Nagy Ervin újra megszólalt Rákay Philipről

Nagy Ervin újra megszólalt Rákay Philipről

 

 

 

 

 

Nagy Ervin ismét Rákay Philipről

 

 

„Nem elég, hogy közpénzen milliárdos vagy, de még rá is köpsz azoknak a fejére, akik minden nap a gyerekedet tanítják” – videó

Nagy Ervin ismét kardot rántott és újfent üzent Rákay Philipnek

Dunaújvárosi gondolkodásmódjáról, Andy Vajna filmes gururól, Rákay Philipről, a sztárságról és a politikai véleménynyilvánításáról mondott erőseket Nagy Ervin, az ország egyik legismertebb, Jászai Mari-díjas színésze.

Amikor Nagy Ervin nemrégiben azt mondta a kormányellenes tüntetések értékelésekor, hogy ha Párizsban lennénk, már égne az egész város, nem gondolta, hogy ilyen vihart kavar. Rákay Philip a Facebookon azonnal reagált az elhangzottakra, amibe aztán bekapcsolódott Gryllus Dorka és Dés László, de a témáról még két bőrt lehúzott szarkasztikus videóiban az egyik megszólított, a Franciaországban élő Sárosdi Lilla is. És természetesen Rákay viszontválasza sem maradhatott el.

Tovább pörög Rákay Philip és Nagy Ervin kultúrpalávere: „Én nem tudtam, hogy ilyen sokat jelentek neked, hogy Párizsról én jutok eszedbe” – Sárosdi Lilla videóban szólt be az influenszernek

Most Nagy Ervin a Telexnek adott videós interjút, amelyben erről a témáról is szót ejtett:

„Ahol felnőttem, ha valakit seggbe rúgtak egy kocsmában, ott nem az a divat, hogy arrébb sétálunk. Ha becsmérelnek, az embert kihívjuk a kocsma elé… vagy ha az anyánkat szidja. Én ebből a kultúrából jövök, és nem is fogok megváltozni” – beszélt személyes motivációjáról a színész, aki ismét üzent Rákay Philipnek:

Én elvinném Ózdra, hogy lássa ezt az országot. Meg kéne nézni Ózdot is az aranymercivel. Szerintem ez hiányzik neki, mert akkor lehet, felfogná, milyen pofátlanság, hogy aranymerciből, lehúzott ablakkal kisercintek a 200 ezer forintot kereső tanárokra. A jobboldali tanárokra is. (…) Nem elég, hogy közpénzen milliárdos vagy, de még rá is köpsz azoknak a fejére, akik minden nap a gyerekedet tanítják. Remélem, ez azon az oldalon is kiveri a biztosítékot.

Nagy Ervin ezután megemlítette, hogy nem fél senki reakciójától amiatt, amiket nyilatkozik a közügyekről, és tiszta lelkiismerettel tud felszállni akár a hetes buszra is.

„Büszke vagyok arra, hogy buszozom, kettes villamosozom, a nép között járok, és nem a politikával akarok jóban lenni, hanem az emberekkel. Én fel merek szállni, beszélgetek, vitázok. Megszólítanak, most úton-útfélen megállított mindenki, hogy ellen mertem állni a teljes meghülyítésnek. A kurázsit akceptálják, díjazzák az emberek…..

Jól érzem magam abban, hogy a 10 millió ember közül az egyik vagyok, velük vagyok, velük akarok élni, nem pedig valami feudális valamiben, amiben felhőkről lehet lenézni a magyar valóságra. Ez egy tévút, politikailag is, művészileg, de legfőképp emberileg.”

Majd arról is beszélt, miért nem maradhat csendben közéleti kérdésekben:

„Mindenkinek megvan a maga keresztje, akinek meg van bátorsága, az választ magának. Én meg ezt választottam. Mert csendben maradhattam volna, hogy én csak egy színész vagyok, mit akarnak tőlem – ez mindig visszacseng nekem a Mephistóból –, jó, hát tanárt játszottam, de mi közöm nekem ehhez.

Én nem tudnék nyugodtan aludni, és azt gondolom, mindenkit csalódással töltene el, hogy Magyarország tanár bácsija csendben van. Amikor ég a talaj, bajban van mindenki, tarthatatlan a helyzet, és minden iskolában megállás nélkül helyettesítés van, szerintem még a felcsútiban is.”

Az egész interjú itt nézhető meg.

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!