Szauna egészséges táplálkozás, életmód, Méregtelenítés, természetes élet

Szauna egészséges táplálkozás, életmód, Méregtelenítés, természetes élet

Ha a méregtelenítés alkalmazóit hallgatjuk, meggyőző érveket vonultatnak fel, amiért ez szükséges az egészségünk érdekében. Viszont van egy másik állítás is, ami szerint a szervezet úgy van megoldva, hogy normális esetben semmi szüksége ilyesmire. Anyámnak fogalma sincs ezen dolgokról 92 évesen teljesen önellátó, köszöni jól van ilyen kezelések nélkül is.
Előző állításommal messze nem azt akarom sugallni, hogy mindegy mit eszünk és egyáltalán a táplálkozás fontosságát megkérdőjelezni. De..önmagában az sem jelent megoldást, ezt viszont biztosan állítom és felelősséggel kijelentem.A méregtelenítő diéták a léböjtkúrák ha valaki helyesen alkalmazza segíthet. A szakemberek azonban ezt a kúrát nem ajánlják egy napnál tovább. A háromnapos léböjtkúra során már létfontosságú vitaminoktól és ásványi anyagoktól fosztjuk meg szervezetünket.
A szervezet a máj a vese segítségével naponta szűri ki a mérgező anyagokat, amelyek széklet és vizelet formájában távoznak szervezetünkből. Logikusnak tűnik, hogy ez a keményen dolgozó szerv a lehető legjobb állapotban legyen. Ugyanakkor azonban az is bizonyos, hogy a májunk, köszöni szépen, jól van, nincs szüksége külön segítségre.

– A normálisan működő máj magában is elboldogul – állítja dr. Michael Picco, a Mayo-klinika professzora. – A máj méregtelenítésének legjobb módja, ha kerüljük a mérgező anyagok bevitelét és a túlzott alkoholfogyasztást, különösen, ha acetaminophen tartalmú gyógyszert szedünk.

Hagyjuk békén a nyirokcsomókat is. A legtöbb méregtelenítő kúra azt hirdeti, hogy nyirokmasszázzsal segít megszabadulni a mérgektől. Betegeknél, orvosi felügyelet alatt ez indokolt lehet, de egészségeseknél egyszerűen nincs mit kipréselni a nyirokcsomókból. A stresszoldó masszázs ennek ellenére ajánlott, mert a stressz is lehet mérgező.
Sőt nagy negatív stressz arányosan és azonnal nagyon mérgezők. Van erre kifejezésünk is, mint pl.: “Mérges vagyok”. Amikor mérgesek, dühösek vagyunk, haragszunk tehát a ténylegesen mérget viszünk be a szervezetbe. A kifejezés, hogy “mérges vagyok” nem egyszerű szó, ami kifejezi érzelmeinket, hanem valóságos testi folyamatokat indít be lásd a stressz elmélete szerint itt.
Óvatosan a vastagbél kimosására alkalmazott beöntéssel. Elképesztő történeteket hallani, ezek nagy része azonban nem igaz. A beöntés ezen kívül fertőzést okozhat és elpusztulnak a bél hasznos baktériumai is. A drága kolon hidroterápia helyett fogyasszunk inkább korpát, rostos ételeket.

…. és sajátítsuk el nagy figyelemmel, kitartással a békés, nyugodt életet. Ez pontosan annyiba kerül, mint az ideges szokások betanulása.

És hagyjuk, hadd tegye a természet a dolgát.

Health

error: Content is protected !!