Nem hagyjuk az út szélén a nyugdíjasokat! – Kiderült mennyivel nőhetnek a nyugdíjak 2022-től.

Fidesz: nem hagyjuk magukra az időseket, 225 milliárd forinttal több jut majd nyugdíjra

Horváth László, a Fidesz szóvivője pénteki videónyilatkozatában a 2022-es költségvetési javaslat nyugdíjasokat érintő intézkedéseit kommentálta – tudósít az MTI.

a kormány jövőre folytatja a “baloldal által elvett” 13. havi nyugdíj visszaépítését, amihez 160 milliárd forint áll majd rendelkezésre.

a várhatóan három százalékos nyugdíjemelés mellett, ha a gazdasági növekedés nagyobb lesz a tervezettnél, a nyugdíjasok ismét számíthatnak nyugdíjprémium kifizetésére.

Ehhez a kormány 68,5 milliárd forintot különít el.

A kormánypárti szóvivő szerint ugyanakkor

“most sem szabad elfelejteni”, hogy korábban a baloldali válságkezelés legnagyobb vesztesei éppen a nyugdíjasok voltak. Tőlük vett el a baloldal egy havi nyugdíjat, az ő juttatásaikat hagyta elértéktelenedni, és számukra volt a legnagyobb csapás, hogy a gáz árát háromszorosára, míg az áram árát és az élelmiszerek áfáját a duplájára emelték”

EZ NEM IGAZ!
A Gyurcsány kormány adta a 13.ik havi nyugdíjat, majd a világválság (2008) miatt , csak FELFÜGGESZTETTE a Bajnai kormány és nem elvette.
A visszaállítására nem került sor, mert az elsöprő győzelemmel a Fidesz került kormányra.
Most kezdte a Fidesz kormány a 13.ik havi nyugdíj adogatást 1/4 részét évente, – azaz 4 év alatt lesz kiosztva az egyetlen 13.ik havi nyugdíj. Politikailag jó megoldás,

DE KÉRDEZEM: Hány ember fog addig meghalni szimplán a korából adódóan. “Extra plusz” – Most bejött a COVID virus ez jelentősen felerősíti az idősek elhalálozását, esetleg megduplázza? Nem tudni, de hogy a Fidesz kormány megint óriásit kaszál az biztos, annál inkább mert az idős korosztály érintett a legjobban az elhalálozásban!

De, ha annyira segíteni akart volna a Fidesz kormány, ehhez MIÉRT KELLETT 10 ÉVET VÁRNI!

TÍZ ÉV UTÁN IS EGYNEGYEDÉT ADJA ÉVENKÉNT
Mire 13-dik teljes havi nyugdíjat megkapják a nyugdíjasok 4 évet kell várni.

Szóvivő úgy folytatta: a baloldal emellett az időseken akarta behajtani a tervezett nyugdíjas-adót, és számukra is fizetőssé tette volna az egészségügyet a kórházi napidíj és a vizitdíj bevezetésével.

A szóvivő hangsúlyozta:

a Fidesz tiszteli az időseket, a kormányoldal az elmúlt években rezsicsökkentéssel, rezsiutalvánnyal, nyugdíjprémiummal támogatta a nyugdíjasokat.

a járvány okozta gazdasági válság csak úgy győzhető le sikeresen, ha az időseket nem hagyják magukra.

“Ezt a célt tűztük ki magunk elé, és ezt a célt szolgálja a jövő évi költségvetés”

error: Content is protected !!