Apám erre kitépett a kezéből” – Szilágyi Liliána brutális zaklatásairól

Apám erre kitépett a kezéből – Szilágyi Liliána brutális zaklatásairól

Szilágyi Liliána hosszú hallgatás után egy felzaklató interjút adott, melyben újabb részleteket tárt fel az állítása szerint őt ért zaklatásokról.

Szilágyi Liliána tavaly év végén beszélt először a nyilvánosság előtt arról, hogy állítása szerint apja, Dr. Szilágyi Zoltán testileg, lelkileg és szexuálisan is bántalmazta őt – ezt az apa folyamatosan következetesen tagadta. Az úszónő most hosszú idő után ismét megszólalt az az ügyben, és minden eddiginél részletesebben osztotta meg a vele történteket a Klubrádió Kadarkai Endre Szavakon túl műsorában.
Nyilván az ő nevében én nem szólalhatok fel, mert az az ő élete, és én nem akarom átvenni, meg nem akarok a nevében beszélni, de annyit mondok, hogy a nagyanyámmal van egy elég konkrét élményem. Még viszonylag kicsi voltam, ilyen 5-6 éves és nála aludtam. Lefürdetett, majd bevitt a szobába, és hát így elkezdett nyúlkálni a nemiszervemben – mondta Liliána.
Amikor mondtam neki, hogy ez kényelmetlen, és én ezt nem akadom, akkor azt mondta, hogy de, ez nagyon fontos egy lánynak, hogy minden fürdés után meg legyen nézve a nunija, és neked ezt apádnak kell csinálnia.
Liliána elmesélt viszont egy másik megrázó esetet is, ami már az uszodában történt és ő is részese volt. Kijelentette, hogy úgy érzi ez volt az egyetlen olyan alkalom, amikor apja őszintén szülőként nyilvánult meg felé.
– Bementünk az uszodába és én előtte voltam, futottam, mert a vízzel kapcsolatban mindig nagyon örömteli gondolatom volt. És volt egy ember ott, aki beállt az utamba, felkapott és magához szorított. Apám mire beért, addigra már szorított magához és az apám halálra vált arccal nézte és kért vissza engem ettől az illetőtől, aki erre röhögve azt mondta, hogy milyen kár, hogy nem kisfiú.
Az apám erre a mondatára kitépett a kezéből és elrohant velem. Leültetett és azt mondta, hogy “ehhez az emberhez soha, semmilyen esetben ne menj oda, mert ez az ember egy nagyon rossz ember” – mesélte az úszónő.Liliána elmondása szerint akkor is, és a későbbiekben is rákérdezett, hogy mi is történt azon a napon pontosan.
Azonban úgy érzi, nem tisztje a nyilvánosságra hozni azt, hogy édesapja mit mesélt neki erről az emberről, aki egyébként világraszóló eredményeket ért el a sportágban, az uszodában pedig hatalmas köztiszteletnek örvendett. Annyit még elmondott, hogy több olyan emberről is tud, akit ez az azóta már elhunyt személy bántalmazott, de a nevét nem árulta el. Elmondása szerint azt is tudja, hogy édesapjának milyen élményei vannak ezzel az illetővel, de erről az ő nevében nem beszélhet.

 

Késsel az izraeli tengerparton

Hozzátette, hogy ezek a történetek azonban nem mentesítik fel apját az alól, amit állítása szerint vele és a családjával tett. Környezete jelez neki, hogy átlépett egy határt, ez pedig segít neki a helyes úton maradni.

Kitért arra is, hogy mi volt az, ami rádöbbentette arra, hogy cselekednie kell. Ezt azonban egy nagyon mély és sötét korszak előzte meg, amikor az öngyilkosság nemcsak, hogy megfordult a fejében, de másfél, két órán át ült az izraeli tengerparton késsel a kezében azon töprengve, mit tegyen. Úgy érzete ugyanis, hogy másfél év alatt annyira megtört, hogy megszűntek az érzelmei, és mintha egy hangtalan, levegő nélküli dobozba zárták volna, ahonnan nincs kiút.

Szilágyi Liliána szerint, a 2014-es ifjúsági olimpiai játékokon önállóan elért eredményei után valóságos hadjáratot indított ellene az apja /Fotó: Getty Szilágyi Liliána szerint, a 2014-es ifjúsági olimpiai játékokon önállóan elért eredményei után valóságos hadjáratot indított ellene az apja /Fotó: Getty

– Egyszer csak bekattant, hogy oké, már nincs vesztenivalóm. Most már, hogy eljutottam erre a pontra, hogy nincs értelme az életemnek semmilyen szempontból, mostantól kezdve elkezdhetek építkezni, mert semmi veszteni valóm nincsen – vallotta be, majd hozzátette, rá kellett jönnie, ő valójában szeret élni, és ez az életösztön segítette őt felállni a földről.

