Molnár Áron: A mi feladatunk, hogy ez a rendszer buktatás és jöjjön egy alternatíva, amire lehet szavazni

Molnár Áron: A mi feladatunk, hogy ez a rendszer buktatás és jöjjön egy alternatíva, amire lehet szavazni

RENDSZER BUKTATÁS

EZ A TE FELADATOD IS

 

  • Az oktatásügyi megmozdulások egyik fontos szereplője a noÁr Mozgalom.
  • A Tanítanékkal közösen két nagy tüntetést is szerveztek idén, pénzt gyűjtöttek a sztrájkolóknak, és a közös szimbólummá vált felkiáltójel is tőlük származik.
  • A mozgalmat vezető színész-aktivista Molnár Áron úgy érzi, naiv volt a választások előtt, és ki kell mondani, hogy „iszonyú nagy a szar”.
  • Szeretné, ha a noÁr hasonlítana Popović Otpor nevű mozgalmára, amelynek Slobodan Milošević szerb elnök megbuktatásában volt szerepe.

Mennyire foglalkozol még azzal, hogy a neved és a mozgalmad neve akaratod ellenére összeforrt, és sokan téged hívnak noÁrnak?

Ugye a noÁr a mozgalom neve, ez egy anagramma a nevemből. Nem biztos, hogy jó névválasztás volt egy mozgalomnak, lehet, hogy jobban át kellett volna gondolnom, amikor négy és fél évvel ezelőtt elkezdtem. De azt látom, hogy most erre tud épülni a mozgalom, ezért egyelőre nem fogom tudni megváltoztatni.

Azért is forrhatott ez össze az emberek fejében, mert egyedül téged látni a mozgalom élén. El szoktátok mondani, hogy vannak nagyköveteitek, de amikor végigpörgetem a Facebook-oldalatokat, azt látni, hogy az oktatásügyi posztoknál szinte mindenhol te szerepelsz, és nem mondjuk az oktatásügyi nagykövetek.

error: Content is protected !!