NER maffiamódszerei kitálalt - Vitézy Tamás

NER maffia-módszerei kitálalt – Vitézy Tamás

Vitézy Tamás kitálalt – a NER maffia-módszereiről

A NER-ből ő a legmagasabb polcon lévő egykori milliárdos vállalkozó, aki nyíltan szembemegy az általa is maffia-módszerekkel megvádolt rendszernek.

Orbán Viktor rokonaként szokták emlegetni, pedig a kapcsolat csak annyi, hogy Vitézy Tamás bátyjának első felesége a miniszterelnök édesanyjának volt testvére, és nem a családi kötelék miatt, hanem polgári-konzervatív meggyőződésből fektetett a médiába.

“Vitézy pályafutását a Ganz-Mávag, Közép-Európa egyik legnagyobb mozdonygyárának főmérnökeként kezdte. Majd számos magánvállalkozást hozott létre, kihasználva az átalakuló magyar gazdasági-társadalmi viszonyokat.”

„Baráti kapcsolatok révén elvetődtünk Ukrajnába, ahol megkérdezték, akarunk-e földgázt venni. (…) Bementünk a Mol-ba, elmondtuk, hogy mit szeretnénk” – idézte például azt, ahogyan az 1990-es évek legelején leszerződött az akkor még teljesen állami tulajdonban lévő olajtársasággal, zöldfülűként, egy addig az energetikai piacon ismeretlen vállalkozás nevében, amely egy időben egy Nagy-Britanniában bejegyzett offshore cégben végződött.

A sikertörténetnek 2015-ben lett vége, amikor a Théma Lapkiadó Kft-nek komoly adósságai voltak, így februárban nem jelent meg az ingyenes lap. Vitézy Tamás tulajdonos azonban egy értekezleten bejelentette, hogy megszűnik a lap, amely fénykorában 1,2 milliárdos árbevételt hozott.

Több, mint hat évvel később az egykori fideszes oligarcha a facebookon kezdett el kibeszélni. A NER-ből (Simicska Lajost nem számítva) ő a legmagasabb polcon lévő egykori milliárdos vállalkozó, aki nyíltan szembemegy az általa is maffia-módszerekkel megvádolt rendszernek, amiben Vitézy elmondása szerint ügyvédek, behajtók, ügyészek közreműködésével érik el amit akarnak.

“Az igazságszolgáltatással is szövetkező bűnözői maffiák miatt az Ön vagyona sincs biztonságban! Mi lehet a sok-sok kormányzati siker, a FIDESZ-KDNP pártkoalíció háromszoros kétharmados győzelme után egy elutasítottságtól való félelem oka?”
– teszi fel a kérdéseket Vitézy facebook-bejegyzésében.

Vitézy így folytatja: “Elkötelezett, hitelesnek tartott szereplője voltam, és érintettként ma is vagyok annak a folyamatnak, ami a rendszerváltás óta egy szuverén Magyarországot kíván létrehozni egy zűrös, olykor ellenséges politikai, geopolitikai környezetben. Aki ezt a számomra is szent célt veszélyezteti akkor is ellenzéknek, sőt ellenségnek tartom, ha „közülünk” való.”

Az egykori oligarcha a következőben saját magát kárvallottként határozza meg, és arról is ír, hogy ő már “minden mindegy” alapon szólal meg.

“Mindenképpen foglalkozni kell a gazdasági bűnözés igazságszolgák által is támogatott rendszerével, melyben ma is érintett vagyok, mint kárvallott! Már említettem, hogy bevett bűnözői gyakorlat, hogy ha bármilyen sikeres vállalkozást, vagyont irigykedve megkívánnak egyes „befektetők”, azt banki, felszámolói, bírói, végrehajtói segédlettel erre szakosodott ügyvédek hadával, nyomozók, ügyészek bűnözői részvételével el is veszik!”

Jogorvoslatnak majd, mint látszik, sok helye nincs!

Ez az együttműködő kör egy jól bejáratott, minden részvevőt busásan megfizető maffia! Higgyék el nekem, hogy ez a sommás megállapítás nagy bátorságot (vagy vakságot) követel, és én is csak a minden mindegy alapon merem megkockáztatni sok keserű tapasztalat után.”

Vitézy Tamás: “Tulajdonomban volt, és – pereim befejezése után – ismét lesz az egyik legnagyobb horvátországi turisztikai vállalkozás szállodákkal, kikötőkkel, kempinggel és egyéb építési területekkel. Ez fél millió négyzetméter tengerparti területen, 112.000 négyzetméter szállodaként beépített területet jelentett. A turisztikai együttes ezen kívül két nagy, működő yachtkikötő koncesszióját is tartalmazza! Ez rendkívül nagy értéket képvisel, amellyel helyezett voltam a tíz leggazdagabb horvát listáján.Banki hitelek átfinanszírozására, és befektetőtársként egy Bohemian Financing Zrt. nevű cég jelentkezett, amely mint később kiderült, Jellinek Dániel bőven száz fölötti céghálójának egyik tagja volt. A Bohemian Financing Zrt. nem saját forrásból finanszírozta a vállalt kötelezettségeit, hanem a szintén több száz céget birtokló Mészáros Lőrinc tulajdonolta Takarékbank Zrt. pénzéből tette azt, ahol hitelminősítés és tudtunk nélkül, elzálogosított minden portfólióelemünket, sőt családunk egyéb vagyontárgyait is. A kezdeti bizalom és a hit, hogy az együttműködésünk hasznos lehet lépésről-lépésre elszállt. Általuk jól ismert játékszabályok szerint zsarolt helyzetet teremtettek, bizalmi embereimet, képviseleti joggal rendelkező vezetőimet, személyi asszisztensemet megvásárolva, meglévő szerződéseket kijátszva, minden vagyonelemre kiterjesztették intézkedési jogukat, hasonló módszerrel, mint azt nagyban utazó lakásmaffiák teszik.”