Zaklatás

Innentől az interjú erős fordulatot vesz, és a műsorvezető a lehető legsötétebb témára tereli a szót, a szexuális zaklatásra. Liliána ismét elmondta, hogy az interjúra felkészülten érkezett, több ügyvéddel és pszichológussal is beszélt arról, hogy mit mondhat és mit nem, ezért, hogy ne legyen támadható a kérdésére hátborzongató kérdésekkel válaszolt.

– Szerinted az, ha mondjuk egy gyermek, hogyha együtt alszik az apjával, és arra kel fel, hogy a hímvesszője megmerevedve nekinyomódik a hátához, és nem érti, hogy mi történik, ez szexuális zaklatás-e? Vagy az, hogy egy gyermeklánynak az első menstruációja után az apja a bugyiját elteszi meg szagolgatja, meg mindenféle dolgokat mond rá? Vagy milyen dobozba tennéd be azt, hogy egy 19 éves lánynak a szeméremdombját simogatná? – tette fel a kérdéseket Liliána.

Bántalmazott az apám. Testileg. Lelkileg. Szexuálisan. Gyermekkoromtól kezdve. Folyamatosan és kiszámíthatatlanul, ha épp olyan kedve volt, élvezve a hatalmának a gyakorlását felettem. Korábban 24.hu is mondta.


Szilágyi Zoltán mindent tagad

Dr. Szilágyi Zoltán a botrány kirobbanása után először egy nyílt levélben reagált nagyobbik lánya állításaira, amiben mindent tagadott. Később egy interjúban is elmondta, hogy szerinte a dolgok inkább a pénzről szólnak.

Az édesapa ugyanis állítja, volt felesége, Gyarmati Eszter 400 millió forintot követel tőle, szerinte azért, mert nem örökölt annyit a vízilabda-legenda Gyarmati Dezsőtől, amennyit szeretett volna. Arra is utalt, Liliána fellépése párhuzamosan történt a novemberében indult a vagyonjogi perrel.

– Nagyon nagy csalódás volt számára, hogy ez a pénzösszeg nem annyi, és ő kis is fejezte, hogy mindenképp hozzá jut majd ehhez, és meg is jegyezte, hogy akkor rajtad keresztül – mondta volt feleségéről a férfi.

Szilágyi Gerda szerint nővére sosem tartotta őt a testvérének, s úgy véli, a pénz motiválhatja.

– Én nem vagyok jártas annyira az internet világában, de a baráti körömben felhívták rá a figyelmemet, hogy van ez az influenszerkedés, de a nővéremnek 7 ezer követőről megugrott 50 ezer követőre a száma az Instagramon. És kicsit utánanéztem, és az 50 ezres követőszámnál van egy komolyabb pénz, amit kaphat, szerintem a pénz a központjában van ennek a lejáratókampánynak – fogalmazott Szilágyi Zoltán fiatalabb lánya.

A Kékszakállú herceg vára

Liliána bevallása szerint ő viszonylag hamar eljutott arra a pontra, hogy a fizikai bántalmazás nem hatott már nála.

– Rá is jött arra, hogy engem fizikálisan nem nagyon lehet betörni. Ezért nagyon sokszor volt az, hogy ha én nem viselkedtem úgy, ahogyan ő gondolta, akkor az anyámat bántotta úgy, hogy néznem kellett. Illetve mikor már a húgom megvolt, akkor ő is bejött ebbe a képbe, és amikor először ment felé, hogy megverje, akkor elé álltam, hogy ezt nem – mesélte Liliána, aki elmondása szerint ekkor 10-11 éves lehetett, közte és a húga között pedig hét év van. A kérdésre, hogy ezek után mi történ az úszónő azt felelte:

– Nagyon megvert. Engem. De nem baj, mind addig a pontig ameddig nem a Gerdát bántotta.

Hozzátette, hogy úgy vette észre, hogy húgát apja kihagyta ezekből a cselekedetekből, inkább csak őt és az anyját manipulálta különböző módszerekkel. Többször próbálkoztak eljönni a Kékszakállú herceg várából – ahogyan ők nevezik a családi házukat – de végül sosem sikerült teljesen elszakadni tőle, és mindig visszamentek hozzá.

– Nagyon ügyesen megtalálta a módokat, hogy mit kell mondani ahhoz, hogy az ember megijedjen annyira, – és anyám esetében, akarja annyira védeni a gyerekét-, hogy az a biztonságosabb, hogy visszamegyünk – mondta Liliána aki bővebben ebbe nem szeretett volna belemenni, de annyit elárult, hogy életek kérdése volt a tét.

“A szemébe akarok nézni”

Liliána bevallotta, hogy azok után hogy D. Tóth Kriszta műsorában elmondta a vele történteket, hosszú ideig rettegett attól, hogy az apja mivel fog bosszút állni rajta ezért. Elmondása szerint ő a hat év alatt többször is próbálta felkeresni az apját, ám rendszerint nem sikerült beszélnie vele.

– Odamentem a munkahelyére, vagy odamentem az uszodában hozzá, és amikor meglátott, mindannyiszor elfutott, nem sétált, futott – mondta.

forrás Klub rádió