oszlathatja azt, ha úgy látja, hogy a bizottság nem megfelelően teljesíti a feladatait.

A parlament nincs jó véleménnyel arról, mennyire teljesítette, és eleve milyen minőségű ígéreteket tett a magyar kormány az Európai Bizottságnak.