Orbán felelőtlen mulasztásai naponta több honfitársunk halálát okozza

Orbán felelőtlen mulasztásai naponta több honfitársunk halálát okozza

A Fidesz reagált az ellenzék oltásra buzdító videójára: a baloldal aláírásokat gyűjt a keleti vakcinák ellen


“Orbán hiába próbálja újabb hazugságkampánnyal az ellenzékre kenni a felelősséget. A valóságban a teljes felhatalmazással rendelkező Orbán-kormány hibás döntései és felelőtlen mulasztásai miatt jutottunk oda, hogy mára már naponta több száz honfitársunk esik áldozatul a járványnak, és hogy a koronavírus következtében elhunytak összlétszáma átlépte a húszezer főt.” Momentum elnöke.

A kormánypropagandában rendre oltásellenességgel vádolt ellenzéki pártok vezetőinek közös videójában a szocialista Kunhalmi Ágnes eleve azzal nyit, hogy

“minden magyar kapja meg az oltást, mert ez az egyetlen módja annak, hogy legyőzzük a koronavírust, és visszakapjuk az életünket”.


Az oltásellenességgel vádolt ellenzék annyiban valóban bírálta a kormány gyakorlatát, hogy az a szívének kedves keleti vakcinák használatát a rendes eljárást mellőzve, magyar és uniós hatóságok vizsgálatai nélkül is engedélyezte. A kormányt ebben a videóban is bírálják. A másodikként megszólaló Fekete-Győr András, a Momentum elnöke arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány alatt bekövetkezett tragédiákért egyes egyedül “a korlátlan felhatalmazással rendelkező Orbán-kormány felelős”, és bírálta az egészségügy elmaradt reformját.

Orbán Viktor a felelős azért, hogy az utóbbi időben lakosságarányosan a világon Magyarországon halnak meg a legtöbben koronavírusban.

Orbán Viktor ahelyett, hogy gyors és hatékony intézkedéseket hozott volna, hogy lelassítsa a járvány terjedését, az éj leple alatt privatizálta az egyetemeket, és százmilliárdokat lapátolt ki a haverok zsebébe” – mondta a párbeszédes Szabó Tímea. Az LMP-s Kanász-Nagy Máté is a “közpénznyelő alapítványok”, illetve a felcsúti foci támogatásáról beszélt.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke az elmaradt segítséget vetette a kormány szemére. Zárásként Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke ismételte meg a nyitó üzenetet, hogy mindenki oltassa be magát, regisztráljon a védőoltásra.

error: Content is protected !!