Navalnijt elítélték, megmérgezték Putyin börtön büntetése

Navalnijt elítélték, megmérgezték Putyin börtön büntetése

Navalnijt Putyin megpróbálta megöletni. Majd miután kórházba került és Németországban megmentették az életét, 3 és fél év börtönre ítélték, mert közben nem jelent meg a bíróság előtt. Ez akár a halálos ítéletét is jelentheti, ki tudja, előkerül-e még valaha a hírhedten humánus orosz börtönök egyikéből.


Ez számunkra is rossz hír, hiszen Orbán semmit mást nem csinál, csak moszkvai főnökét másolja:
– Putyin ellopta az orosz olajbevételek jelentős részét, azaz néhány dúsgazdag emberének adta kezelésbe a vagyont. Orbán ellopta az EU-s támogatás jelentős részét, azaz néhány dúsgazdag barátjának adta kezelésbe a vagyont.
– Putyin az embereivel a lopott pénzből felvásárolta az orosz sajtó nagy részét, az állami tévét pedig kézzel irányítja. Így az oroszok egy nagy része alig hall valamit az ellenzék véleményéből. Orbán az embereivel a lopott pénzből felvásárolta a magyar sajtó nagy részét, az állami tévét pedig kézzel irányítja. Így a magyarok egy nagy része alig hall valamit az ellenzék véleményéből.


– Putyin saját embereit tette minden olyan posztra, amelyik a hatalmát ellenőrizhetné. Orbán saját embereit tette minden olyan posztra, amelyik a hatalmát ellenőrizhetné.

Navalnijt elítélték, megmérgezték Putyin börtön büntetése

Navalnijt elítélték, megmérgezték Putyin börtön büntetése

– Putyin a propagandasajtóval hergeli az oroszokat, félelmet kelt bennük és folyamatosan harcol valami (csecsen terroristák, ukránok, Soros, melegek, liberálisok) ellen, az orosz népet a többinél feljebbvalónak hirdeti. Azt sugallja, hogy lop, lopogat, de majd megvédi a zembereket. Orbán a propagandasajtóval hergeli az magyarokat, félelmet kelt bennük és folyamatosan harcol valami (bevándorlók, terroristák, ukránok, románok, Soros, melegek, liberálisok) ellen, a magyar népet a többinél feljebbvalónak hirdeti. Azt sugallja, hogy lop, lopogat, de majd megvédi a zembereket.
– Putyin csal a választásokon. Ahogy egyre inkább nő az elégedetlenség és egyre gyengül az ellenőrzés (egyre kevesebb ellenzéki aktivista és egyre inkább bedarált hatóságok) egyre többet. A legnagyobb csalás azonban a propagandamédia és az ellenzéki vélemények cenzúrája az állami televízióban. Orbán csal a választásokon. Ahogy egyre inkább nő az elégedetlenség és egyre gyengül az ellenőrzés (egyre kevesebb ellenzéki aktivista és egyre inkább bedarált hatóságok) egyre többet. A legnagyobb csalás azonban a propagandamédia és az ellenzéki vélemények cenzúrája az állami televízióban.

Navalnijt elítélték, megmérgezték Putyin börtön büntetése

Navalnijt elítélték, megmérgezték Putyin börtön büntetése

– Putyin tudja, hogy ugyan az olajpénzek átmenetileg elfedik a bajokat, de a korrupció miatt a gazdasága menthetetlenül és folyamatosan csúszik lefelé és egyre több lesz a szegény ember és az elégedetlenség
– erre mindig az a válasza , hogy keményít a rendszeren. Orbán tudja, hogy ugyan az EU-s pénzek átmenetileg elfedik a bajokat, de a korrupció miatt a gazdasága menthetetlenül és folyamatosan csúszik lefelé és egyre több lesz a szegény ember és az elégedetlenség – erre mindig az a válasza, hogy keményít a rendszeren

– Putyin egyre többet költ a hadseregre és háborúkat is provokál. Orbán is egyre többet költ a hadseregre, de szerencsére van annyi esze még, hogy tudja, mekkora slamasztikában lennénk, ha háborúzgatna.

A katonásdi neki inkább arra kell, hogy az országon belül fitogtassa az erejét, kórházakra küldjön katonácskákat.

– Putyin szereti az ellenzéket, de csak azt a részét, amelyik csak annyit kritizál és csak úgy, amennyit ő megenged. Orbán szereti az ellenzéket, de csak azt a részét, amelyik csak annyit és úgy kritizál, amennyit ő megenged.

– Putyin a propagandával és törvényekkel vegzálja a civileket. Orbán a propagandával és törvényekkel vegzálja a civileket.
– Putyin már meghozott egy olyan törvényt, amely a Facebook betiltásával fenyeget, ha az nem azt csinálja, amit ő mond és továbbra is engedi a propaganda álhíreit korlátlanul terjeszteni. Orbán rövidesen meghoz egy olyan törvényt, amely a Facebook betiltásával fenyeget, ha az nem azt csinálja, amit ő mond és továbbra is engedi a propaganda álhíreit korlátlanul terjeszteni.
– Putyin letartóztat és többször megölet ellenzéki politikusokat és újságírókat. Itt még nem tartunk. De azon érdemes elgondolkodni, hogy kb. tíz éve hányan gondoltuk, hogy a fenti lépéseket nálunk is meg fogják tenni?
Navalnijt elítélték, megmérgezték Putyin börtön büntetése

Navalnijt elítélték, megmérgezték Putyin börtön büntetése

 

error: Content is protected !!