Gyorsan jött a hír: Tévedés történt de senki  nem járt jobban,
a megsemmisítő cégen kívül. DK szerint a világ szégyene a történet.

MILLIÓKÉRT megsemmisíti covid-teszteket, nem magyaroknak adja magyar kormány

MILLIÓKÉRT megsemmisíti covid-teszteket, nem magyaroknak adja magyar kormány

200 millió forintból semmisíti meg a kormány az

5 milliárdért vásárolt, de lejárt PCR-teszteket

 

Megvették, tárolták, de ahelyett, hogy ingyen felhasználták volna, most fizetnek, hogy megszabaduljanak tőlük. Közel 5 milliárd forint értékű, lejárt PCR-teszt megsemmisítését rendelte el a kormány – írja a Jelen. A feladatot az Országos Kórház Főigazgatóság adta ki a SEPTOX Kórházi és Egészségügyi Hulladékokat Gyűjtő, Szállító és Ártalmatlanító Kft.-nek.

 

Tavasszal járt le több ezer teszt

A kormány 6070 forintért vette a Fosun teszt darabját, összesen 3,4 milliárd forintot költöttek ezekre, de ezen túl vásároltak még Maccura tesztet 1,355 milliárdért, 4106 forintos darabáron, illetve Clinomics tesztből is jött 161 millióért, ebből 2593 forint egy darab.

 

Egy darabot 206 forintba kerül megsemmisíteni, így összesen
200 millió forintba kerül eltüntetni ezt a rengeteg lejárt tesztet
az információk szerint.


A környező országok ingyen tesztelték a lakosságot koronavírusra, Magyarországon erre csak akkor volt lehetőség, ha valaki fertőzöttel találkozott, és csak háziorvos rendelhette el. Úgy tűnik, hogy lett volna mivel ingyen tesztelni, erre viszont nem került sor, ezért most rengeteg pénzbe kerül, hogy kidobják őket.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság nem cáfolta a Jelen értesülését, de kérdésekre sem válaszoltak, ugyanis azok “megválaszolása veszélyeztetné feladatai ellátásában az Állami Egészségügyi Tartalékot kezelő szervet”.

A kormányzat szerint tehát a súlyos járvány idején, az adófizetők pénzén megvásárolt, majd a hanyagságból (vagy a rossz beszerzési stratégia miatt) kukába kerülő PCR-tesztek sorsáról feltett kérdések veszélyeztetnék az Állami Egészségügyi Tartalékot kezelő szervet a feladatellátásban.

FRISSÍTÉS:A Telexnek küldött válaszukban viszont azt közölték, hogy nem 200 millióért, hanem 239 ezer forintért történt lejárt szavatosságú, fel nem használható PCR-tesztek megsemmisítése a szakmai előírásoknak megfelelően. 

Amit tehát jobb helyeken ingyen is adtak a lakósságnak (PCR-tesztet),
azt az iménti módosítás sem ment föl.
– Mi nem kaptunk, de nekünk maradt kidobni való is.

A DK értelmes válasza:

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy a kormány legalább a lejárathoz közeledő PCR-teszteket tegye ingyenesen elérhetővé! A világ szégyene, hogy elköltünk 5 milliárd forintot COVID-tesztekre, hagyjuk, hogy lejárjanak és megsemmisítjük őket, miközben az emberek darabonként közel 20 ezer forintot költenek az ilyen tesztekre. Amíg a nyugat-európai országokban egyszer sem kell fizetni a tesztelésért, Magyarországon az emberek háromszor is fizetnek a tesztekért” – írja

 

error: Content is protected !!