A NER ilyen maffiaszerű működéséről már eddig is hallottunk “városi pletykákat”, igaz Magyar Bálint tudományos igényű könyvsorozatában a “Magyar Polipban” már 2013 óta módszeresen tárta fel és mutatta be ezt az új “államberendezkedést.”

Vitézy: “A folyamatot tovább nem részletezve ügyvédeik „jó” munkája, és az enyémek megvásárolt árulása következtében, csak bűnvádi eljárások indításával volt és van reményem ellopott javaim visszaszerzésére. Bűnvádi eljárást kezdeményeztem már majd másfél éve a Bohemian Financing Zrt. és közreműködői ellen, Vozák Hermin és Ruff Edit bírók, és Török Csaba felszámoló ellen. 2020. október 08-án bejelentést tettem ismeretlen ügyészekkel szemben, akik hamis nyomozati iratokat szivárogtattak ki, többek között újságíróknak. 2020. november 04-én (nemzeti gyásznap is) kilenc ügyész és két rendőr hajnalban házkutatást tartott a lakásunkon „hivatali iratokat” keresve és engem koncepciós, koholt vádakkal gyanúsítva 72 órára letartóztattak. Kérem ne tessék nevetni, a vád az volt, hogy a Széchenyi Banktól a tulajdonomban álló igen nagy értékű cég úgy vett fel 500 millió Ft forgóeszközhitelt, hogy a szándékunk az volt, hogy azt nem fogjuk visszafizetni. Nem zavarta az Ügyészséget, hogy a visszafizetés sokkal korábban megtörtént, és a bank felszámolója nyilatkozott többször is írásban, hogy a bank felé tartozásunk nincs.Az általam beadott bűnvádi feljelentések vizsgálata, „nyomozása” Fürcht Pál főügyészhelyettes elrendelése alapján hivatali felügyeletben ugyanoda, a Központi Nyomozó Főügyészséghez kerültek, ahol az ellenem indított gyanúsítás elrendelése történt. Ez azzal a ki nem mondott szándékkal történt, hogy amíg ellenem egy alapos gyanú igazi nyomozati cselekmény nélkül fennáll már több mint egy éve, addig ne kelljen vizsgálni az én feljelentéseimet, és így teljessé tudják tenni a lopást, amit a Bohemian Financing Zrt. és ki tudja ki más, ellenem elkövetett.”

Ez a jelenlegi helyzet ás általában az igazságszolgáltatással
összedolgozó üzleti maffia módszere

Ami igazán érdekes, hogy Vitézy posztja alatt megérkeztek olyan kommentelők, akik hasonló tapasztalatokról számoltak be. Egyikük Bauer Nóra így fogalmaz: “Ez nagyon durva Tamás! Mert hogy engem a kis nyomdámból kifosztottak! De Téged!! Nem akarom elhinni!”

Később Bauer hozzáteszi: “Jó pár embert vállalkozót kisemmiztek. Minket is! Miért nem szeded össze őket? Talán együtt erősebbek lennénk! Az én nyomdám Simicska köreit gazdagította! Aztán mikor összevesztek azt mondta a főni, hogy hát sajnos onnan már nem lehet visszaszerezni. Aztán Lázárhoz küldött, az meg egy Csetényi Csaba nevű kiskirályhoz, hogy adjon megrendelést. Adott is! 40 milláért. Legyártottunk egy valag könyvet. Aztán visszakért belőle 10 millát és a legyártott könyveket nem vitte el SOHA! Folytassam?? Kíváncsi rá valaki?”

Valahogy így működik a NER nemzeti tőkés oligarcha rendszere, ahol kéz kezet mos alapon vesznek el vállalkozásokat, vagyonokat, ha ezek a tulajdonosok szembe kerülnek, szembe fordulnak a rendszerrel.

Arra a kérdésre, hogy egy év múlva ugyanolyan vehemenciával támadja-e majd a jobboldali politikusokat is, ha visszaéléseket tapasztal a részükről, mint most a baloldaliakat és liberálisokat, azt válaszolta: a sajátjaival megbocsátóbb, engedtessék ez meg neki.

Szolgálati közlemény: Vitézy Tamás fb-posztja nem tűnt el a közösségi médiából, ám két és fél nappal később a bejegyzést elrejtették, jelenleg ismét látható, hogy meddig azt nem tudni…


Ki akar itt országot vezetni? Miért nem kell? +videó


Forrás: Átlátszó/HVG

error: Content is protected !!