Barbra Streisand nem vagyok szép, legalább legyek feltűnő

Barbra Streisand nem vagyok szép, legalább legyek

 

Barbra Streisand énekes, színésznő és aktivista ma ünnepli a 81. születésnapját.

 

 

 

Barbra Streisand neve aranybetűkkel van beleírva Hollywood történetébe. Hosszú utat kellett megtennie, mire – elképesztő kitartása, szorgalma és rámenőssége révén – érvényesíteni tudta tehetségét.

Károly herceg beleszeretett a világhírű énekesnőbe: íme, a titkos románc részletei

Károly herceg beleszeretett a világhírű énekesnőbe: íme, a titkos románc részletei

Ha már nem vagyok szép, legalább legyek feltűnő

– szólt Streisand hitvallása, és ezért is változtatta a nevét Barbaráról Barbrára.

Énekesnői pályafutását éjszakai lokálokban és az off-Broadway-n kezdte 1960-ban. Négy évvel később már az ő nevétől volt hangos a Broadway. A Funny Girl címszerepét később a vásznon is eljátszotta, és az első filmszerepért rögtön meg is kapta az Oscar-díjat, a díj történetében egyedülálló módon, holtversenyben Katharine Hepburnnal (Az oroszlán télen).

A hetvenes évek elején sikerfilmek (Mi van, doki?, Ilyenek voltunk, Csillag születik) sorában szerepelt, amivel az álomváros egyik legfényesebb csillaga lett. A némafilm korszak óta ő volt az első nő, aki rendezőként, producerként, forgatókönyvíróként és színésznőként jegyzett filmet, amiben még énekel is. Az univerzális filmkészítést folytatva, a kilencvenes években a Hullámok hercege és a Tükröm, tükröm című filmjeivel aratott sikert.

Közben egyik lemeze jelent meg a másik után, volt idő, amikor a könnyűzene világában a Beatles, Elvis Presley, Frank Sinatra és a Rolling Stones mögött állt a ranglistán.

A híresség ma ünnepli a 81. születésnapját, a jeles alkalomból pedig összegyűjtöttük élete fontos eseményeit képekben.