Nem vész el az ország, hanem ellopják

Nem vész el az ország, hanem ellopják

A Debreceni piacon Novák Katalink Kósa Lajossal reggelizett. A szaporodásért felelős miniszterasszony sült kolbászt tolt bundás kenyérrel és tükörtojással. Ilyen reggeli után többnyire szántani vagy ganajt hordani mentek azok az őseink, akikre oly nagy előszeretettel hivatkozik a kormány. Azt nem tudom, a két celebritás mivel töltötte a nap hátralevő részét.

Azóta is azon töprengek, hogy lehet politikai alapon kisajátítani egy ételt. Van szélsőjobbos pacal, jobboldali marhapörkölt, liberális palacsinta, baloldali halászlé, szélsőbalos hurka? Ha jól belegondolok, az első – amiről én tudok – politikai kisajátítása az egyszerű magyar kajának ezek szerint Kádár János nevéhez köthető. Mert a krumplileves legyen krumplileves. Hát ettől az elvtől igen messzire kerültünk.

A hétvégén nem Novák Katalin aratómenüje, hanem Ferenc pápa Magyarországra érkezése. Vasárnap délelőtt a Szépművészeti Múzeumban találkozott Orbán Viktorral és Áder Jánossal.

Orbán azt kérte a pápától, hogy ne hagyja elveszni a keresztény Magyarországot.
Szép gondolat, de megnyugtatnám a csútit, nem vész el az ország, hanem ellopják.

Elsősorban ő és díszes családja, másodsorban az udvartartása. Ez ellen a pápa nem nagyon tehet semmit. A megoldás egyébként eléggé egyszerű. Vissza kell tenni a közösbe, amit eddig kicsórtak onnan, és nem kell többet lopni. Akkor nem vész el az ország. Legalábbis a vagyona és a jövője nem. Ez összességében nem egyházi kérdés, sokkal inkább jogalkalmazói. De mint mindennek, ennek is elérkezik az ideje.

A várható példátlan gazdasági növekedés eredményeként a nyugdíjasok nemcsak a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat kapják vissza, hanem előreláthatólag nagy összegű nyugdíjprémiumban is részesülnek – jelentette ki a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott vasárnap a közösségi oldalán. Nyitrai Zsolt kifejtette: egy családbarát országban, mint Magyarország, a nyugdíjasoknak is fontos szerepük van. (pestisracok/)

A baloldali kormány, hanem komplett baloldal – mielőtt elvette volna a 13. havi nyugdíjat, előtte bevezette (hogy miért, ezt a mai napig nem értem).

Az Orbán-kormánynak 10 év kellett hozzá, hogy nagy csinnadrattával – négy év alatt – megint bevezesse, pontosabban elkezdje bevezetni. És ugyanennek a kormánynak 11 év sem volt elég arra, hogy az általuk bevezetett – az unióban a legmagasabbnak számító – áfakulcsot enyhítse.

 

Az áfában az a remek, hogy mindenki fizeti. A legszegényebbek is.
Kikerülhetetlen, nincsen méltányosság, minden vásárolt termék, minden igénybevett szolgáltatás után fizetjük valamennyien.
Akinek hó végén gondot okoz egy kiló kenyér, egy zacskó liszt megvásárlása, annak bizonyára nagy öröm a példátlan gazdasági növekedés belengetése, de sokat aligha érez belőle a saját bőrén.

Elkezdődött az új hét, de egy ideig még biztosan velünk marad a magyar kormány harsány melldöngetése. Varga Judit Facebookon harsogja, hogy hazudik a külföldi sajtó, mert azt írták, hogy a pápa a leselkedő antiszemitizmusról beszélt Magyarországon, pedig nem is, hanem azt mondta: Isten, áldd meg a magyart! Mindehhez természetesen családi fotó jár. Apu-anyu-gyerek.

Kár, hogy a magyar igazságügyi miniszter ilyen gátlástalanul hazudik.
Igazán hátborzongató látni, hogy a szeme sem rebben, miközben nem mond igazat.

 

Ez így működik. A baloldal most éppen nem oltásellenes, hanem egyházellenes. A pápa nem az emberekhez jött, hanem a kormányhoz. Nem mindenkihez szólt, csak a fideszesekhez. Ez pont így működik, ahogy az összes nyalonc és keblenc ezt hirdetni fogja a választási eredmény érdekében. Ezer szerencse, hogy Isten – ha létezik – ívesen tesz a politikára és arra is, mi lenne az érdeke Orbánéknak. Én is örömmel tennék rá, ha nem a szemem láttára követnék el a gaztetteiket.

error: Content is protected !!