Amit a minisztérium és a tankerület csinál, az nemes egyszerűséggel hazaárulás

Miniszterelnök úr egy rossz hírem lenne ezt generációt önök elvesztették

Miniszterelnök úr egy rossz hírem lenne ezt generációt önök elvesztették

Ismét ezrek vonultak utcára az oktatásért.

Szabó Zsuzsanna Éva (PSZ elnök): „Azért vagyunk ma itt, mert a kormány semmibe vesz bennünket. Tanárokat, diákokat, szülőket még csak válaszra sem méltat.”

Nagy Erzsébet (PDSZ ügyvivő): „A kormány, mondjuk ki nyugodtan, Orbán Viktor és Pintér Sándor szintet lépett. Megtizedelik a népet. Random választottak ki nyolc pedagógust, nem okvetlenül a legtöbbet engedetlenkedőt.”

Káldos János karinthys szülő: „Nem azért vagyok itt, hogy ecseteljem, hogy

az oktatásirányítás hogy árulja el a gyerekeimet és a nemzet jövőjét, vagy amit a minisztérium és a tankerület csinál, az nemes egyszerűséggel hazaárulás.
Ezekre a tanárokra, akiket most kirúgtak, a gyerekeknek szükségük van.”

Szabó Anita, madáchos szülő: ”A tiltakozás új formáit kell választanunk, és nem szabad visszariadnunk az elsőre radikálisnak tűnő eszközöktől sem. Ez a hatalom sajnos csak az erőből ért. Nem azt figyeli, hogy mit mondunk, hanem hogy hányan vagyunk. Nem félhetünk, mert a gyerekeink élete a tét.”

Kapin Lilla elbocsátott tanár: „A dicsőséges nagyurak azt gondolták, hogy az elbocsátásom képviselné legjobban a diákok érdekeit. Kérem, sürgősen értesítse valaki Orbán Viktort, hogy a 2007-es kordonbontása miatt én is felmenteném a miniszterelnöki tisztségéből!

Solymoss Miklós Eötvös tanára: „Pintér miniszter úr, ismerje be, hogy ez nem az ön terepe, és nem is lesz. A gumibotlogika megbicsaklik a tanárok, diákok és a szülők ellenállásán. Kirúgatott eddig 13 tanárt, és nagyobb az ellenállás, mint valaha. Önnek köszönhetünk sok-sok közös élményt: a hídfoglalásokat, élőláncokat, a tankerületnél tartott tüntetéseket. Sikerült aktivizálni a diákságot. Miniszterelnök úr, egy rossz hírem lenne: Ezt a generációt önök elvesztették.

Berta Beáta tanár:Ha most a félelmet választjuk, hosszú időre választjuk azt. Mi már nem akarunk félni. Tenni akarunk: jót és jól. A 13 kirúgott tanárról: Ha most halogatunk, akkor az, amit ők csináltak, az sima áldozat lesz. Ők áldozatok maradnak, mártírok, akik soha nem akartak lenni. Ha most nem cselekszünk, akkor mi magunk is áldozatok leszünk, mártírok. Tanár akarok lenni, és nem áldozat.”

És most a tanárhiány megérkezik Budapestre (…)Harminc éves előnyünk van, ami egy keserű előny, keserű tapasztalás. Itt vagytok a kapujában. Meg akarnak fosztani benneteket a minőségi oktatatástól és a tudástól.”

Törley Katalin (Tanítanék Mozgalom): „Nem Soros György miatt rossz a magyar oktatás. Nem a háború miatt rossz a NAT. Nem a menekültek miatt van tanárhiány. Nem az ellenzék írt új köznevelési férctörvényt. Nem a tizenkét évvel ezelőtti 4-8-12 évben nem volt oktatási minisztérium. Nem Brüsszel nem vette észre a pedagógusbérek leszakadását a többi bértől, miközben elvileg szárnyalt a gazdaság. Ami itt folyik, az nem kormányzás, hanem hatalomgyakorlás, erőszak, abúzus.”

Palya Tamás menesztett tanár: „Folytassátok, folytassuk a harcot! Azt kérem, hogy tartsatok ki, harcoljatok a 13 kirúgott tanárért! Harcoljatok azért, hogy a ti gyerekeiteknek már egy jobb oktatási rendszer jusson! Álljatok ki magatokért!”

 

 

error: Content is protected !!