Budai Gyula nem szeretné megvenni a Városházát

Budai Gyula nem szeretné megvenni a Városházát

Tizenkét ingatlannal kapcsolatos dokumentáció és négy elektronikus levél van Budai Gyula birtokában a fővárosi ingatlaneladásokkal kapcsolatban, két ügyben pedig már feljelentést is tett, derült ki a Keljfeljancsi szerdai interjújából.

„Az eddigi hanganyag alapján van egy jutalékos rendszer a fővárosban, aminek vannak szereplői. A lényeg, hogy az ingatlaneladásokból visszacsepegtetett pénzt elosztják” – foglalta össze két mondatban a műsorvezető kérésre a Városháza-gate néven elhíresült ügyet Budai Gyula, aki fontosnak tartja, hogy a Bajnai Gordon megszólalását tartalmazó felvételeken „azok a szereplők jelennek meg, akiknek a Bajnai-kormányban is szerepük volt. Kiss Ambrus és Tordai Csaba is államtitkár volt.”

Budai Gyula kiemelte: „Ismeretlen tettes ellen tettem feljelentést, a nyomozó hatóságra bízom, hogy kivizsgálják az ügyet. Hallgassák ki a szereplőket. Egy dolog biztos, a megalapozott gyanú fennáll, hiszen a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást rendelt el” -, mondta a képviselő.

A tagadással hiteltelenné vált-e a főpolgármesteri hivatal, elméretezte-e a történet jelentőségét kérdésekre azt mondta Budai: „ha Karácsony Gergely kommunikációs tanácsadója lennék, azt mondtam volna, hogy ki kell állni és elmondani, hogy valóban terveztük a Városháza eladását és kész. Ehelyett a teljes tagadásból Karácsony Gergely eljutott a teljes vagy részleges bevallásig.

Ha Karácsony Gergely tudott róla, akkor az a baj, ha nem tudott róla, akkor az, ráadásul a többi szereplő is Karácsony Gergely közvetlen munkatársai “, majd azzal folytatta, „ha azt állítják, hogy Barts J. Balázs saját szakállára működik és erről a főpolgármester nem tud, akkor nagyon nagy a baj. Szerintem a vagyonkezelő vezérigazgatója nem önállóan, hanem a főpolgármester tudtával és beleegyezésével hajtotta végre ezt a feladatot. Ha nem így lett volna, már repülnie kellett volna a Városházáról.”

A kérdésre, hogy honnan van belső levelezés nála, azt válaszolta: „befújta a szél”, majd megjegyezte „a senki által nem ismert” Berki Zsoltot feltehetően felkértek, hogy a Városháza értékesítésével kapcsolatban befektetőket hozzon, ahogy más ingatlanokkal kapcsolatban is. Hozzátette, „Barts J. Balázs állandó pont volt, Berki Zsolt, mint közvetítő állandó pont volt, és Bajnai Gordont, Kiss Ambrust és Tordai Csabát egy halmazként kell kezelni. Nem csak a Városháza eladásáról van szó, hanem más ingatlanokról is.”

Arra a kérdésre, hol tart most az ügy, Budai Gyula úgy felelt:

„Költői a kérdés. Azért tartunk itt, mert a mai napig sem a sajtó, sem a politikusok azon része, akiket foglalkoztat az ügy, nem kaptak választ.”

Ami a nyomozóhatóságot illeti, ott zajlik az adatgyűjtés, meg fogják hallgatni Barts J. Balázst, Berki Zsoltot, Gansperger Gyulát, Kiss Ambrust, Karácsony Gergelyt, valamint Bajnai Gordont is. A legfontosabb kérdés, akár a Városháza eladását, akár más ingatlanok értékesítését illeti, hogy a Főpolgármester miről tudott és miről nem. Amíg ez a csiki-csuki megy, addig nem változik semmi –, zárta szavait Budai Gyula.

error: Content is protected !!