Napokon belül lebénulhat a baleseti ellátás, felmondani készülnek a traumatológusok

A DK képviselője súlyosabb állításokat fogalmaz ettől is meg.
Balesetilellátás leállhat, betegellátási csődhelyzet,

Az egyre romló körülmények miatt a traumatológusok már júniusban rendkívüli közgyűlésen határoztak arról, hogy tárgyalást kezdeményeznek az egészségügyi kormányzattal. Akkor úgy tűnt, hogy meghallották a panaszaikat. Finanszírozási javaslatukat kisebb módosításokkal még a Nemzeti Egészségbiztosítás Alapkezelő szakértői is elfogadták,

Akkor úgy tűnt, hogy meghallották a panaszaikat. Finanszírozási javaslatukat kisebb módosításokkal még a Nemzeti Egészségbiztosítás Alapkezelő szakértői is elfogadták, a nyári tárgyaláson pedig ígéretet kaptak, hogy ha a kormányzati egyeztetés után a kabinet is rábólint, szeptembertől életbe léphetnek az új finanszírozási szabályok.

De nem léptek. Mi több, a traumatológusok hiába várták a nyár végére ígért kormányzati választ is. A traumatológusok szerint a finanszírozás jelenleg nem fedezi a műtétek költségeit, így valójában a traumatológiai ellátás okolható a kórházak eladósodottságáért is – a leginkább eladósodott intézményeken traumatológia is működik. Az orvosok által készített finanszírozási javaslat számításaik szerint országosan akár 70 százalékkal is csökkenthette volna a kórházak eladósodottságát – ma ugyanis az egészségfinanszírozást úgy oldja meg a kormány, hogy a hiány ne a központi költségvetésben, hanem maguknál a kórházaknál jelentkezzen, amiket aztán kegyesen megmenthet az állam.  

Forrás:   NÉPSZAVA

Balesetilellátás leállhat, betegellátási csődhelyzet,

Balesetilellátás leállhat, betegellátási csődhelyzet,

error: Content is protected !!